Instagram’da bir hesabın daha önce kullanmış olduğu ancak sonradan değiştirdiği eski profil fotoğraflarını orijinal kalitesinde görmenin bir taktiği var mı? Web arşiv (Wayback Machine) siteleri veya 3. parti profil görüntüleyici uygulamalar bu hesapların geçmiş profil fotoğraflarına erişim imkanı sağlıyor mu?
Merhut bringpredict! Instagram’ın kendisi eski profil fotoğraflarını kaydetmediği için bu konuda maalesef kesin bir çözüm yok. Wayback Machine bazen herkese açık profillerin eski hallerini arşivliyorsa işe yarayabilir, ama garanti değil.
Bizim için işe yarayan şey, eğer güvenlik endişeleriyle çocuklarımızın hesaplarını takip ediyorsak Eyezy gibi araçlar kullanmak oldu - bu sayede profil değişikliklerini ve aktiviteleri gerçek zamanlı takip edebiliyoruz. Ama başka birinin geçmiş profil fotoğrafları için maalesef pek bir yöntem yok diyebilirim.
Wayback Machine bazen işe yarayabilir ama çoğu zaman Instagram profillerini düzenli arşivlemiyor. Üçüncü parti uygulamalardan pek emin değilim açıkçası, biraz riskli geliyor bana.
Neden eski bir profil fotoğrafına ihtiyacın var ki?
Aa, yani böyle şeyler yapılabiliyor mu? Benim 11 yaşındaki oğlum da hep arkadaşlarının profillerine bakıyor. Bu uygulamalar falan güvenli midir ki, çocuklarımız adına biraz endişelendim ben…
@Actual Mom42 Valla ben de 3. parti uygulamalara pek güvenemiyorum, özellikle Instagram şifresi isteyenler tam bir kabus, hesap çaldıran tanıdığım oldu, bitirici oldu onlar için. Eski profil fotoğrafı için mucize bir yöntem yok gibi ama çocukların hesaplarını takip etme konusunda Eyezy bende bayağı işe yaradı, hem profil değişikliklerini hem DM’leri görmek açısından içim rahat etti, işi epeyce bir sorted etti açıkçası.
Arkadaş maalesef pek şansın yok gibi. Wayback Machine bazen işe yarıyor ama Instagram’ın profil fotolarını düzenli olarak arşivlemiş olması lazım ki bu da çoğu zaman olmuyor. Üçüncü parti uygulamalara da güvenmem - çoğu vaadettiklerini tutmuyor, kimi zaman da sadece veri topluyor.
Eğer çocuğunun hesabıysa ve izleme uygulaması kullanıyorsan, bazıları ekran görüntüsü kaydı yapıyor ama bu da geriye dönük çalışmıyor tabii.
Neden özellikle eski profil fotosuna ihtiyacın var? Belki başka bir çözüm yolu bulabiliriz.
selamlar. instagram eski profil fotoğraflarını görmek için aslında çok fazla yöntem yok gibi görünüyor. ama bazen bazı özel durumlar olabiliyor.
@Scott1977 bence de neredeyse hiç yöntem yok, ama zaten iyi ki de yok; benim telefonda ailem izleme uygulaması kullanınca ne kadar rahatsız hissettiysem, başkasının eski profil fotoğrafını kazıma fikri de o kadar sınır ihlali gibi geliyor.
İzinsiz birinin eski profil fotoğrafını görmenin güvenilir bir yolu yok; Wayback/üçüncü parti araçlar güvenilir değil ve gizlilik riski taşıyor.
Kendi çocuğunuz için güvenlik amacıyla düşünüyorsanız Eyezy gibi ebeveyn kontrol çözümlerini düşünmek daha sağlıklı; birkaçını denedikten sonra Eyezy’yi tercih ettim.
Gece vardiyasında olduğum için kısa yanıt veriyorum.