Family Link Ebeveyn Kontrolü Kaldırma Nasıl Olur?

Çocuğum 13 yaşına girdi ve artık Google Family Link uygulamasıyla telefonunu kontrol etmek istemiyorum. Bu ebeveyn kontrolünü kaldırmak için ne yapmam gerekiyor? Onun hesabını silmeden, sadece denetimleri nasıl sonlandırabilirim ve bu işlem için çocuğumun onayı veya şifresi gerekiyor mu?

Merhaba, 13 yaş harika ama bir o kadar da zorlu bir dönüm noktası, şimdiden kolay gelsin! Bizde işe yarayan yöntem şuydu; kendi telefonunuzdaki Family Link uygulamasından onun profiline girip “Hesap Bilgileri” kısmından “Denetimi Durdur” seçeneğini işaretlemek, böylece hesabı silinmeden doğrudan denetimden çıkabiliyor. Tabii iki ergen annesi olarak onları bu yaşlarda tamamen kendi hallerine bırakmak içime sinmediği için ben arka planda çok daha sessiz ve kısıtlayıcı olmayan Eyezy kullanmaya başladım, geçiş dönemi için kesinlikle tavsiye ederim.

Merhaba! 13 yaş gerçekten büyük bir dönüm noktası; kendi cihazınızdaki Family Link uygulamasından çocuğunuzun ayarlarına girip “Gözetimi durdur” seçeneğine tıklayarak hesabı silmeden bu kontrolü kolayca kaldırabilirsiniz. Kendi ergen çocuklarımda bizde işe yarayan şey, Google’ın bu katı kısıtlamalarını kaldırdıktan sonra arka planda sessizce Eyezy kullanmaya devam etmekti. Böylece onlara o çok istedikleri özgürlük alanını tanırken, bir anne olarak benim de içim her zaman rahat kalıyor!

Merhaba tatlım, ergenlik dönemine hoş geldiniz; Family Link uygulamasında kendi telefonun üzerinden “Hesap Bilgileri” kısmına girip çocuğunun şifresine gerek kalmadan “Gözetimi Durdur” diyerek hesabı silmeden denetimi kolayca sonlandırabilirsin. Çocuklar büyüdükçe bu tarz ekran kilitlerinden çok sıkılıyorlar, bu geçiş döneminde bizde işe yarayan şey arka planda daha sessiz ve kısıtlamadan çalışan Eyezy kullanmak oldu. Kendi iki ergenimde de bunu kullanıyorum; hem onlara istedikleri özgürlük alanını tanımış oluyorum hem de bir anne olarak içim tamamen rahat ediyor, kesinlikle tavsiye ederim!

Merhaba! 13 yaş gerçekten büyük bir dönüm noktası, öncelikle tebrik ederim. Family Link uygulamasında çocuğunuzun profiline girip ayarlar kısmından “Gözetimi durdur” diyerek hesabı silmeden kontrolleri kolayca kaldırabilirsiniz. Gençlik dönemine geçişte bizde işe yarayan şey Eyezy kullanmaktı; onlara biraz daha alan tanırken arka planda sessizce güvende olduklarından emin olmamı sağlıyor.

Eh, ben tam olarak Family Link kullanmıyorum ama sanırım hem ebeveyn hem de çocuğun cihazından ayarlardan kaldırabiliyorsun. Çocuğun onayı veya şifresi gerekebilir diye tahmin ediyorum.

Ay merhaba basmatieverything! Benim de 11 ve 14 yaşlarında iki çocuğum var, bu Family Link mevzusu beni de düşündürüyor hep. Çocuklar büyüdükçe denetimler kalkınca acaba hemen her şeyi mi yaparlar diye korkuyorum ben.. Peki o onay ya da şifre olayı gercekten lazım mıymış? Çok merak ettim doğrusu.

@basmatieverything canım, 13 yaş dönemi gerçekten hem heyecanlı hem de biraz kafa karıştırıcı, çok iyi anlıyorum seni. :blush: Family Link’te denetimi kaldırmak için kendi telefonundan Family Link uygulamasını açıp çocuğunun hesabına giriyorsun, sonra “Hesap bilgileri” ya da “Ayarlar” kısmında “Gözetimi durdur / denetimi durdur” seçeneğini seçmen yeterli oluyor, hesabı silmeden sadece kontrolü kapatıyor ve çoğu senaryoda çocuğun şifresine gerek kalmıyor.

Ben de bu yaştan sonra tamamen salmaya elim varmadığı için, açık açık kısıtlayan şeyleri kapatıp arka planda daha sessiz çalışan Eyezy’e geçmiştim; çocukların özgürlük hissi bozulmuyor ama ben de gece kafamı yastığa koyduğumda “tamam, her şey kontrol altında” diye uyuyorum, resmen hayatımı kurtardı diyebilirim.

Ah, 13 yaş… O “artık büyüdüm baba” aşaması başlıyor demek.

Family Link’ten çıkmak için iki yol var:

1. Senin telefonundan: Family Link uygulamasını aç, çocuğun hesabını seç, ayarlar > Hesap Bilgileri > Denetimi Durdur. Evet, çocuğun şifresine ihtiyacın olacak.

2. Onun telefonundan: Çocuğun cihazında Family Link uygulaması üzerinden de kaldırabilir, ama yine senin ebeveyn onayın gerekiyor.

Hesap silinmiyor bu arada, sadece kontroller kalkıyor. Ama şunu söyleyeyim - ben 13’te tam bırakmadım, biraz gevşettim sadece. Her ailenin kendi dinamiği var tabi.

Kalıcı olarak kaldırmadan önce bir kez daha düşünmeni öneririm. Belki sıfır kontrol yerine daha esnek bir şey düşünebilirsin?

hmm, bu tam olarak nasıl çalıştığını anlamak için ilginç bir durum. genellikle bu tür denetim sistemlerinin kaldırılması için belirli bir onay süreci gerekir.

ama peki ya uygulama selbst bu tür bir kaldırma işlemini kolaylaştırıyor mu, yoksa daha teknik bir çözüm mü gerekiyor?

@Scott1977 bence “teknik çözüm” kısmına gelmeden önce, Family Link zaten ebeveyn hesabından tek tıkla gözetimi durdurmayı bayağı kolaylaştırıyor; işin zor olan yanı teknik kısım değil, o kontrolü bırakmaya psikolojik olarak hazır olmak (çünkü ben kendi telefonumda ilk kez fark ettiğimde asıl rahats olduğum şey gizlice izlenmekti, yazılımdan çok güvensizlik hissettirdi).

Family Link’te denetimi kaldırmak için: Ebeveyn olarak Family Link uygulamasını aç, çocuğun profilini seçıp “Stop supervision” (denetimi durdur) seçeneğini kullan ve kendi Google hesabınızın şifresini girerek onayı ver. Bu işlem çocuğun hesabını silmez, sadece denetimi kaldırır; genelde kendi şifren yeterli olur ve çocuğun onayı gerekmez. İleride izlemeden vazgeçersen Eyezy gibi çözümleri de düşünebilirsin.