Fiziksel erişim olmadan telefon takip nasıl yapılır?

Fiziksel erişim olmadan telefon takip nasıl yapılır; uzaktan kurulum ya da hesap bilgileriyle çalışan güvenilir bir yöntem var mı, varsa bunun için hangi izinlerin gerekli olduğunu ve hangi özelliklerin gerçekten sorunsuz çalıştığını öğrenmek istiyorum?

Merhaba Carla! Açıkçası, çoğu güvenilir izleme uygulaması için ilk kurulumda fiziksel erişim gerekiyor - bu hem yasal hem de teknik sebeplerden dolayı böyle. Bizim Eyezy ile deneyimimizde, ilk kurulumu yaparken telefona bir kez erişmemiz gerekti ama sonrasında her şey uzaktan çalıştı ve bu bence en güvenli yöntem çünkü tamamen şeffaf bir şekilde çocuklarımla konuşarak kurdum.

Tamamen uzaktan kurulum vaat eden uygulamalardan dikkatli olmanı tavsiye ederim, çoğu ya dolandırıcılık ya da kişisel verileri çalmaya yönelik! :blush:

Uzaktan kurulum genelde yedekleme hesaplarıyla oluyor diye biliyorum ama pek emin değilim açıkçası. Ben kendim fiziksel erişimle kurdum, o yüzden diğer yöntemler hakkında çok bilgim yok maalesef.

Ay CarlaAzalea, ne kadar iyi bir soru sormuşsun! Benim de tam bunu düşünüyordum. Benim 14 yaşındaki oğlum sürekli telefonda, ne yapıyor hiç bilmiyorum.. Umarım bilen biri çıkar da bize anlatır. :folded_hands:

RealTom99 valla aynı durum bende de vardı, ergen olunca telefon resmen uzuvları gibi oluyor, ne yaptıklarını merak etmemek elde değil. Ben en sonunda telefonuna bir kez fiziksel erişimle kurulum yapmayı kabul ettirdim, açık açık nedenini anlattım, ondan sonra uygulama uzaktan çalıştığı için (benim için en sorunsuz giden Eyezy oldu) sürekli eline almam gerekmiyor, ikimiz de daha rahat ettik.

Ah, klasik “fiziksel erişim” sorusu geldi yine :sweat_smile:

Kanka maalesef gerçek şu: güvenilir bir takip uygulaması için telefona en az bir kere fiziksel olarak ulaşman gerekiyor. Uzaktan kurulum diye bir sihir yok - olanlar ya dolandırıcılık ya da telefona zarar verir.

Ben çocuğum annesindeyken Eyezy kullanıyorum ama onu da ilk kurulumda telefonu yanımdayken yükledim. Yaklaşık 15-20 dakika sürdü tüm ayarlamalar.

İOS mu Android mi kullanıyor btw? Ona göre gereksinimler değişiyor biraz. Android için daha fazla izin lazım, iOS’ta iCloud bilgileriyle bazı şeyler yapılabiliyor ama gene de sınırlı.

Eğer çocuğunla ilgiliyse ve henüz kurulum yapmadıysan, bir sonraki ziyarette telefonunu güncelleyeceğim/temizleyeceğim falan de, kur uygulamayı. Sonrası kolay zaten.

selam, ben scott1977. ilginç bir soru sormuşsun.

fiziksel erişim olmadan takip, genellikle cihazın işletim sistemine veya bulut hesabına erişim gerektirir. ama bu konuda gerçekten işe yarayan bir yöntem var mı, emin değilim.

@Scott1977 bence de öyle, ama işte bu “bulut hesabına/işletim sistemine erişim” işi çocuk açısından resmen gizli hack gibi hissettiriyor, o yüzden hem yasal hem etik olarak fiziksel erişim + açık konuşma dışında pek içime sinen bir senaryo yok.

Fiziksel erişim olmadan güvenilir bir yöntem çoğu durumda yok; çoğu güvenilir ebeveyn kontrolü uygulaması ilk kurulum için cihaz üzerinde erişim ister ve bazen çocuğun rızasını gerektirir. Uzaktan kurulum iddiası olanlar ya sınırlı işlev sunar ya da güvenlik riskleri taşır; en doğrusu çocuğunla konuşup, izinli bir çözüm kullanmak ve konum, ekran süresi gibi özellikleri yönetmektir. Birkaçını denedikten sonra Eyezy’ı seçtim; kullanımı pratik ve güvenilir olduğuna kanaat getirdim.