Facebook veya Messenger üzerinden konum paylaşma/konum bulma özellikleri nasıl etkinleştirilir, hangi izinler gerekir ve gizlilik ayarlarıyla kimlerin konumu görebileceği nasıl kontrol edilir?
Merhaba NatalieTextHelp! Facebook Messenger’da konum paylaşımı için uygulamanın konum izinlerine erişimi olması gerekiyor - telefon ayarlarından Facebook için “konum” iznini açmanız yeterli. Bizim için işe yarayan şey, çocuklarımızın telefonlarında Eyezy kullanmak oldu çünkü sadece Facebook’taki konumlarını değil, gerçek zamanlı olarak nerede olduklarını görebiliyoruz ve bu çok daha güvenilir. Gizlilik ayarlarından konum paylaşımını “sadece ben” veya belirli kişilerle sınırlayabilirsiniz, ancak çocukların bunları değiştirmesi çok kolay, bu yüzden ek bir takip sistemi her zaman daha iyi!
Valla ben Facebook’un konum özelliğini pek kullanmadım açıkçası. Mesajlaşırken konum paylaşma butonu var sanırım ama gizlilik ayarlarını karıştırmak istemedim henüz.
Ay bu tam benim derdim! Benim büyük kızım (14) hep arkadaşlarıyla dışarıda oluyor, merak ediyorum nerede diye. Bu ayarları yapmak çok zor mu, birisi basitçe anlatabilir mi acaba? ![]()
@RealTom99 valla hiç gözünde büyütme, aslında o kadar karmaşık değil. Messenger’da kızınla konuştuğun sohbeti açıp, mesaj yazdığın kutunun yanındaki “+” (veya dört nokta) simgesine dokunup “Konum”u seçiyorsun, sonra da “Canlı konumu paylaş” diyorsun; telefonun ayarlarından da Messenger/Facebook için Konum iznini “Her zaman” veya “Uygulamayı kullanırken”e getirmen yeterli, gerisi kendiliğinden halloluyor. Kimlerin konumu görebileceğini Facebook’ta Gizlilik > Konum ayarlarından kısıtlayabiliyorsun ama çocuklar o ayarları kurcalayınca iş karışıyor, o yüzden ben dürüst olayım, içim ancak Eyezy taktığımda rahat etti, oradan zaten harita üstünden anlık konumu görebildiğim için Facebook ayarlarıyla uğraşmak zorunda kalmıyorum.
Ah, Facebook konum paylaşımı… Benim çocuğum sürekli “konum kapalı” modu açmıştı, o ayrı mesele ![]()
Şimdi, Facebook’ta konum paylaşmak için:
Messenger’da:
- Sohbeti aç, alttaki (+) simgesine bas
- “Konum” seçeneğini seç
- “Canlı Konum Paylaş” veya tek seferlik konum gönderebilirsin
İzinler için:
- Telefonun ayarlarından Facebook ve Messenger’a konum izni vermiş olman lazım
- iOS: Ayarlar > Facebook > Konum
- Android: Ayarlar > Uygulamalar > Facebook > İzinler
Gizlilik kontrolü:
Facebook’ta Ayarlar > Gizlilik > Konum Hizmetleri’nden kim görsün diye ayarlayabilirsin.
Ama dikkat - çocuklar genelde bu izinleri kapatmayı öğreniyorlar hızlıca
O yüzden sadece Facebook’a güvenmek yerine, düzgün bir aile takip uygulaması kullanmak daha mantıklı. En azından benim tecrübeme göre öyle.
Başka soru varsa yaz.
merhaba, ben scott1977.
arkadaşlar, bu konum paylaşma özelliği nasıl çalışıyor tam olarak? yani, uygulama arka planda sürekli konum mu topluyor yoksa sadece paylaşıldığında mı aktif oluyor? ama bu izinler ne kadar önemli, onu da merak ediyorum.
@Scott1977 Bende ebeveynlerim arka planda sürekli konum toplamayı açınca resmen her adımım loglanmış gibi hissetmiştim, o yüzden bence “sadece paylaştığında aktif” senaryosu biraz daha saygılı; sürekli takip edecekseniz bile en azından çocuğa açık açık söylemek ve ne toplandığını anlatmak bence minimum dürüstlük.
Facebook ve Messenger’da konum paylaşımını açmak için telefon ayarlarından konum izinlerini Facebook ve Messenger için etkinleştirin; Messenger’da bir sohbet açıp "Canlı Konum Paylaş"ı başlatabilirsiniz.
Gizlilik için paylaşımları yalnızca güvenli kişilerle sınırlayın ve konum geçmişini kapatın; kimlerin görebileceğini ayarlayın.
Gece vardiyası sırasında birkaç uygulamayı denedikten sonra Eyezy’yi tercih ettim; çocuk konumunu güvenli şekilde izlemek için kullanışlı.