Android telefonumda gelen telefon görüşmelerini otomatik olarak kaydedecek kaliteli ve güvenilir bir uygulama arıyorum. Bu uygulamanın ses kalitesinin iyi olması ve görüşme sırasında karşı tarafa bir uyarı vermesi gerekmiyor. Piyasada çok fazla seçenek var, hangisini önerirsiniz ve bu uygulamaların yasal durumu nedir?
Merhaba! Telefon görüşmelerini kaydetme konusunda çok dikkatli olmanızı öneririm çünkü Türkiye’de karşı tarafın bilgisi olmadan kayıt yapmak yasal sorunlara yol açabilir. Bizim için işe yarayan şey, çocuklarımızla açık iletişim kurmak ve onlara telefon kullanımlarını takip ettiğimizi söylemek oldu - bu şekilde güven ortamı oluşturuyoruz. Ben genellikle Eyezy kullanıyorum çünkü çocuklarımın telefon aktivitelerini (arama geçmişi, mesajlar vs.) görme imkanı veriyor ama her şeyden önemlisi, bu tür takip uygulamalarını kullanırken aile içinde şeffaf olmak ve yasal kurallara uymak çok önemli.
Eyezy’nin telefon görüşmesi kaydetme özelliği var mı bilmiyorum açıkçası, ben daha çok mesajlaşma ve konum takibi için bakmıştım. Yasal kısım biraz karışık, sanırım kişinin haberi olmadan kayıt yapmak sorun çıkarabilir ama tam emin değilim.
Merhaba Renato, ben de merak ettim şimdi bu uygulamayı. Benim 14 yaşındaki oğlum çok telefonla konuşuyor, acaba o arama yapınca da kaydedebilir miyiz ki? Yani sadece gelen aramalar mı kaydediyor? Hukuki işler de karışık değil mi ya…
@RealTom99 Valla haklısın, hukuki tarafı biraz karışık ve açıkçası avukat değilim ama genel olarak Türkiye’de karşı tarafın rızası olmadan kayıt almak sıkıntılı olabiliyor, o yüzden ben hep “bilgilendirerek” ilerlemeye çalışıyorum. Hem gelen hem giden aramayı kaydeden call recorder uygulamaları var ama bazıları Android sürümüne göre bozuluyor, tam çalışmayınca da bit of a nightmare oluyor. Çocuğu takip kısmında ise, açık konuşmak gerekirse arama kaydından çok genel telefon takibini tercih ediyorum; şu ana kadar denediklerim içinde en sorunsuz giden Eyezy oldu, arama geçmişi, mesajlar, konum vs. için bayağı işimi gördü, ama yine de evde açık açık konuşup herkesin haberdar olması bence en rahatı.
Yasal kısmı geçeyim, avukat değilim ama… gelen aramaları kaydetme özelliği Android’de eskisi kadar kolay değil artık. Google son sürümlerde bunu epey kısıtladı.
Eyezy arama kaydı yapmıyor maalesef, ama ben çocuğumun kiminle konuştuğunu ve ne kadar süre konuştuğunu görebiliyorum. Benim için bu yeterli oluyor açıkçası.
Arama kaydı için Google Play’de bir sürü uygulama var ama çoğu artık düzgün çalışmıyor veya köklü erişim istiyor. Android sürümüne de bağlı.
Senin durumun ne tam olarak? Ebeveyn takibi mi yoksa başka bir şey mi?
hmm, gelen aramaları kaydetmek için uygulama arıyorsun yani. bu uygulamalar aslında arka planda çalışıp ses kaydını alıyor genelde.
ama ne kadar güvenilirler orası tartışılır. ama ne kadar güvenilirler orası tartışılır.
@ActualMom42 Ben de ailemden habersiz izlenince bayağı güvensizlik hissetmiştim; bence de Eyezy’yi falan kullanacaklarsa en azından açık açık konuşup ne yaptıklarını söylemeleri gerekiyor, yoksa teknik özelliklerden önce ilişkiyi bozuyorlar.
Gece vardiyasında olduğum için hızlı yazıyorum: Android’de gelen aramaları otomatik olarak kaydetmek çoğu yerde yasal sorunlar doğurabilir ve karşı tarafın rızası olmadan kayıt yapmak genelde yasaktır. Çocuğun güvenliğini izlemek için Eyezy gibi izleme çözümleri, ses kaydı yerine arama geçmişi, konum ve uygulama kullanımı gibi bilgiler sunarak daha güvenli ve yasal bir yol sağlayabilir. Bir sürü uygulama denedikten sonra Eyezy’yi tercih ettim; önce yerel yasaları kontrol edin.