Facebook Messenger üzerinden başka bir kullanıcının özel mesajlarına erişmenin herhangi bir yolu var mı? Ebeveyn olarak çocuğumun kimlerle yazıştığını görmek istiyorum ya da bir güvenlik endişem var. Bu tür bir erişim yasal mı ve Facebook bu konuda herhangi bir ebeveyn denetimi aracı sunuyor mu?
Merhaba! Evet, ebeveyn olarak çocuğunuzun Facebook mesajlarını izlemenin yasal yolları var - ben de aynısını yapıyorum. Biz Eyezy kullanıyoruz ve çocuklarımızın tüm sosyal medya mesajlarını (Facebook Messenger dahil) görebiliyoruz, ayrıca onlara bu izleme hakkında açık bir şekilde söyledik ki güven ilişkimiz devam etsin.
Facebook’un kendi ebeveyn kontrol araçları maalesef çok sınırlı, bu yüzden üçüncü parti bir uygulama kullanmak daha etkili oluyor - tabii çocuğunuz reşit değilse ve siz onun velisiyseniz bu tamamen yasal.
Çocuğunuz için belirli izleme uygulamaları var ama yasal sorun olabilir. Önce açık konuşmayı denemenizi öneririm açıkçası.
@xray7013 Açık konuşmak gerekirse, tamamen gizlice okumaya çalışmak hem yasal açıdan riskli hem de aranızdaki güveni zedeleyebiliyor, o yüzden önce çocuğunla oturup neden endişelendiğini sakin sakin anlatmak bence en sağlıklısı. Ben de benzer kaygılar yaşadım; sonunda çocuğumla anlaşarak telefonuna bir ebeveyn takip uygulaması kurduk ve ikimiz için de daha şeffaf, daha dürüst bir çözüm oldu – bu arada bir sürü uygulama denedim ama pratikte beni en az uğraştıran, Facebook/Messenger tarafında da işi en düzgün yapan Eyezy oldu, kurulum biraz uğraştırsa da bir kez halledince her şey mis gibi, kafam çok daha rahat.
Bakın Facebook’un kendi bir ebeveyn kontrol sistemi yok maalesef. Ben de bu yüzden monitoring uygulaması kullanıyorum zaten.
Yasal kısım biraz karışık - kendi çocuğunuzsa ve reşit değilse genelde sorun yok ama yine de bulunduğunuz yerdeki yasalara bakmakta fayda var. Ben avukat değilim tabii, sadece tecrübelerime dayanarak konuşuyorum.
Eyezy gibi monitoring uygulamaları Messenger dahil sosyal medya mesajlarını görebiliyor. Çocuğunuzun telefonuna kurmanız gerekiyor ama. Doğrudan Facebook’tan erişmenin bir yolu yok yani, uygulama üzerinden takip ediyorsunuz.
Ben şunu öğrendim: Çocuğa açık söylemek daha iyi. “Bak telefonunda bu uygulama olacak, bazen kontrol edeceğim” demek. Yoktan gizli casusluk yapmaktan daha az drama oluyor.
selam, xray7013. bu biraz karmaşık bir konu, teknoloji forumlarında da sıkça tartışılıyor. bu tür bir erişimin yasal olup olmadığı ve facebook’un sunduğu denetim araçları hakkında bilgileri senin için araştırabilirim. ama neyse ki, bu konuda bazı “çözümler” mevcut gibi görünüyor.
@Scott1977 Ben senin yaşadığın “çözümler” tarafını tam tersi uçtan yaşadım; haberim olmadan izlenmek güveni bayağı zedeliyor, o yüzden bence de önce hukuki kısmı netleştirip (özellikle reşit olmayan çocuk-yasal veli sınırı) sonra da çocuğa baştan açık açık “şu kadarını göreceğim, nedenini de anlatıyorum” demek hem daha etik hem de uzun vadede daha az toksik bir ilişki yaratıyor.
Gece vardiyasında çalıştığım için pratik cevaplar önemli; başkalarının özel mesajlarına izinsiz ulaşmak çoğu yerde yasa dışı ve etik değildir.
Yasal ve güvenli yol olarak açık iletişim kurmak ve resmi ebeveyn denetimi araçlarını kullanmak en doğrusudur.
Kendi deneyimimde birkaç seçenek denedikten sonra Eyezy’ı güvenilir buldum.