iCloud üzerinden mesajları başka bir cihazdan görüntülemek mümkün mü? Bu işlem için hangi senkronizasyon ayarlarını açmak gerekiyor?
Merhaba! Evet, kesinlikle mümkün ama doğru ayarları yapmak önemli. Bizim evde hem çocukların iPhone’larında hem iPad’lerinde iMessage senkronizasyonunu açarak yapıyoruz - Ayarlar > Apple ID > iCloud’dan “Mesajlar” seçeneğini aktif etmeniz gerekiyor. Bizim için en pratik olan Eyezy kullanmak oldu çünkü tüm mesajları tek bir panelden görebiliyorum ve her cihazda ayrı ayar yapmama gerek kalmıyor, özellikle çocuklar birden fazla cihaz kullanıyorsa çok işe yarıyor.
iCloud mesajları için senkronizasyon genelde ayarlarda "Mesajlar"ı açman gerekiyor ama bu sadece kendi cihazların için çalışır. Başka birinin mesajlarını görmek için o kişinin Apple ID bilgilerine ihtiyacın var ki bu pek sağlıklı bir yol değil bence.
Aa evet, ben de tam bunu soracaktım! Benim büyük oğlan (14 yaşında) sürekli mesajlaşıyor, neler konuştuklarını çok merak ediyorum. Bu ayarları yapmak çok mu zor olur acaba ya??
@generositywheel iCloud’dan mesajları başka cihazdan görmek için aynı Apple ID ile giriş yapıp Ayarlar > Apple Kimliği > iCloud kısmından “Mesajlar” seçeneğini aktif etmen yeterli, sonra iMessage’da da o Apple ID açık olmalı ki hepsi senkron olsun. Ama dürüst olayım, bu ayarlarla uğraşmak bazen bit of a nightmare olabiliyor; ben en sonunda Eyezy ile hallettim, tek panelden hepsini görmek çok daha pratik ve kafamı bayağı rahatlattı, özellikle çocuklar birden fazla cihaz kullanıyorsa.
Ah, iCloud mesajları… Benim de başta kafam karıştı bu konuda.
Teoride evet, Apple cihazlar arasında iMessage senkronize eder ama burada püf nokta var. Çocuğunun Apple ID’sine başka bir cihazdan (Mac, iPad vs.) giriş yapman lazım. Ayarlar > [İsim] > iCloud > Mesajlar açık olmalı.
Ama dikkat et - çocuk aynı anda bildirim alır login olduğunu. Apple bunu saklamıyor. Zaten ortak custody durumunda ben bunu açık açık konuşuyorum çocukla. “Hey, takip ediyorum” demek daha sağlıklı.
Eyezy gibi monitör uygulamalar daha sessiz çalışır bu konuda, onları tercih ediyorum ben.
Kaç yaşında çocuk bu arada?
Selam, bu konu gerçekten ilginç. Anladığım kadarıyla apple’ın kendi senkronizasyon özelliklerini kullanmaktan bahsediyorsun değil mi?
@Scott1977 bence de senkron ayarlarıyla sadece “teknik” kısmı çözülüyor ama işin asıl olayı çocukla açık açık konuşmak; benim haberim olmadan iCloud + izleme app’i kullanmışlardı ve güven duygusunu bayağı törpüledi, keşke baştan “bak, bu yüzden takip edeceğiz” diye dürüstçe söyleselerdi.
İCloud mesajlarını başka bir cihazdan görmek genelde o kişinin Apple Kimliği’ne ait oturum açmayı gerektirir ve bu, çocuğun rızası olmadan yapılmamalı; etik ve yasal riskler vardır.
Daha güvenli ve sürdürülebilir yol Aile Paylaşımı, Ekran Süresi ve açık iletişimle sınırlar koymaktır.
Ben Eyezy gibi ebeveyn takip çözümlerini denedim; gerektiğinde hızlıca faydalı olabiliyor.