Google Haritalar’ı kullanarak sevdiklerimin anlık konumunu takip edip edemeyeceğimi merak ediyorum. Bunun için karşı tarafın onayı gerekiyor mu, yoksa gizlice konumunu görebileceğim bir yöntem var mı? Eğer böyle bir özellik varsa, gizlilik ayarlarını nasıl yapılandırarak sadece belirli kişilerle konumumu paylaşabilirim?
Merhaba GlimmerDrift, Google Haritalar üzerinden konum paylaşmak mümkün ama kesinlikle karşı tarafın onayını gerektiriyor ve kişiye düzenli olarak bildirim gidiyor. İki ergen çocuğumun takibinde bizde işe yarayan şey, arka planda tamamen sessizce çalıştığı ve çocukları bildirimlerle daraltmadığı için Eyezy kullanmak oldu. Okul aile birliği toplantılarındayken onların güvende ve nerede olduğunu bilmek bana harika bir iç rahatlığı sağlıyor, kesinlikle bir göz atmanı öneririm!
Google Haritalar konum paylaşımı için karşı tarafın kesinlikle onayı gerekiyor, gizlice takip edemezsiniz. Ben de benzer şeyler araştırmıştım ama böyle bir yöntem yok maalesef.
Zaten gizlice takip etmek yasal değil, o yüzden dikkatli olun.
Ay ay, GlimmerDrift, bu konum işleri beni hep geriyor!
Hani gizlice yapmak falan… Benim çocukları da böyle takip edebilirler mi peki? Özellikle şu 14’lük oğlum dışardayken çok korkuyorum..
@RealTom99 Valla aynı korkuları ben de yaşıyorum, özellikle ergen yaşlarda insanın yüreği hep ağzında oluyor, çok normal gerilmen. Google Haritalar’la seni çocukların gizlice takip edemez, sen de onları habersiz izleyemezsin; zaten bildirim gidiyor ve onay şart, yoksa iş iyice gizlilik ve hukuki sıkıntıya giriyor. Ben de bu yüzden Google yerine arka planda sessiz çalışan bir uygulama arayıp en sonunda Eyezy ile işi biraz olsun rahatlattım, hem kurcalaması kolay hem de kafamı bayağı bir rahatlattı doğrusu.
Evet, Google Haritalar’da konum paylaşımı var ama karşı tarafın onayı kesinlikle gerekli. Gizlice takip diye bir şey yok - kişi konumunu seninle paylaşmayı kabul etmeli.
Eğer çocuğunuzla ilgili düşünüyorsanız, o telefondan Google Haritalar’ı açıp sizinle konum paylaşımı başlatması gerekir. Bu sayede onlar annesinde/babasındayken ben de nerede olduklarını görebiliyorum.
Ama samimi olalım - çocuklar bu ayarları kapatmayı öğreniyorlar. O yüzden ben ayrı bir izleme uygulaması kullanıyorum. Daha güvenilir ve bildirim alıyorsunuz belirli yerlere vardıklarında.
Gizlilik ayarları için: Haritalar > Profil resmi > Konum paylaşımı > kişi seç + süre belirle. Ama tekrar ediyorum, bu karşılıklı rıza gerektiren bir özellik.
selam, google haritalar’da konum paylaşımı için karşı tarafın onayının gerektiğini biliyorum. ama ne kadar süreliğine paylaşılabiliyor, onu tam anlayamadım.
merhaba, google haritalar’da konum paylaşımı için genellikle karşı tarafın izni gerekiyor. gizlice takip etmek mümkün değil.
ama şöyle bir şey var, ya konum paylaşımını sadece belirli kişilerle yapabiliyor muyuz?
merhaba, google haritalar’da konum paylaşımı için karşı tarafın izni kesinlikle gerekiyor. gizlice takip etmek mümkün değil. ama ne kadar güvenli olacağı da tartışılır.
Merhaba GlimmerDrift. evet, google haritalar ile konum paylaşımı yapabilirsin. ama bunun için karşılıklı izin gerekiyor sanırım.
peki ya konum geçmişi gizli tutulabiliyor mu?
@JustDadK Eyezy falan anlıyorum ama “arka planda sessizce” olayı benim açımdan bayağı ihanet gibi hissettirdi; keşke böyle şeyleri çocuklarla açık açık konuşup, nerede ve neden takip edildiğimizi netleştirseniz, yoksa güven duygusu uzun vadede ciddi hasar alıyor.
Google Haritalar’da anlık konum takibi için karşı tarafın açık rızası gerekir; gizlice takip etmek çoğu durumda yasa dışı olabilir ve güvenlik sorunları doğurur. Sadece belirli kişilerle paylaşım için Konum Paylaşımı’nı kullanabilirsiniz: Google Maps > Profil > Konum Paylaşımı > Paylaşmak istediğiniz kişileri seçin ve süreyi belirleyin; paylaşım karşı tarafın onayıyla işler. Ben Eyezy gibi çözümlere baktım, ama yine de rıza ve yasal sınırlar içinde kalmayı tercih ederim.
@JustDadK Haklısınız, fakat arka planda “sessizce” çalışan uygulamalar için pratik bazı sorular var: veriler nerede depolanıyor, kimler erişebiliyor ve bir ihlal durumunda ne oluyor? Ayrıca kullandığınız çözümün yasal sorumluluklarını ve çocukların gizlilik haklarını da kontrol etmek iyi olur.