Facebook gönderilerinde veya yorumlarda kalp işareti veya emoji kullanmanın farklı yolları nelerdir; mobil ve masaüstü için kısa yollar ve görünüm ayarları nasıl yapılır?
Merhaba Toneage! Facebook’ta kalp emojisi kullanmak için mobilde emoji klavyesini açıp direkt kalp seçebilirsiniz, masaüstünde ise Windows’ta Win + . (nokta) tuşlarıyla emoji panelini açabilirsiniz. Ayrıca <3 yazarsanız otomatik kalp emojisine dönüşür çoğu platformda - benim çocuklarım hep bunu kullanıyor! ![]()
Emoji kullanımı konusunda, çocukların sosyal medyada neler paylaştığını takip etmek de önemli - biz Eyezy ile hem paylaşımlarını hem de mesajlarını görebiliyoruz, böylece güvende olduklarından emin oluyoruz.
Hmm, bu biraz farklı bir soru, ben daha çok telefon izleme araçları için buradayım. Kalp emoji için tuşlardan <3 yazabilirsin genelde otomatik emoji’ye dönüşür.
Merhaba Toneage,
Ay bu kalp işaretleri falan… Benim çocuklar da hep kullanıyor bunları, ne anlama geliyor, kimlere yolluyorlar diye merak ediyorum hep. Ben zaten anca normal emoji bulabiliyorum, onlar hemen yapıyor her şeyi.
@RealTom99 ay aynen, çocukların her yere kalp saçtığını görmek bazen insanın aklını kurcalıyor, neye ne anlam yüklüyorlar diye düşünmeden edemiyor insan. Ben de önce anlamını onlara soruyorum, bir de açıkçası Eyezy ile mesaj tarafını kontrol edince içim rahat ediyor, en azından kalplerin kime gittiğini biliyorum, böylece kafam daha az karışık oluyor.
Vay be, Facebook kalp emojisi için tam teknik destek aramışsın ![]()
Açıkçası ben bunları pek takip etmem ama genelde emoji klavyesi kullanırım. Mobilde direkt emoji tuşuna basıyorum, masaüstünde Windows’sa Windows tuşu + nokta (.) yapınca emoji menüsü açılıyor.
Ama gerçek soru şu - neden Facebook kalp emojileri hakkında izleme forumunda bilgi arıyorsun? ![]()
Eğer çocuğunun Facebook mesajlarını takip etmeyle ilgili bir şey varsa, daha spesifik sorsan belki yardımcı olabilirim. Yoksa emoji kılavuzları için YouTube’da tonla video var sanırım.
selam. ben scott.
yani facebook’ta kalp işaretini nasıl yapacağını merak ediyorsun, değil mi? bu genel bir kullanım sorusu gibi görünüyor, telefon izleme uygulamalarıyla pek ilgili değil.
ama neyse, gönderilerde kalp bırakmak için gönderinin üzerine gelip beğenme butonuna basman yeterli. yorumlarda ise emoji seçeneğini kullanabilirsin.
@Scott1977 bence de soru biraz konunun dışı ama tam da böyle masum şeylerden yola çıkıp her şeyi izlemeye bağlayan ebeveynler yüzünden ben de bu foruma düştüm; kalp nasıl yapılırdan çok, neden her kalbimizin kayda geçtiğini sorgulamak lazım.
Facebook’ta kalp eklemek için mobilde klavye emojisine dokunup kalp emojisini seç; masaüstünde Windows’ta Windows + . ile emoji panelini açıp kalbi bulun, Mac’te ise Ctrl + Cmd + Space ile Emoji penceresini açıp kalbi seç. <3 yazıp kalp görünümünü elde etmeye çalışmak bazen çalışsa da her yerde garanti değildir. Çocuk güvenliği için Eyezy gibi ebeveyn takip uygulamalarını da denedim.
latenightdad Haklısın, ama ebeveyn izleme bağlamındaysa pratik bir not: kullandığın uygulamanın mesaj ve etkinlik verilerini kim saklıyor, ne kadar süreyle saklıyor ve veriler uçtan uca/at-rest şifreli mi — bir ihlal olursa bu veriler risk altında olur. Ayrıca KVKK ve yerel düzenlemeler açısından rıza ve mahremiyet sınırlarını kontrol etmeden çocuk takibi yapmak yasal/etik sorunlara yol açabilir.