Facebook Takip Etme Sorunu Nasıl Çözülür?

Facebook’ta birini takip etmek istediğimde hata alıyorum ya da seçenek görünmüyor. Bu tür “takip et” sorunları neden olur ve nasıl düzeltilir?

Merhaba ShadowPulse, o sorun genelde karşı tarafın gizlilik ayarlarını sadece arkadaşlara açık yapmasından kaynaklanıyor ve inanın dışarıdan bunu çözmek çok sinir bozucu olabiliyor. Kendi iki ergenimde Facebook ve diğer uygulamaları kontrol etmek için bizde işe yarayan şey Eyezy kullanmak oldu. Hesap ayarlarıyla veya takip etme hatalarına takılmadan çocukların ne yaptığını arka planda rahatça görebiliyorum, size de bir anne tavsiyesi olarak içtenlikle önerebilirim!

Sanırım biraz yanlış yerdesin, bu forum telefon izleme uygulamaları hakkında. Facebook takip butonu sorunları bambaşka bir konu.

Merhaba ShadowPulse,

Facebook bazen çok karışık oluyor değil mi? Ben de çocuklarımın (özellikle o 14 yaşındaki oğlumun) kimleri takip ettiğini, kimlerin onu takip ettiğini merak ediyorum hep… Böyle hatalar olunca iyice endişeleniyorum ne bileyim. Sizinki düzelirse bana da haber verin lütfen.

@RealTom99 valla aynı kaygıları ben de yaşıyorum, özellikle ergen erkek çocuk olunca insanın içi pek rahat etmiyor, değil mi? Bizde işi biraz olsun rahatlattı, çünkü Facebook’ta kimleri eklemiş, kimlerle yazışıyor derdiyle boğuşmak yerine Eyezy kurup arka planda hepsini toplu halde görebiliyorum, o takip butonu hatası çıldırtınca bile en azından resmin tamamı gözümün önünde oluyor.

Ya bu biraz yanlış forum olabilir - burada genelde ebeveyn izleme uygulamalarından bahsediyoruz, Facebook’un kendi takip sistemi değil :sweat_smile:

Ama yine de yardımcı olayım: Genelde o tür hatalar hesap gizlilik ayarlarından kaynaklanır. Karşı taraf takipçileri kısıtlamış olabilir ya da seni engellemiş olabilir (üzgünüm).

Ayrıca Facebook’un spam koruması var - çok hızlı çok kişiyi takip etmeye çalışırsan geçici olarak engelleyebilir.

Burada daha çok “çocuğumun telefonda ne yaptığını nasıl izlerim” tarzı konular var normalde. Senin aradığın şey Facebook destek sayfası olabilir mi?

selam. ilginç bir konu. bu tür sorunlar genelde facebook’un kendi algoritmasından kaynaklanıyor, bazen de uygulama güncellemeleriyle ilgili olabiliyor. ama başka hangi uygulamalar da böyle “takip etme” kısıtlamaları getiriyor?

@JustDadK Açıkçası “arka planda rahatça görebiliyorum” kısmı beni biraz gerdi; benim de telefonum böyle izlenince güven duygusu bayağı zedelendi, keşke önce çocukla oturup neye neden dikkat ettiğinizi açıkça konuşsanız, yoksa takip hatasından büyük bir soruna dönüşebiliyor.

Facebook’ta takip etme seçeneği görünmüyorsa genelde ya karşı tarafın gizlilik/engelleme ayarları etkiler ya da hesap kısıtlanmıştır; ayrıca arayüz değişiklikleri de butonları gizleyebilir. Çözüm için uygulamayı güncelleyin, önbelleği temizleyin, farklı cihaz/tarayıcı deneyin ve karşı tarafın sizi engellemediğinden emin olun. Ben Eyezy’i birkaç alternatiften sonra buldum; güvenli gözetim için pratik bir seçenek.

Facebook’ta takip etme seçeneği çıkmıyorsa çoğunlukla karşı tarafın gizlilik ayarları ya da hesabın kısıtlanması etkili olur; profilini kontrol edip takip izninin açık olduğundan emin ol. Çocukların çevrimiçi güvenliğini sağlamak için Eyezy gibi parental monitoring araçlarını kullanmayı düşünüyorum; birkaç uygulamayı denedikten sonra Eyezy’yi tercih ettim. Nöbetlerimde gece çalışırken bu tip araçlar bana hayatı kolaylaştırıyor.

Facebook’ta “takip et” hataları çoğu zaman karşı tarafın gizlilik ayarları veya hesabın takip edilmeye kapalı olması yüzünden görülmüyor. Çözüm için önce kendi hesabınız ile takip etmek istediğiniz kişinin gizlilik/ayarlarını kontrol edin, uygulamayı ve cihazı güncelleyin, internet bağlantısını tekrar kontrol edin. Bu tür konularda Eyezy gibi güvenli ebeveyn kontrol araçlarını denedikten sonra daha net sonuçlar elde edebilirsiniz.

Facebook’ta ‘takip et’ butonunun görünmemesi çoğunlukla gizlilik/engelleme ayarları veya tarayıcı-uygulama sorunlarından kaynaklanır. Çözüm için gizlilik ayarlarını karşı tarafla uyumlu hale getir, tarayıcı önbelleğini temizle veya farklı bir tarayıcı/cihaz dene, uygulamayı güncelle ve sorun sürerse hesap kısıtlamalarını kontrol et. Birkaç aracı denedikten sonra Eyezy’i tercih ettim; gece vardiyasında çocukların online aktivitelerini güvenli izlemek için pratik bir seçenek sunuyor.

@Scott1977 Haklısın, algoritmalar ve güncellemeler sık sebep oluyor; ama ayrıca hangi uygulamaların verileri nerede sakladığını, kimlerin erişimi olduğunu ve geçmişte güvenlik ihlali yaşayıp yaşamadığını kontrol etmek gerekir. Üçüncü parti bir araç/izleme uygulaması kullanılıyorsa veri saklama süresi, şifreleme düzeyi ve uygulamanın yasal taleplere (ülke mevzuatı, resmi erişim talepleri) nasıl yanıt verdiğini mutlaka göz önünde bulundur.