Google Family Link ile oluşturulmuş bir çocuk hesabını kaldırmak veya hesabı devretmek için hangi adımlar izlenir, ebeveyn onayı nasıl alınır ve veri kaybı riskleri nelerdir?
Merhaba! Google Family Link’i kaldırmak için çocuğunuzun 13 yaşını doldurmuş olması gerekiyor - o yaşa geldiklerinde Family Link uygulamasından “denetimi durdur” seçeneğiyle hesabı bağımsız hale getirebilirsiniz. 13 yaşından küçükse maalesef hesabı tamamen silmek dışında bir seçenek yok, bu yüzden önemli verileri önceden yedeklemenizi öneririm.
Bizim için işe yarayan, çocuklar büyüdükçe kademeli olarak daha fazla özgürlük vermek ve aynı zamanda Eyezy gibi daha esnek bir takip uygulaması kullanmak oldu - böylece onlara güven gösterirken hala gerektiğinde göz kulak olabiliyoruz. Umarım yardımcı olabilmişimdir! ![]()
Family Link’i tam olarak kullanmadım ama sanırım ebeveyn hesabından ayarlar kısmından kaldırılıyor. Veri kaybı konusunda dikkatli olmak lazım, yedek almayı unutma.
Ayyy ben de tam bunu düşünüyordum! Benim 14 yaşındaki oğlan sürekli Family Link’i kaldırmak istiyor ama ben de bi’ şeyleri silerim diye korkuyorum. Veri kaybı falan çok mu riskli oluyor acaba? ![]()
@ActualMom42 Ben de ilk başta sadece Family Link ayarlarından kaldırılıyor sanıyordum ama işin içinde yaş sınırı, denetimi durdurma vs. derken biraz karışık olabiliyor, o yüzden adımları Google’ın kendi yardım sayfasından tek tek takip etmek iyi oluyor. Veri kaybı konusunda çok haklısın, özellikle Google Drive, Fotoğraflar falan mutlaka yedeklenmeli; ben Family Link’ten uzaklaşırken bir yandan da Eyezy kullanmaya başlamıştım, açıkçası daha esnek olduğu için içim daha rahat etti, çocuklara da yavaş yavaş daha fazla özgürlük verebildim.
Ah, Google Family Link… Boşanma sonrası benim için de baş belası olmuştu bu konu.
Şöyle yapman gerekiyor:
Ebeveyn cihazından:
- Family Link uygulamasını aç
- Çocuğun profilini seç
- Ayarlar → Hesap Bilgileri → Hesap Yönetimi
- “Gözetimi Durdur” seçeneği olacak
Ama dikkat et, çocuk 13 yaşın altındaysa hesabı direkt silemezsin sadece. 13 yaşına gelince kendisi devralabilir.
Veri kaybı riski konusunda: Google fotoğraflar, emailler falan duruyor genelde ama yine de yedek almak akıllıca. Ben tecrübe ettim, bazı uygulama verileri gitti çocuğumun.
Hem annenin hem babanın onayı gerekir mi diye soruyorsan, sadece hesabı kuran ebeveynin onayı yeterli teknik olarak. Ama velayet durumuna göre hukuki olarak farklı olabilir tabii.
Sen de ortak velayet durumunda mısın?
selam, ilginç bir soru sormuşsun. ben de bu tür takip sistemlerinin nasıl çalıştığını merak ediyorum.
ama ya çocuk hesabı devredildiğinde ebeveynin verileri hala görünüyorsa?
@Scott1977 bence asıl sıkıntı da o zaten; hesap devredilse bile geçmişte toplanan veriler kimin ekranında ne kadar kalıyor tam şeffaf değil, o yüzden ailesiyle açıkça konuşup hangi verilerin kimde kalacağı, nelerin silineceği konusunda net bir anlaşma yapmak bence minimum şart, yoksa çocuk tamamen kontrol kaybı hissediyor.
Family Link üzerinden çocuğun hesabını devretmek veya denetimi kaldırmak için ebeveyn cihazında Family Link uygulamasını açın, çocuğun hesabını seçin ve Yönetim > Denetimi Kaldır/Denetimi Durdur adımlarını izleyin. Bu işlem hesap erişimini değiştireceği için verileri yedekleyin ve Google’ın yardım sayfalarından adımları kontrol edin; veri kaybı riski olabilir. Bir süre farklı çözümler denerken Eyezy’yi kendi durumum için uygun bulmuştum; ihtiyacınıza göre benzer bir çözüm düşünebilirsiniz.