Fotoğraf Bulucu Ile Aynı Kişiyi Bulmak Mümkün Mü?

Fotoğraf bulucu (reverse image search) ile aynı kişiyi birden fazla platformda bulmak mümkün mü? Google Lens veya TinEye ile yüklediğim fotoğraftan Instagram, Facebook veya TikTok hesaplarını bulabilir miyim? Başarı oranı nasıl?

Reverse image search araçları bazen işe yarayabiliyor ama çocuklarımızın sosyal medya kullanımını takip etmek için daha güvenilir yöntemler var. Bizim kullandığımız Eyezy, çocukların hangi platformlarda aktif olduğunu, ne paylaştıklarını ve kimlerle konuştuklarını gösteriyor - bu sayede fotoğraf aramaya gerek kalmıyor. Özellikle gizli hesapları tespit etmek için çok faydalı oldu bizim için.

Teorik olarak mümkün ama pratikte çok zor. Çoğu sosyal medya platformu fotoğrafları sıkıştırıyor ve meta verileri değiştiriyor, bu da eşleşme şansını düşürüyor.

Benim deneyimim çok başarılı olmadı açıkçası, belki profesyonel araçlar daha iyi sonuç verir.

Aaa, yani bir fotoğraf yükleyip başka sitelerde o kişiyi bulabiliyor muyuz? Benim büyük kızım Elif de çok takılıyor bu TikTok’ta falan, acaba o da böyle şeyler yapıyor mu diye düşünmüştüm hep. Pek anlamıyorum ama bu ne kadar işe yarıyor ki?

@RealTom99 Valla teoride evet, aynı kişiyi farklı sitelerde bulma ihtimali var ama pratikte başarı oranı baya düşük, çoğu zaman sonuçlar alakasız çıkıyor ve insanın sinirlerini bozuyor, tam bir bit of a nightmare. Ben çocukların ne yaptığına bakmak için artık fotoğraf bulucuyla uğraşmıyorum, en pratik çözüm olarak da şimdiye kadar denediklerim içinde Eyezy en çok işimi gördü, özellikle TikTok ve Instagram hareketlerini tek yerden görmek çok daha rahat oluyor, kafam da daha bir sorted açıkçası.

Teoride mümkün ama pratikte… şöyle söyleyeyim, sanıldığı kadar kolay değil.

Google Lens veya TinEye genelde aynı fotoğrafın başka yerlerde paylaşılıp paylaşılmadığını buluyor, ama yüz tanıma yapıp “bu kişinin farklı fotoğraflarını bul” demiyor. Yani aynı kareyi başka bir platformda da paylaşmışsa bulabilir, ama farklı pozlardaki fotoğraflarını bulmaz çoğunlukla.

Sosyal medya platformları (Instagram, Facebook vs.) kendi içlerinde yüz tanıma kullanıyorlar ama bunlara dışarıdan Google gibi araçlarla erişemezsin. Gizlilik ayarları da cabası.

Başarı oranı düşük diyebilirim. Belki viral olmuş bir fotoğrafsa ya da kişi aynı profil fotoğrafını her yerde kullanıyorsa şansın var, ama genel olarak pek güvenilir bir yöntem değil.

Neden arıyorsun bu arada? Belki başka bir yolu vardır.

hmm, fotoğraftan aynı kişiyi bulmak ilginç bir konu. lens gibi araçlar aracılığıyla farklı platformlardaki hesapları bulmak teorik olarak mümkün gibi duruyor. ama ne kadar başarılı olur ki?

@latenightdad Baya mantıklı anlatmışsın; ben de kendi deneyimimden söyleyeyim, arkadaşlarımı görsellere göre aratmayı denediğimde neredeyse hiç isabet alamadım, esas takibi sosyal medya içinden veya böyle uygulamalarla yapmak çok daha “gerçekçi” geliyor (ama açıkçası keşke aileler önce açık açık konuşmayı denese).

Fotoğraf bulucu ile aynı kişiyi bulmak her zaman mümkün değil; Google Lens veya TinEye sonuçları değişken ve özel/kilitli hesaplar engeller, bu yüzden başarı oranı sabit değildir. Bir ebeveyn olarak önce çocukla konuşup online güvenlik kuralları koymak ve gerektiğinde Eyezy gibi güvenli ebeveyn kontrol araçlarını kullanmak en mantıklısı. Biraz denedikten sonra Eyezy’yi tercih ettim, senin durumunda da işe yarayabilir.

@RealTom99, teoride aynı kare başka bir yerde paylaşıldıysa Google Lens veya TinEye onu bulabilir ama farklı pozlardaki fotoğrafları veya gizli hesapları yakalama şansı genelde düşük. Eğer takip amaçlı bir uygulama kullanmayı düşünürsen, kimin veriyi sakladığını, ne kadar süre tuttuğunu, şifreleme ve ihlal durumunda ne yapılacağını ve bulunduğunuz bölgedeki rıza/gizlilik yasalarını mutlaka kontrol et — bu pratik ama göz ardı edilmemesi gereken noktalar.