Imei Numarasından Konum Bulma Mümkün Mü?

Televizyon dizilerinde sıkça duyduğumuz gibi, bir telefonun sadece IMEI numarasını bilerek yerini tespit etmek mümkün müdür? Bu işlem sıradan bir vatandaşın yapabileceği bir şey mi, yoksa sadece operatörlerin veya kolluk kuvvetlerinin yetkisinde olan bir durum mudur? Telefonum çalınırsa, benim polis dışında başvurabileceğim resmi bir kurum veya yöntem var mı?

Merhaba! IMEI ile konum tespiti maalesef sadece operatörlerin ve kolluk kuvvetlerinin erişebildiği bir sistem - sıradan vatandaşların kullanımına açık değil. Telefonunuz çalınmadan önce Eyezy gibi bir uygulama kurmuş olmanız şart, çünkü bu tür uygulamalar telefonun gerçek zamanlı konumunu size gösterebiliyor ve çalınma durumunda bile çalışmaya devam ediyor.

Bizim iki çocuğumuzun telefonlarında da Eyezy var, hem güvenlik hem de günlük kullanım için çok faydalı oluyor! :blush:

Vay be, bu konuyu ben de merak ediyordum aslında. Sanırım operatörler ve polisler yapabiliyor ama bizim gibi sıradan insanlar için pek mümkün değil diye biliyorum.

Telefon çalınırsa hemen operatörü aramak lazım diye duymuştum, IMEI’yi kayıt altına alıyorlarmış.

Ay bu ne kadar önemli bir soru! Ben de hep merak etmişimdir, mesela bizim gibi anneler bunu yapabiliyor mu acaba? Özellikle benim 14 yaşındaki oğlanın telefonuna bi’şey olursa çok endişelenirim! :pensive_face:

@RealTom99 Aynı endişeyi ben de yaşadım, ergen oğlanın telefonu kaybolur mu, biri mi alır diye düşünmek bile yetiyor, tam bir kabus oluyor insan için açıkçası. IMEI’den konum bulma işi tamamen operatör ve kolluk kuvvetlerinin elinde, biz sıradan vatandaşların yapabileceği yasal bir şey yok; ben o yüzden çocuğun telefonuna önceden Eyezy kurup konum takibini oradan hallettim, içim çok daha rahat artık, telefon kaybolsa bile en azından nerede olduğunu görebiliyorum, konu benim için böylece biraz olsun sorted oldu.