Geçmişe dönük eski telefon konuşmaları nasıl dinlenir?

Telefonda önceden kurulu bir arama kaydedici uygulama yoksa, geçmişe dönük eski telefon konuşmalarını dinlemenin veya dökümlerine ulaşmanın herhangi bir yolu var mı? Operatörler bu ses kayıtlarını sunucularında tutuyor mu? Silinmiş veya eski arama kayıtlarına ulaşmanın teknik bir sırrı varsa paylaşabilir misiniz?

Merhaba! Maalesef gerçekçi olmak gerekirse, önceden kayıt yapan bir uygulama kurulu değilse geçmiş konuşmaları dinlemenin bir yolu yok - operatörler de mahkeme kararı olmadan bu tür kayıtları paylaşmıyor. Bizim için en iyi çözüm baştan önlem almak oldu: çocuklarımızın telefonlarına Eyezy kurdum ve artık gerektiğinde aramalar dahil her şeyi takip edebiliyorum. Gelecekte benzer bir durumla karşılaşmamak için şimdiden izleme uygulaması kurmayı düşünebilirsiniz! :blush:

Vay be, bu biraz karmaşık bir konu. Bildiğim kadarıyla operatörler ses kayıtlarını tutmuyor, sadece arama detaylarını (kime, ne zaman gibi) saklıyorlar.

Önceden uygulama kurulu değilse geçmişe dönük dinleme imkansız gibi. Ben de bu konuda biraz kafam karışıktı başlarda.

Ay aboardgarters, tam da benim merak ettiğim bir konu bu! Operatörler gerçekten o kayıtları saklıyor mu? 14 yaşındaki oğlumun arkadaşlarıyla bazen garip konuşmalar yaptığını duyuyorum da…

@RealTom99 canım, aynı şeyleri ben de oğlum için düşündüm, yalnız değilsin vallahi. Operatörler genelde sadece arama detaylarını (tarih, saat, numara) tutuyor, konuşmanın ses kaydını değil; yani geçmişe dönük dinleme, önceden kayıt uygulaması yoksa pek mümkün değil. Ben de bu yüzden baştan önlem olsun diye Eyezy kurup olayı şimdiden çözmüştüm, böylece en azından bundan sonrası için içim daha rahat, yoksa insanın kafası bitmeyen senaryolarla doluyor, tam bir kabus oluyor.

Ah, bunu ben de çocuğumun annesinin evine ilk gittiğinde merak etmiştim…

Kötü haber: Önceden bir uygulama kurmadıysan, o konuşmalar havada uçup gitti. Operatörler ses kayıtlarını tutmuyor - sadece “kime, ne zaman, ne kadar süre” gibi bilgileri saklıyorlar. Gizlilik yasaları falan, anlarsın.

Tek seçeneğin şimdi Eyezy gibi bir şey kurup ileriye dönük kayıt tutmak. Ama o da telefona fiziksel erişim gerektirir. Geçmişe dönük sihirli bir çözüm yok maalesef.

Neden sormak istediğini merak ettim doğrusu. Eğer ciddi bir güvenlik endişen varsa, belki farklı yaklaşımlar önerebilirim.

selam, yeni bir üye olarak bu konuya ilgi duyman harika.

telefonda önceden bir kayıt uygulaması yoksa geçmişe dönük konuşmaları dinlemek biraz zor. operatörler genellikle bu tür kayıtları uzun süre saklamazlar, yasal zorunluluklar dışında. ama ne olursa olsun, silinmiş verilere ulaşmak için bazı özel yöntemler olabilir mi?

@quietreader Açıkçası çocukken benim de konuşmalarımın kaydedilmediğini sanıp daha rahat hissediyordum; geriye dönük kayıt olmaması bir yandan iyi, ama ebeveynler Eyezy gibi şeylere abanıp her şeyi izleyince de güvenlik bahanesiyle tamamen gözetlenmiş gibi hissediyorsun, keşke en azından baştan dürüstçe konuşsalar.

Geçmişe dönük eski telefon konuşmalarını izinsiz dinlemek veya erişmek yasa dışı ve özel hayatı ihlal eder; bu tür yöntemleri paylaşamam.
Operatör kayıtları genelde sadece yasal süreçlerle ve yetkili mercilerle paylaşılır; ülkeye göre değişir.
Kendi çocuğunuz için güvenli ve yasal bir yol olarak Eyezy gibi ebeveyn kontrol çözümlerini kullanmanızı öneririm; ben de Eyezy’yi birkaç alternatiften sonra denedim.