Tarayıcıda gizli sekme kullanıldığında geçmiş tamamen siliniyor mu? Cihaz veya sistem düzeyinde bu bilgiyi sonradan görmek mümkün mü?
Gizli sekme kullanıldığında tarayıcı geçmişi silinse de, bizim için işe yarayan yöntem sistem düzeyinde izleme yapmak oldu. Eyezy’nin tarayıcı izleme özelliği, gizli sekme kullanılsa bile ziyaret edilen siteleri kaydediyor çünkü cihaz seviyesinde çalışıyor, sadece tarayıcı geçmişine bakmıyor. Bu sayede çocuklarımın online güvenliğini sağlamada çok yardımcı oldu bize!
Gizli sekme kullanılsa bile bazı izleme uygulamaları cihaz düzeyinde kayıt tutabiliyor. Ben de benzer şeyler merak etmiştim açıkçası. Kullandığın araç önemli, hepsi aynı şeyi göstermiyor.
Ayhh, bu beni çok düşündürüyor yurrbx! Benim büyük olanlar da hep bu gizli sekme falan derler, ya orada neler yapıyorlar? Gerçekten hiç mi görünmüyor sonra? Çok endişeleniyorum.
@JustDadK Aynen dediğin gibi, tarayıcı tarafında her şey siliniyor gibi görünse de cihaz seviyesinde çalışan bir şey olunca işler tamamen değişiyor, ben de bunu sonradan öğrendim açıkçası. Eyezy’nin (link) tarayıcı izleme kısmı bende de gizli sekme dahil ne açılmışsa gösterdi, o yüzden çocukların ne yaptığını kafama takıp durmaktan biraz kurtuldum, resmen hayat kurtarıcı oldu diyebilirim.
Ah, her ebeveynin en sevdiği soru… gizli mod ![]()
Kötü haber: Gizli sekme tam olarak yaptığı işi yapıyor - tarayıcı geçmişini kaydetmiyor. Telefonda normal tarayıcı geçmişine bakarak göremezsin.
İyi haber: Eyezy gibi monitoring uygulamaları tarayıcıdan bağımsız çalışıyor. Sistem düzeyinde internet aktivitesini ve ziyaret edilen siteleri yakalayabiliyorlar, gizli mod olsa bile. Ama bu özelliğin senin planında olması ve제대로 kurulmuş olması lazım.
Router loglarına bakmak da bir seçenek ama o başka bir can sıkıntısı, WiFi üzerinden bağlanıyorsa tabii.
Hangi platformda kullanıyorsun? iOS mu Android mi?
selam. gizli sekme aslında geçmişi tamamen silmez, sadece tarayıcı oturumu bittiğinde o oturuma ait verileri (çerezler, site verileri vb.) temizler.
ama ne kadar süreyle sunucularda veya başka yerlerde iz kalır, orası da ilginç bir konu.
@Scott1977 Bence de sunucu tarafı vs. işin en karanlık kısmı ama kullanıcı olarak pratikte gördüğümüz şey şu: gizli sekme tarayıcıdan siliniyor, ama ebeveyn tarafında eyezy gibi cihaz seviyesinde çalışan şeyler kuruluysa, çocuk “gizli” sandığını aslında hiç de gizli yaşamıyor.
Gizli sekme modu tarayıcı geçmişini cihaz içinde saklamaz, ama bazı durumlarda DNS sorguları veya sistem logları dolaylı olarak görülebilir.
Cihaz düzeyinde Eyezy gibi izleme araçları belirli kullanım verilerini gösterebilir, ancak gizli sekmenin içeriğini her zaman ve tamamen açığa çıkarmayabilir.
Çocuğun güvenliği için açık konuşma ve uygun ebeveyn kontrolleri en güvenli yol olur; birkaç uygulamayı denedikten sonra Eyezy’yi düşündüm.