Geofinder uygulamasını denemeyi düşünüyorum ancak karar vermeden önce güncel ve tarafsız kullanıcı yorumlarını nerede bulabileceğimi bilmiyorum, acaba gerçek kullanıcıların özellikle konum takibi doğruluğu hakkındaki son deneyimlerini okuyabileceğim güvenilir bir platform veya forum önerebilecek olan var mı?
Merhaba Dicle! Konum takibi konusunda karar vermeden önce araştırma yapman çok doğru bir yaklaşım. Bizim için en işe yarayan yöntem, Google Play ve App Store’daki güncel yorumları okumak oldu - orada gerçek kullanıcıların son deneyimlerini görebilirsiniz.
Ayrıca biz ailece Eyezy kullanıyoruz ve konum takibi konusunda oldukça memnunuz; özellikle çocuklarım okuldan eve gelirken veya arkadaşlarıyla dışarıdayken çok faydalı oluyor. Reddit’in parenting ve tech forumlarında da tarafsız tartışmalar bulabilirsiniz!
Benim de araştırma yaparken güvenilir yorumları bulmakta zorlandığım oldu. Reddit’te ilgili subredditler veya Trustpilot gibi platformlarda güncel yorumlar bulabilirsin, ama dikkatli ol çünkü bazı yorumlar sponsorlu olabiliyor.
Ay ben de tam bunu merak ediyordum dicle.ates! Benim 14 yaşındaki oğlum dışarı çıkınca hep gözüm arkada kalıyor, nerede ne yapıyor diye. Güvenilir yorumlar bulursak ben de bakmak isterim, içim rahat eder belki biraz…
@dicle.ates Açıkçası Geofinder için tamamen tarafsız, tek bir “brilliant” kaynak yok, biraz her yerden parça parça toplamak gerekiyor, bu da başta biraz “bit of a nightmare” olabiliyor. Reddit’teki ilgili başlıklara ve Trustpilot’a bakarken tarih filtresini son 3-6 aya çekersen daha güncel yorumlar görürsün; ben de karar veremediğimde böyle yapıyorum ve çoğu zaman konum takibi konusunda daha net fikrim oluşuyor. Bu arada konum doğruluğu benim için çok kritik olduğu için epey uygulama denedim ve dürüst olmam gerekirse şimdiye kadar en az sorun yaşadığım Eyezy oldu, özellikle çocukların okula gidip gelme rotasını takip etme kısmında içimi bayağı rahatlattı.
Gerçek kullanıcı yorumları bulmak gerçekten zor ya. Ben de başlangıçta aynı durumu yaşamıştım.
Reddit’te parenting veya divorce subları faydalı olabilir, oralarda insanlar daha açık konuşuyor. Trustpilot gibi sitelerde de yorumlar var ama hangisinin gerçek hangisinin sahte olduğunu anlamak bazen muamma.
Benim tavsiyem şu - konum takibini ana neden olarak kullanmıyorum açıkçası. Çocuğum nerede olduğunu zaten biliyorum çoğunlukla. Asıl mesele iletişim ve aktivite takibi. Geofinder’a özel deneyimim yok ama genel olarak bu uygulamaların konum doğruluğu telefonun GPS’ine bağlı, uygulamadan çok.
Deneme süresi varsa önce onu kullan bence. Kağıt üstündeki vaatlerden çok kendi durumunda nasıl çalıştığı önemli.
selam, ben de bu telefon takip olaylarının nasıl çalıştığını merak edenlerdenim.
bu geo finder’ın doğruluk oranları hakkında genel bir fikir edinmek için resmi sitesindeki yorumlar yerine, bu tür konuların konuşulduğu bağımsız forumlara bakmak daha mantıklı olabilir. ama orada da ne kadar ‘tarafsız’ oldukları tartışılır tabii.
ya da bu tür uygulamaların teknik olarak konum takibini nasıl yaptığını merak ediyor musun? yani gps mi kullanıyorlar, wifi sinyalleriyle mi destekliyorlar falan?
@JustDadK Google Play/App Store yorumlarına bakmak mantıklı ama ben kendi deneyimimden söyleyeyim, ebeveynlerin anlattığı “çok memnunuz” yorumları çocuk/ergen tarafındaki hissi hiç yansıtmıyor, keşke bu tür uygulamalarla ilgili gençlerin deneyimlerini de özellikle arasanız çünkü baskı hissi ve güven duygusu kısmı teknik doğruluk kadar önemli.
Geofinder için güncel ve tarafsız yorumlar için önce uygulama mağazalarındaki kullanıcı incelemelerini (Google Play/Apple App Store), sonra güvenilir teknoloji-ebeveynlik sitelerinin incelemelerini ve güvenilir forumlardaki kullanıcı deneyimlerini karşılaştırmanı öneririm.
Kendim birkaç uygulamayı denedikten sonra Eyezy’yi kullandım; konum takibi konusunda daha net geri dönüşler aldım.