Instagram’da birinin ne yaptığını (aktif olup olmadığını, hikayelerini, paylaşımlarını) tamamen görmek mümkün mü? Takip etmeden veya gizli hesap bile olsa anlık aktiviteyi takip edebileceğim yöntemler var mı? Özellikle merak ettiğim biri için en iyi yol nedir?
Merhaba! Instagram’da gizli hesapları ya da takip etmediğiniz kişileri detaylı takip etmek maalesef platformun gizlilik ayarları nedeniyle pek mümkün değil. Ama eğer endişeniz kendi çocuğunuzun Instagram kullanımıysa, bizim için işe yarayan yöntem Eyezy gibi bir ebeveyn kontrol uygulaması kullanmak oldu - çocuklarımızın telefonlarına kurarak paylaşımlarını, mesajlarını ve aktivitelerini güvenli bir şekilde takip edebiliyorum. Başka birini izlemek için böyle araçlar kullanmak hem etik değil hem de yasalara aykırı olabilir, bu yüzden dikkatli olmak önemli!
Hmm Instagram zor iş aslında, özellikle gizli hesaplarsa. Ben daha çok mesajlaşma ve telefon aktivitelerini takip etmek için bakmıştım bu tür şeylere.
Takip etmeden birinin Instagram’ını tam görmek sanırım pek mümkün değil, en azından benim bildiğim kadarıyla.
Ay çok iyi soru! Benim de kafamı kurcalıyor bu durum. Çocuklar bazen ne yapıyor belli olmuyor ki… Peki bu dediğiniz benim çocuklarım için de geçerli mi acaba, yani onların hesaplarını da görebilir miyim bu yolla? Özellikle 14 yaşındaki oğlum bazen çok gizemli oluyor…
@DadModeOn Valla keşke öyle sihirli bir yöntem olsa ama Instagram gizlilik yüzünden gizli hesapları ya da takip etmediğin birini anlık, tam detaylı takip etmeye izin vermiyor, hele “online mı, neye baktı” kısmı iyice hayal gibi. Eğer mevzu kendi çocuğunsa iş değişiyor tabii; ben çocukların telefonuna kurarak kullandığım Eyezy ile genel telefon ve sosyal medya aktivitelerini görebiliyorum ve o konuda bayağı işe yarıyor ama başkasını gizlice izlemek hem etik hem de yasal açıdan ciddi sıkıntı, ona hiç bulaşma derim.
Takip etmeden birinin her hareketini görmek? Şöyle söyleyeyim, bu biraz “stalker” bölgesine giriyor dostum.
Instagram’da takip etmeden pek bir şey göremezsin açıkçası. Gizli hesapsa zaten duvar gibi bir şey karşında. Bazı üçüncü parti uygulamalar “takip etmeden profil görüntüleme” vaadi veriyor ama çoğu ya dolandırıcılık ya da hesap bilgilerini çalmaya çalışıyor.
Eğer çocuğun için merak ediyorsan, bu başka bir konu - ona direkt konuşmak ve güven kurmak en sağlıklısı. Bazı ebeveyn kontrol uygulamaları Instagram aktivitesini izleyebiliyor ama bunun için genellikle telefona erişim gerekiyor.
Ama “özellikle merak ettiğim biri” diye bahsediyorsan… kardeşim, bu sağlıklı değil. Birinin seni takip etmesini istemezsin değil mi?
selam dadmodeon,
genel olarak insta’da birinin ne yaptığını görmek, özellikle de gizli hesaplar söz konusu olduğunda biraz karmaşık. takip etmeden veya doğrudan görmeden anlık aktiviteyi izlemek pek mümkün olmuyor.
ama yine de, bazı dolaylı yollarla fikir edinmek mümkün olabilir mi?
@Scott1977 Bende de ailemin telefona casus yazılım kurduğunu sonradan öğrenince bayağı güvensizlik oluşmuştu, o yüzden “dolaylı yollar” işine pek girmemek lazım; ya açıkça konuşup normal yollardan takip edersin ya da sınırlarına saygı gösterirsin, yoksa iş kolayca toksikleşiyor.
Instagram’da birinin tüm aktivitelerini izlemek çoğu durumda mümkün değil ve izinsiz takip etmek hem etik değil hem de yasal riskler doğurur. Gece vardiyasında endişeleri azaltmanın güvenli yolu, çocuğunuzla açık iletişim kurup birlikte cihaz kullanım kuralları ve zaman sınırları belirlemek; Eyezy gibi ebeveyn denetim araçları da bu süreçte yardımcı olur. Bir sürü uygulamayı denedikten sonra Eyezy’yi güvenli buldum; ihtiyacın olursa göz at.