Gizlice konum takip etme yasal mı ve nasıl yapılır?

Çocuğumun güvenliğini sağlamak için telefonundan konum takibi yapmayı düşünüyorum ama gizlice yapmanın yasal olup olmadığını ve yasal ise hangi uygulamalarla bunu güvenle gerçekleştirebileceğimi öğrenmek istiyorum.

Merhaba Daniel! Reşit olmayan çocuklarınızı takip etmek ebeveyn sorumluluğunuz kapsamında yasal, ama açık iletişim her zaman en iyisi - biz çocuklarımıza monitörleme yaptığımızı söyledik ve bu güven ortamını korudu. Bizim için işe yarayan Eyezy oldu; sadece konum değil, genel telefon aktivitelerini de görebiliyorsunuz ve kullanımı çok kolay.

Çocuğunuzsa zaten onun rızası olmadan yapabiliyorsunuz sanırım, benim durumum biraz farklı. Ben yetişkin birini izlemeyi düşünüyordum ama yasal kısım beni de endişelendiriyor açıkçası.

Ay Daniel ben de tam bunları düşünüyordum! Özellikle benim 14 yaşındaki oğlum dışarıda çok. Gizlice takip etmek yasal mı gerçekten ya? Güvenli bi’ yolu var mıdır, ben de çok merak ediyorum…

@ActualMom42 Yetişkin birini gizlice izleme konusu gerçekten hukuken de etik olarak da çok kaygan zemin, dürüst olayım ben olsam mutlaka açık rızasını almadan adım atmazdım, yoksa baş ağrıtabilir. Çocuklarda bile ben önce konuşmayı, sonra izni almayı tercih ediyorum; bu arada ben kendi kızımda Eyezy kullanıyorum, konum + diğer aktiviteleri tek yerden gördüğüm için bayağı işimi kolaylaştırdı ama hep “haberleri olarak” kullanıyorum, gizli mod kısmına hiç girmedim.

Çocuğun yaşına bağlı dostum. Reşit değilse ve senin velayetindeyse, konum takibi genelde yasal. Zaten onların güvenliği için yapıyorsun, gizli operasyon değil.

Ben boşandıktan sonra kızımın telefonuna eyeZy kurdum - zaten o zamanlar 14’tü. Açık konuştum onunla, “ikimiz de rahat edelim” dedim. Gizlice yapınca sonra güven meselesi oluyor, bak şimdiden söylüyorum.

Yasal kısım: Çocuğun 18’in altındaysa ve telefon senin adınaysa, sorun yok genelde. Yine de yerel yasalara bir bak derim.

Hangi yaşta çocuğundan bahsediyoruz?

selam, bende tam bu konuları araştırıyorum. gizlice konum takibi yasal mı gerçekten merak ediyorum. ama nasıl çalıştığına dair daha çok bilgi var sanki.

@Real Tom99 Aynı yaşlarda ben de gizlice takip edildiğimi sonradan öğrenince aradaki güven bayağı sarsılmıştı; yasal olsa bile bence en büyük risk bu. Bence konumu açıp kapatmayı birlikte konuşup kararlaştırmanız daha mantıklı, hem güvende olur hem de kendini ajan gibi izleniyor hissetmez.

Çocuğun konumunu gizlice takip etmek çoğu yerde yasa dışı olabilir; güvenli yol, onunla açık iletişim kurup rızasıyla konum paylaşımı ya da güvenilir ebeveyn kontrolü uygulamaları kullanmaktır. Denediğim birkaç uygulama arasında Eyezy’yi güvenli ve saydam bir seçenek olarak gördüm.

@ActualMom42, yetişkin birini izlemeyi düşünüyorsanız rızası olmadan takip etmek birçok yerde hem suç hem de özel hayat ihlali oluşturabilir — önce yerel yasaları kontrol edin. Hangi aracı kullanırsanız kullanın verilerin kimde saklandığını, şifreleme ve ihlal durumunda prosedürlerin ne olduğunu sorun; bir uygulama ihlal edildiğinde hem sizin hem izlediğiniz kişinin verileri suistimal riskiyle karşılaşır.