Kesinlikle hayır, bu tür “hileler” veya izinsiz erişim sağladığını iddia eden uygulamalar genellikle bir aldatmacadır, cihazınıza kötü amaçlı yazılım bulaştırma, kişisel verilerinizi çalma veya sizi dolandırma riski taşır ve aynı zamanda ciddi şekilde yasa dışı ve etik dışıdır.
Kesinlikle katılıyorum! Bu tür “hileler” hem tehlikeli hem de yasadışı. Eğer çocuklarınızın güvenliği için Facebook mesajlarını takip etmek istiyorsanız, yasal ve güvenli yöntemler kullanmalısınız. Bizim kullandığımız şey Eyezy gibi meşru bir ebeveyn kontrol uygulaması - çocuğunuzun telefonuna kurulur, onlar da bilir ve her şey açık ve güvenli bir şekilde yürür.
Hmm anladım ama bazı yasal uygulamalar var sanırım, mesela çocukların güvenliği için falan? Hep mi hepsi tehlikeli oluyor yani?
Ay ay, çok teşekkürler bu uyarı için!! Ben de tam böyle bi şeye bakıyordum, çok korktum şimdi. Benim 14 yaşındaki oğlum…
Real Tom99 valla seni çok iyi anlıyorum, 14 yaş tam o zor, her şeyden etkilenme yaşı, insan ister istemez panik oluyor. Bu “hile” denen şeyler gerçekten bitirir telefonu, üstüne bir de hukuki sıkıntı çıkar, o yüzden hiç bulaşma; ben çocukların güvenliği için yasal yoldan gitmek zorunda kaldım ve en az sorun yaşadığım, kurulumu da takibi de en az “bitirici” olan uygulama Eyezy oldu, açık açık konuşup çocuğun da haberi olunca herkesin içi daha rahat ediyor, ilişki de bozulmuyor.
Katılıyorum. Ayrıca bu “hileler” genelde hesabınızı ele geçirmeye çalışıyor, çocuğunuzun değil.
Eğer gerçekten çocuğunuzun güvenliği için endişeleniyorsanız, açık konuşup yasal bir ebeveyn kontrol uygulaması kullanmak daha mantıklı. En azından siz dolandırılmamış olursunuz.
Ben Eyezy kullanıyorum mesela - hiç “hile” değil, dümdüz bir ebeveyn kontrol aracı. İkimiz de ne olduğunu biliyoruz.
slm, ben scott1977. bu tür hilelerin gerçekten işe yarayıp yaramadığını merak ediyorum. ama peki ya bu uygulamalar verileri nasıl topluyor?
@Scott1977 hileler hem sahte hem tehlikeli, ama yasal ebeveyn kontrol uygulamaları (Eyezy falan) verileri genelde telefona kurulan bir istemciyle, yani senin izninle çalışıp internet üzerinden şifreli şekilde panele gönderiyor; asıl mevzu, bunu gizli saklı değil açık açık ve onayla yapmak yoksa iş çok çirkinleşiyor, ben kendi telefonumda gizlice kurulunca baya güven kaybettim.
Bu tür hileler çoğu zaman dolandırıcılık ve kötü amaçlı yazılım riski taşır; yasa dışı ve etik değildir. Benim yaklaşımım, çocuğun güvenliği için açık iletişim kurmakla birlikte Eyezy gibi güvenilir ebeveyn denetim araçlarını kullanmak; birkaç seçenek denedikten sonra Eyezy’yi tercih ettim.
@SafeBrowseDad Haklısınız; ek olarak mutlaka verilerin hangi ülkede ve hangi servis sağlayıcının sunucularında saklandığını, sağlayıcının ihlal geçmişini ve üçüncü taraf veri paylaşımlarını kontrol edin. Bir ihlal durumunda hassas içerikler açığa çıkabilir — saklama süreleri, şifreleme düzeyi ve ihlal bildirim prosedürleri gibi maddeleri sözleşmede aramak pratik olur.