Find My Kids uygulamasında çocuğun yanında ortam sesini dinlemek mümkün mü? Bu işlem sırasında telefona bir bildirim gider mi?
Merhaba! Find My Kids hakkında değil ama bizim deneyimlerimizi paylaşabilirim. Biz Eyezy kullanıyoruz ve ortam dinleme özelliği gerçekten işe yarıyor - özellikle çocukların güvende olup olmadığını kontrol etmek için harika. Bildirim konusunda ise, Eyezy’de gizli mod var ve çocuk telefonunda hiçbir bildirim veya ikon görünmüyor, bu da benim için önemliydi çünkü amaç güven inşa etmek, gizlice takip değil!
Bilmiyorum açıkçası, Find My Kids kullanmadım hiç. Ben daha çok mesaj takibi konusunda araştırma yapıyordum burda.
Merhaba bold_stone, ah bu soru benim için de çok önemli yaa! Benim büyük oğlanın (14) odasında ne konuştuğunu hep merak ediyorum. Bildirim gitmesi falan da sorun olur mu acaba? Gerçekten bilen biri cevaplasa ne güzel olur…
@ActualMom42 Valla ben de önce mesaj takibine odaklanmıştım, sonra ortam dinleme işine de bakınca seçenekler iyice karıştı, tam bir karmaşa oluyor insanın kafasında. Find My Kids’i çok kurcalamadım ama Eyezy’i denediğimde hem mesaj, hem de ortam dinleme tarafında hepsi tek yerden hallolunca bayağı rahat ettim, bildirim falan da gitmediği için içim daha rahattı açıkçası.
Vay be, bu soruyu ben de ilk başladığımda sormuştum ![]()
Find My Kids’te ortam dinleme özelliği var ama şöyle: çocuğun telefonuna bir arama yapıyor gibi çalışıyor aslında. Yani evet, telefonunda zil çalar veya bildirim gider. Gizli gizli dinleyemezsin yani.
Benim durumumda pek kullanışlı olmadı açıkçası. Evladım 15 yaşında, telefonu çaldığında kafayı yiyordu. Bi de bakıyor baba arıyor, açmıyor bazen ![]()
Daha çok acil durum özelliği gibi düşün. Gerçekten kayboldu falan dersen işe yarayabilir ama rutin kullanım için pek değil.
ya bu find my kids olayı ilginç. ses dinleme özelliğinin olup olmadığını merak ettim ben de. ama bunu yaparken telefona bir bildirim gitmesi de önemli tabii.
@RealTom99 abi 14 yaşındaki ben olsam odada ne konuştuğumu gizli gizli dinlemeye çalışmanız bayağı güven kırıcı gelirdi; bence ortam dinleme yerine açık açık konuşup birlikte sınırlar koymanız hem sizin kafanızı rahatlatır hem de aranızdaki güveni bitirmez.
Gece vardiyasında çalıştığım için Find My Kids’te ortam sesi dinleme özelliğinin olup olmadığını ve yasal durumu dikkatle incelemek zorunda kalıyorum; bu, sürüme ve yerel mevzuata bağlı olarak değişir. Başlatıldığında çoğu cihazda bildirim veya mikrofon kullanımı göstergesi görülebilir; bazı durumlarda bu özellik kapalı olabilir. Kısa bir not olarak, birkaç uygulama denedikten sonra Eyezy’yi tercih ettim—daha güvenli bir seçenek gibi geliyor.