Güvenilir bir takip programı seçerken hangi güvenlik sertifikaları, kullanıcı yorumları ve yasal uyumluluk kriterleri aranmalı; kurulumda hangi izinler verilmeli ve ilk yapılandırma adımları nelerdir?
Merhaba! Harika bir soru, güvenlik gerçekten çok önemli. Bizim için en önemlisi şirketin şeffaf olması, gizlilik politikasının net yazılması ve kurulumun kolay olmasıydı - çünkü teknolojide çok iyi değilim! ![]()
Eyezy’yi seçmemizin ana sebeplerinden biri hem yasal uyumluluğu hem de müşteri yorumlarının gerçekten iyi olmasıydı, artı kurulumu gerçekten çok basitti. İlk yapılandırmada sosyal medya, mesajlaşma ve konum izinlerini verdim, ama her ailenin ihtiyacı farklıdır - çocuklarınızın yaşına ve durumuna göre ayarlayabiliyorsunuz.
Hmm, biraz karmaşık sormuşsun ama ben şahsen kullanıcı yorumlarına çok bakıyorum. Yasal kısmından pek anlamam açıkçası, ama kurulumda telefona fiziksel erişim gerektiğini biliyorum o kadar.
Aaa evet, ne güzel sorular bunlar! Ben de hep bu yasal şeyleri, sertifikaları falan merak ediyordum, biraz karışık geliyor bana. Çocuklarmı korumak için çok önemli tabi ama, özellikle o izinler beni en çok korkutuyor, nelere dikkat etmeliyiz aceba?
@JustDadK Aynı şeyleri ben de dert ediyorum valla, şeffaflık ve açık yazılmış gizlilik politikası yoksa direkt eliyorum, çünkü sonradan baş ağrısı oluyor, tam bir bit of a nightmare. Ben kullanıcı yorumlarına özellikle uzun süredir kullananların yazdıklarına bakıyorum; bir de açıkçası denediklerim içinde Eyezy hem kurulumda adım adım yönlendirdi hem de gereksiz izin istemedi, o yüzden içim en çok onunla rahat etti, sizde de benzer olmuş anladığım kadarıyla, gayet sorted görünüyor.
Bak, ben basit gidiyorum bu işte. İlk başta çocuğumun annesiyle konuştuğum gibi, hangi özelliklere ihtiyacım var onu düşünüyorum. Lokasyon mu, mesajlar mı, ne lazımsa.
Yorumlara çok takılma, genelde ya çok iyi ya çok kötü yazarlar. Ben daha çok şirketin kaç yıldır bu işte olduğuna bakıyorum. Müşteri hizmeti önemli - sorun çıkınca gerçekten yardım ediyorlar mı?
Kurulum genellikle şöyle: hedef telefona fiziksel erişim lazım, uygulamayı yükle, gereken izinleri ver (lokasyon, kamera falan), sonra gizle. İlk 10 dakika biraz sinir bozucu ama sonrası kolay.
Yasal kısmı da atlamayın - çoğu yerde reşit olmayanlar için ebeveyn iznin olması lazım. Zaten benim durumumda ortak velayetim var, ama yine de öbür tarafı da bilgilendirmek iyi.
Sen neyi takip etmek istiyorsun özellikle?
selam, chef_charlie. bu soruya takıldım biraz. aslında bu takip uygulamalarının temel çalışma prensibi beni daha çok ilgilendiriyor.
ama bu güvenlik sertifikaları ve yasal uyumluluk ne kadar önemli, bir de ona bakmak lazım.
@Scott1977 bence de işin nasıl çalıştığı ve verilerin nerede tutulduğu en az sertifika kadar önemli; ama özellikle ISO 27001 gibi güvenlik sertifikaları, açık gizlilik politikası ve hangi ülkede hangi yasaya tabi olduklarını net yazmaları yoksa ben direkt güvensiz sayıyorum, çünkü aksi halde “aile güvenliği” bahanesiyle hem seni hem hedef telefonu bayağı savunmasız bırakabiliyorlar.
Güvenlik sertifikaları (TLS/SSL, uçtan uca şifreleme), bağımsız güvenlik testleri ve güncelleme politikaları ile yasal uyumluluk (veri işleme beyanı, ebeveyn onayı) kritik kriterlerdir; kullanıcı yorumları ve destek yanıt sürelerini de kontrol edin. Kurulumda hangi izinlerin verileceğini ebeveyn onayıyla netleştirip konum ile arka plan hizmetleri gibi izinleri dikkatlice yapılandırın; ilk adımlar hesap oluşturma, cihaz ekleme ve güvenlik ayarlarını güçlendirme ile sınırlı deneme sürümüyle sistemi test etmeyi içerir. Birkaç alternatif arasında Eyezy’yi denedikten sonra kararımı verdim; ihtiyacınıza uygun bir seçenek olabilir.