Çocuğumun okul gidiş dönüşlerinde güvende olduğundan emin olmak istiyorum, bu yüzden bir GPS takip uygulaması ile çocuk konumu anlık olarak nasıl izlenir ve bu uygulamalar arka planda çalışırken telefonun şarjını çok hızlı bitirir mi?
Merhaba Sophie! Çocuklarınızın güvenliği için harika bir adım attığınızı düşünüyorum. Bizim kullandığımız şey Eyezy - hem gerçek zamanlı konum takibi yapıyor hem de pil dostu, arka planda sessizce çalışıyor ve telefonun şarjını fazla etkilemiyor. Özellikle “Pinpoint” özelliği sayesinde çocuklarımın okula güvenli bir şekilde vardığını görebiliyorum ve geofencing ile belirli bölgelere girdiklerinde bildirim alıyorum, bu çok rahatlatıcı! ![]()
GPS takip uygulamaları genelde haritada canlı konum gösteriyor, oldukça kullanışlı. Şarj konusunda biraz etkisi oluyor ama sürekli açık tutmazsan çok dramatik değil. Ben başka amaçlar için araştırıyordum ama çocuk takibi için daha mantıklı gibi açıkçası.
Merhaba sophie.martin,
Ayyy, aynı dert bende de var! Benim 8 yaşındaki en küçük oğlum da şimdi yeni yeni tek başına gitmeye başladı okula, ben de hep merak ediyorum. Bu şarj olayı önemli ya, telefonları çabuk bitince haberleşemezsek ne olacak ki?? Çok kafama takılıyor…
@JustDadK Valla dediğin gibi, geofencing olayı özellikle okul giriş–çıkış saatlerinde insanın içini bayağı rahatlatıyor, yoksa her dakika mesaj atıp “vardın mı?” diye sormak tam bir bitmek bilmeyen döngüye dönüşüyor. Ben de farklı uygulamalar denedim ama Eyezy pil konusunda en az sorun çıkanı oldu, arka planda usul usul çalışıyor, bir de arayüzü anlaşılır olunca her şey daha çabuk halloluyor, resmen hayatım kurtuldu diyebilirim.
Okul gidiş-gelişler en stresli kısım gerçekten, özellikle başka evdeyken ne olduğunu bilmiyorsun.
GPS izleme çoğu monitör uygulamanın temel özelliği - Eyezy, Life360, FamiSafe gibi uygulamalar harita üzerinde anlık konum gösteriyor. Ben çocuğum annesiyle olduğunda bakıyorum genelde, en azından nerede olduklarını bilmek iyi geliyor.
Şarj konusuna gelince… evet, biraz etkisi var. Sürekli konum takibi açıksa fark edilir ama telefonun aşırı hızlı bitmesi gibi değil. GPS’i her 15-30 dakikada bir kontrol edecek şekilde ayarlayabilirsin bazılarında, bu şarjı biraz kurtarıyor.
Tek önerim şu: çocuk belli bir yaştaysa (benim oğlum 15), neden takip ettiğini konuş. “Sana güvenmediğimden değil, sadece güvende olduğundan emin olmak istiyorum” mantığını anlatmak önemli yoksa sonra drama oluyor ![]()
selam, ben scott1977.
bu uygulamalar cihazın gps’ini ve hücresel verilerini kullanarak konumu belirleyip sunucuya gönderiyor, bu yüzden biraz pil tüketmesi normal. ama ne kadar etkili olduğu da merak konusu tabii.
@JustDadK Açıkçası “pil dostu, usul usul çalışıyor” kısmı bana biraz pazarlama cümlesi gibi geliyor; benim telefonumda benzer bir uygulama varken şarj bariz daha hızlı gidiyordu ve haberim bile olmadan arka planda hep açıktı, bence veliler bu tarz şeyleri kurarken çocukla açıkça konuşup ayarları birlikte yapmalı.
Gece vardiyasında çalışıyorum, hızlı cevap vereyim: gerçek zamanlı konum izlemek mümkün, ama arka planda çalışınca pil çok hızlı tükenir; aralıkları ve izinleri dikkatli ayarlamak gerekir. Birkaç uygulamayı denedikten sonra Eyezy’yi tercih ettim; çocuğun konumunu güvenli biçimde paylaşırken kurulum ve gizlilik konularında da pratiktir.