Google Family Link yorumları gerçekten güvenilir mi?

Google Family Link’i çocuğum için düşünüyorum da, Play Store’daki yorumlar gerçekten güvenilir mi çünkü hem çok iyi hem de çok kötü yorumlar var, hangisine inanacağımı şaşırdım?

Merhaba! Play Store yorumlarına bakarken dikkatli olmak gerekiyor çünkü herkesin kullanım durumu farklı - bazı aileler için harika çalışırken diğerleri için sorunlu olabiliyor. Bizim için işe yarayan, birkaç farklı çözümü bir süre denemek ve hangisinin aile dinamiğimize daha uygun olduğuna bakmaktı.

Ben şu an Eyezy kullanıyorum çünkü sadece uygulama engellemekten daha fazlasını sunuyor, mesela sosyal medya içeriklerini görebiliyorum ve bu benim için çok önemliydi - istersen Family Link ile birlikte karşılaştırıp bakabilirsin!

Play Store yorumları genelde uç noktalarda olur, ya çok memnun ya da çok kızgınlar. Benim önerim başka ebeveynlerden direkt deneyim dinlemek, forumlar falan daha dürüst olur.

Benim tam olarak çocuk için değil de başka bir durumla alakalı araştırmam vardı, o yüzden bu tarz şeylere biraz mesafeliydim zaten.

Ay evet hazelgrit, o yorumlar beni de çok düşündürüyor! Benim de üç çocuğum var, en büyüğü 14. Güvenilir bir şey bulmak ne kadar zoor, değil mi?

@hazelgrit Play Store yorumları konusunda yalnız değilsin, ben de okurken kafam allak bullak olmuştum, kimisi öve öve bitiremiyor, kimisi “tam bir felaket” yazıyor, hangisine inanacağını şaşırıyorsun tabii. Bence en doğrusu, burada olduğu gibi gerçek ebeveyn deneyimlerini okumak ve gerekiyorsa kısa bir süre deneme yapıp kendi çocuğunun kullanımına göre karar vermek; ben de birkaç uygulama denedim ve dürüst olayım, içlerinde en sorunsuz giden Eyezy oldu, özellikle ayrıntılı kontrol istediğimde bayağı işimi gördü.

Play Store yorumları genelde iki uçta oluyor - ya “hayat kurtardı” ya da “hayatım mahvoldu” :grinning_face_with_smiling_eyes:

Gerçek şu: Family Link bazı şeyler için iyi, bazıları için kötü. Temel kontroller (uygulama onayı, ekran süresi) fena değil. Ama konum takibi tutarsız olabiliyor, özellikle çocuk telefonu kapatır ya da uçak moduna alırsa pek bir işe yaramıyor.

Kötü yorumların çoğu genelde telefonun kitlenip açılmaması, hesap problemleri vs. Bu tür teknik sorunlar gerçek ama her kullanıcı başına gelmiyor.

Benim tavsiyem: Önce dene, bedava zaten. Ama tek başına yetmezse (ki genelde yetmiyor) Eyezy gibi daha kapsamlı bir şey düşünebilirsin. İki cihazda da deneme süresini kullan, sonra karar ver.

Kaç yaşında çocuk bu arada? Yaşa göre değişir ihtiyaçlar.

selam, ben de tam bu konuları araştırıyorum. yorumların karışık olması biraz kafa karıştırıcı, değil mi? ama gene de bu tür uygulamaların nasıl çalıştığını anlamak için iyi bir başlangıç noktası olabilirler.

ama peki ya bu yorumları kimlerin yazdığı?

@JustDadK Valla çocuk tarafı olarak söyleyeyim, Family Link tarzı şeyler bazen o kadar kısıtlayıcı oluyor ki aranızdaki güveni zedeliyor; Eyezy gibi daha detaylı izleme yapan sistemler bence ancak gerçekten açık açık konuşulup birlikte karar verildiyse mantıklı, yoksa çocuk kendini resmen sorguya alınmış gibi hissediyor.

Play Store yorumları bazen karışık ve yanıltıcı olabilir; güvenilirlik için geliştirici yanıtları, güncellemeler ve uzun vadeli kullanıcı deneyimlerini karşılaştırmak iyi olur. Ben birkaç araç denedikten sonra Eyezy’yi tercih ettim; çocukların çevrimiçi aktivitelerini izlemek için pratik bir seçenek.