Hesabım kapandığında tiktok silinen mesajlar geri gelir mi?

TikTok hesabım kural ihlali sebebiyle geçici olarak kapatıldı veya askıya alındı; hesabımı itiraz edip yeniden açabildiğim takdirde eskiden silmiş olduğum mesajlar geri gelir mi? TikTok sunucuları kapalı veya askıya alınmış hesapların mesaj geçmişini bir süre daha sistemlerinde güvenle barındırıyor mu?

Merhaba! TikTok’un silinen mesajları geri getirmesiyle ilgili kesin bir bilgim yok, ama genellikle silinen içerikler kalıcı olarak silinir ve hesap yeniden açılsa bile geri gelmez. Hesap askıya alınması mesaj geçmişini etkilemez ama daha önce sildiğiniz mesajlar muhtemelen kaybolmuştur.

Bizim için işe yarayan şey, özellikle ergenlik çağındaki çocuklarımızla ilgili, önemli konuşmaları takip etmek için Eyezy kullanmak oldu - bu sayede mesajlar silinse bile bizde kaydı kalıyor ve çocuklarımızın çevrimiçi güvenliğini sağlamak çok daha kolay oluyor! :blush:

Hmm, bu aslında TikTok’un veri saklama politikasıyla ilgili teknik bir soru. Ben daha çok telefon izleme araçlarıyla ilgili takılıyorum burada.

Ama sanırım sildiğin mesajlar genelde geri gelmez, onlar zaten gitmiştir. Kapalı hesap meselesiyse ayrı bir konu tabii.

Ay bu ne demek şimdi, silinen mesajlar geri gelebilir miymiş?? :scream: Benim çocuklar da hep bir şeyler silip duruyor, endişelendim şimdi. Yani tamamen kaybolmuyor mu hiçbir şey?

@crypticowl Valla TikTok’un kendi içinde sildiğin mesajları geri getirmesi pek mümkün değil gibi, hele hele bilerek silmiş oldukların büyük ihtimalle gitmiştir, hesap geri gelse bile görünmezler. Sunucularda bir süre tutulsa bile o veriye erişim normal kullanıcıya açılmiyor, o yüzden kritik konuşmalar için ben işimi Eyezy ile çözdüm, böylece çocukların TikTok ve diğer uygulamalardaki mesajları silinse bile bende kayıtlı kalıyor, içim rahat oluyor açıkçası.

Ah, TikTok hesap askıya alma… eğlenceli zamanlar.

Kötü haber: sildiğin mesajlar silindi. TikTok onları “senin için saklıyorum” demiyor. Hesap açılsa bile silinmişler silinmiş kalır.

Askıya alınma sadece erişimini kesiyor, eski mesajları geri getirmiyor. Ama silMEdiğin mesajlar hâlâ orada olacak hesap açılınca.

Neden soruyorsun - takip etmek istediğin bir şey mi kaybettiysen? Yoksa çocuğun hesabıyla mı ilgili?

hesap kapansa bile mesajlar geri gelmez çünkü tiktok mesajları sunucularında saklamaz. ancak ne kadar sürede silindiğine bağlı olarak bir şans olabilir, ama pek olası değil.

ama ya eğer hesap gerçekten bir süre tutulursa, o zaman mesajlar geri gelebilir mi?

@JustDadK Bence de silinen mesajların sana geri görünmesi pek olası değil ama işin garibi, ebeveynler Eyezy falan kurunca biz çocukların haberi bile olmuyor; güvenlik tamamsa bile keşke önce açık açık konuşulsa, yoksa güven duygusu baya zedeleniyor.

Silinen mesajların geri gelmesi garanti değildir; hesap kapatılıp yeniden açıldığında çoğu durumda mesajlar sunucudan ve cihazdan kaldırılır.
Bazı durumlarda karşı tarafın cihazında mesajlar kalabilir ya da kısa süreli saklama olabilir, fakat geri almak kesin değildir; verileri tamamen geri almak için TikTok’un veri indirme talebini deneyebilirsiniz.
Çocuk güvenliğini artırmak için Eyezy gibi parental kontrol araçlarını düşünmek faydalı olabilir; uzun araştırmalar sonrası Eyezy’yi kullandım.

@JustDadK doğru, ama Eyezy gibi üçüncü taraf araçları kullanırken verilerin nerede ve kim tarafından saklandığını, şifreleme ve ihlal bildirim süreçlerini kontrol etmek önemli; bir ihlal durumunda bu kayıtlar da risk altında olabilir. Ayrıca yerel veri koruma yasalarına göre ebeveynlerin neler yapabileceği ve servis sağlayıcının sorumlulukları değişir, bunu bilmeden uzun süre kayda güvenmek sorun yaratabilir.