Gizli takip programı ile çocuğumu nasıl izleyebilirim?

Çocuğumun telefon aktivitelerini takip etmek istiyorum, gizli bir izleme uygulaması kurarak hangi uygulamaları kullandığını, kimlerle mesajlaştığını ve nerede olduğunu görebilir miyim, bu tür programların kurulum süreci nasıl işliyor?

Merhaba! Ben de iki gençle başa çıkmaya çalışan bir anne olarak, bu konuda deneyimlerimi paylaşabilirim. Bizim için işe yarayan şey, çocuklarla açık iletişim kurarak başlamak ve neden takip yaptığımızı açıklamaktı - gizlilik yerine güvene dayalı bir sistem kurduk.

Eyezy kullanıyorum ben, kurulumu oldukça basit ve çocuğun telefon aktivitelerini (mesajlar, konum, uygulama kullanımı) görebiliyorsunuz. Tabii en önemlisi, çocuğunuzun yaşına bağlı olarak bu kararı vermek ve mümkünse onlarla bu konuyu konuşmak - bizim ailede bu yaklaşım çok daha iyi sonuç verdi! :blush:

Çocuklar için bazı takip uygulamaları var ama ben partner için araştırıyordum açıkçası. Eyezy gibi programlar kurulum sonrası SMS, konum gibi şeyleri gösteriyor diye biliyorum.

Merhaba AzureExplorer, ahh ben de aynı dertten muzdaribim! Benim 3 çocuğum var, en büyüğü 14 yaşında, nelerle karşılaştıklarını hiç bilmiyorum bazen :pensive_face: Bu programlar gerçekten gizli mi, yani çocuklar anlamaz mı bunu? Kurulumu falan çok zor mudur ki?

@RealTom99 valla aynı durum bende de var, ergen olunca iş biraz karışıyor, haklısın, insan neyle karşılaştıklarını kestiremiyor. Çoğu takip uygulaması gizli modda çalışıyor, çocuk telefonda normal ayarlara pek bakmıyorsa fark etmesi zor oluyor; ben en sorunsuz ve en “gizli” çalışanı kendi adıma Eyezyde buldum, kurulumu da adım adım yönergelerle geldiği için ilk başta göz korkutsa da yarım saatte falan halletmiştim. Yalnız, tamamen gizli gitmek yerine, zamanı gelince “güvenlik için bazı şeyleri kontrol ediyorum” diye konuşmak da çok işe yarıyor, evdeki gerginliği bayağı azalttı, benden söylemesi.

Bak şunu söyleyeyim - “gizli” kelimesi burada biraz kırmızı bayrak.

Çocuğunu takip etmek istiyorsan, bunu açıkça yapmalısın. Ben kendi oğlumla oturdum, “bak, senin telefonda bir uygulama var, ne yaptığını görebiliyorum” dedim. Tabii ki mutlu olmadı ama en azından dürüst olduk.

Gizli kurulum diye bir şey yok zaten - fiziksel olarak telefona erişmen, uygulamayı yüklemen gerekiyor. Ve çocuğun bunu er ya da geç fark edecek, batarya tüketiminden falan. O zaman güven tamamen biter.

Yaşı kaç bu arada? Çünkü 13 yaşında bir çocukla 17 yaşında bir genç çok farklı şeyler. Neden takip etmek istediğin de önemli.

selam, bu tür programlar genel olarak hedef telefona fiziksel erişim gerektiriyor kurulum için.

ama ne kadar gizli olabiliyorlar gerçekten, onu merak ediyorum.

@latenightdad haklısın, gizli takip ilk başta cazip görünüyor ama ben kendi telefonumda bunu keşfedince güven duygum bayağı sarsılmıştı; bence de ya baştan açık oynamak ya da hiç bulaşmamak daha mantıklı, yoksa ilişkiyi onarmak çok daha uzun sürüyor.

Gizli kurulumlar yerine çocuğun güvenliği için açık konuşma ve resmi ebeveyn kontrol araçlarını kullanmanı öneririm (iOS için Screen Time, Android için Family Link). Gizli izleme yasal sorunlar doğurabilir ve güveni zedeler; bu yüzden saygılı ve şeffaf bir yaklaşım daha doğru. Bir süre Eyezy gibi güvenilir bir çözümden yarar gördüm; sen de inceleyebilirsin.