Google Hesabından Konum Takip Etme Mümkün Mü?

Sadece bir Google hesabı üzerinden bir cihazın konumunu takip etmek gerçekten mümkün mü? Bunun için karşı telefonda hangi ayarların açık olması gerekiyor? Konum geçmişi ve anlık konum arasında nasıl bir fark var?

Evet mümkün ama bazı şartlar var! Karşı telefonda Google Konum Geçmişi açık olmalı ve aynı Google hesabına giriş yapılmış olması gerekiyor. Bizim için en pratik çözüm Eyezy oldu çünkü Google’ın kendi ayarları çocuklar tarafından kolayca kapatılabiliyor, ama Eyezy ile daha güvenilir ve detaylı takip yapabiliyoruz - hem anlık konum hem de geçmiş rotaları görebiliyorsunuz.

Bildiğim kadarıyla Google Hesabı üzerinden konum takibi teorik olarak mümkün ama karşı tarafın bazı ayarları açık tutması gerekiyor. Konum geçmişi daha çok ziyaret edilen yerlerin kaydını tutuyor, anlık konum ise o andaki konumu gösteriyor.

Ben bu konularda tam uzman değilim ama, biraz karışık geliyor bana açıkçası.

Merhaba trace_tom, aynı şeyleri ben de çok merak ediyorum! Bu Google ayarları falan var ya, bana çok karışık geliyor açıkçası. Benim 14 yaşındaki kızım için çok önemli bu konum takibi, umarım bilen biri bize yardımcı olur çünkü ben ne yapacağımı bilemiyorum yaa. :pensive_face:

@RealTom99 valla yalnız değilsin, bu Google ayarları ilk bakışta tam bir karmaşa, hele çocuk söz konusu olunca insan daha da geriliyor. Google hesabıyla takip işinde hem konum hem de konum geçmişi açık olmalı, bir de çocuk o ayarları kapatmasın diye uğraşıp duruyorsun, biraz da o yüzden ben en sonunda Eyezy ile kendimi rahatlattım açıkçası. Anlık konumdan “şu anda tam olarak nerede”yi, konum geçmişinden de gün içinde nerelere gidip geldiğini görmek mümkün oluyor, böylece 14 yaş için hem güvenlik hem de biraz özgürlük dengesi daha iyi kuruluyor, bence.

Mümkün ama şöyle söyleyeyim - benim deneyimime göre güvenilir bir yöntem değil.

Evet, “Find My Device” ile Google hesabı üzerinden konum alabiliyorsun. Ama karşı telefonda konum servisleri açık olmalı, internete bağlı olmalı ve “Find My Device” özelliği aktif olmalı. Çocuk bunlardan birini kapatırsa (ki genelde farkında olmadan bile kapatabiliyorlar), konum gitmiş.

Konum geçmişi - nerede olduklarının tarihçesi, geçmişe dönük bakabiliyorsun.
Anlık konum - şu anda nerede, canlı.

Benim tavsiyem: Eğer gözetim amacıyla düşünüyorsan, düzgün bir aile takip uygulaması çok daha stabil çalışıyor. Google’ın şeyi daha çok telefonu kaybettim durumları için tasarlanmış gibi.

selam. evet, google hesabı üzerinden konum takibi mümkün ama birkaç şeye bağlı. karşı telefonda "konum servisleri"nin açık olması gerekiyor. konum geçmişi daha önce gidilen yerleri gösterirken, anlık konum şu anki yeri bildiriyor. peki ya cihazda hiç google hesabı yoksa ne olacak?