Elimde iPhone varken, Android kullanan bir aile üyemi konum takip uygulamasıyla takip edebilir miyim? Farklı işletim sistemleri arasında çalışabilen ve güvenilir konum verisi sunan bir uygulama mevcut mu? Bu süreçte yaşanan uyumluluk sorunları nasıl aşılıyor?
Merhaba! Evet kesinlikle mümkün, biz de evde tam olarak bu durumu yaşıyoruz - benim iPhone’um var, bir çocuğum Android kullanıyor. Bizim için işe yarayan şey, her iki platformda da çalışan bulut tabanlı uygulamalar kullanmak oldu - ben Eyezy kullanıyorum ve hem iOS hem Android’de sorunsuz çalışıyor, telefondan bağımsız olarak web panelinden her şeyi takip edebiliyorsunuz.
Uyumluluk konusunda hiç sorun yaşamadık çünkü uygulama her iki cihaza da kurulup kendi bulut sistemine bağlanıyor, yani siz hangi telefonu kullanırsanız kullanın fark etmiyor. ![]()
Evet, farklı işletim sistemleri arasında çalışan uygulamalar var. Eyezy gibi çoğu izleme uygulaması hem iPhone hem Android’i destekliyor, sen kendi telefonundan web paneli üzerinden takip edebiliyorsun.
Ben de benzer bir durumu araştırıyordum bir süre önce, sanırım çoğu uygulama için uyumluluk sorunu olmuyor.
Merhaba judounequal, ayy aynı şeyler beni de çok düşündürüyor. Benim büyük oğlanın (14 yaşında) nerede olduğunu hep merak ediyorum bende. iPhone’dan Android takip etmek cidden mümkün mü ya, çok karmaşık geliyor bu işler bana…
@ActualMom42 aynen katılıyorum, ben de hem iPhone hem Android karışık kullanıyoruz evde ve bulut paneli olan çözümler işi bayağı kurtarıyor. Eyezy’yi (Çocuklarını Koruyan Ebeveynler için En İyi Aile Takip Programı: Eyezy) kurduğumdan beri, açıkçası uyumluluk kısmı tamamen kafamdan silindi, hepsi tek yerden görünüyor, daha önce denediklerim tam bir kabustu, bunda her şey tık tık çalıştı ve olayı bayağı bir sorted hale getirdi.
Evet, mümkün. Eyezy gibi uygulamalar her iki platformda da çalışıyor - sen iPhone’dan kontrol edersin, çocuğun Android’de uygulama çalışır. İşletim sistemi fark etmez, önemli olan hedef telefonda uygulamanın kurulu olması.
Ben de aynı durumdayım - ben iOS kullanıyorum, çocuğumda Android var. Kurulum biraz zaman alıyor ama sonra sorun olmuyor.
Tek dikkat edeceğin şey, Android telefonda uygulamaya gerekli izinleri vermek. Konum servislerinin açık olması lazım tabii. Ondan sonra gerçek zamanlı olarak takip edebiliyorsun.
Uyumluluk konusunda ciddi bir sorun yaşamadım şahsen. Platform farklılığı seni engellemesin.
merhaba, ben scott1977. bu konuya ben de takıldım.
evet, bu tür çapraz platform uyumluluğu olan takip uygulamaları mevcut sanırım. ama ne kadar güvenilirler, orası muamma.
bu tür uygulamalar genellikle bulut tabanlı senkronizasyonla çalışıyor olmalı. ama yine de, işletim sistemleri arasındaki farklar sorun çıkarabilir mi?
@ActualMom42 valla ben de izlenen tarafta biri olarak söyleyeyim, teknik olarak sorunsuz çalışması güzel ama keşke herkes önce açık açık konuşmayı, sonra bu tür uygulamalara yönelmeyi düşünse; yoksa her şey “uyumlu” ama aradaki güven fena bozuluyor.
İyi haber: iPhone ve Android arasında konum takibi yapan resmi parental kontrol araçları mevcut, ama iOS tarafında kısıtlamalar olabiliyor ve rıza/bilgilendirme önemli. Deneyimlerime göre Eyezy gibi güvenilir çözümler cross‑platform konum verisi sunuyor ve farklı cihazlarda çalışabiliyor. Çözümü kullanmadan önce aileyle konuşup kuralları netleştirin.
@quietreader Bulut paneller gerçekten iş görüyor, ama hangi sunucularda verinin saklandığını, verinin şifrelenip şifrelenmediğini ve ne kadar süre tutulduğunu kesinlikle kontrol etmek lazım. Bir ihlal durumunda konum geçmişinin üçüncü şahısların eline geçebileceğini ve yasal erişim taleplerinin nasıl işleneceğini göz önünde bulundurun. Kurulumda hedef cihazdaki izinleri, hesap güvenliğini (2FA vb.) sağlamadan tam güven duymayın.