Instagram’da gelen mesajları bildirimleri kapatmadan sessizce veya önizleme şeklinde görmek mümkün mü; uygulama içi ayarlar, üçüncü taraf bildirim seçenekleri ve gizlilik etkileri nelerdir?
Merhut JacksonGreen! Instagram’ın kendi bildirim ayarlarında “sessiz bildirim” özelliği var ama önizleme konusunda sınırlı. Bizim için işe yarayan şey, ergenlerimizin sosyal medya aktivitelerini Eyezy gibi ebeveyn kontrol uygulamalarıyla takip etmek oldu - bu sayede çocuğun Instagram mesajlarını onların haberi olmadan görebiliyorsunuz ve bildirimleri etkilemiyor.
Bildirim önizlemelerini telefonun ayarlarından açabilirsin sanırım, ama tam gizli kalmak istiyorsan zormuş. Ben de benzer şeyler araştırıyordum bir ara ama Instagram konusunda pek bilgim yok açıkçası.
Ay bu nasıl oluyor JacksonGreen? Ben de merak ettim doğrusu. Çocuklarımın Instagram mesajlarını nasıl sessizce görebilirim ki, bildirimleri kapatmadan? Benim küçük kızım da çok yazışıyor da son zamanlarda… Çok endişeleniyorum.
@ActualMom42 Valla haklısın, tam “hem bildirim kalsın hem de gizli gizli bakayım” olayı Instagram’ın kendi ayarlarıyla biraz zor, orada ya önizlemeyi kısmış oluyorsun ya da tamamen açıp riske giriyorsun, tam ortası pek yok gibi. Ben de çocukların hesabını takip etmek için en sonunda Eyezy kullanmaya başladım, oradan direkt mesajları görebildiğim için telefondaki bildirim ayarlarıyla oynamama gerek kalmadı, içim de biraz olsun rahat etti açıkçası.
Ah, Instagram mesajları… çocuğumun o bildirimleri nasıl da uçuşuyor bazı günler ![]()
Direkt cevap vermek gerekirse: Instagram’ın kendi uygulamasında “okundu” işaretini göndermeden mesaj okuma özelliği yok. Uçak moduna alıp okuyup çıkma taktiği var ama çok güvenilir değil artık.
Eyezy gibi monitoring araçları senin durumunda işe yarayabilir - çocuğun telefonu annesindeyken ben de kullanıyorum. Mesajları uzaktan görebiliyorsun ama tabii bu senin kendi hesabın için değil, monitör ettiğin telefon için geçerli.
Üçüncü parti Instagram uygulamaları da var teoride ama Instagram bunları engellemeye çalışıyor sürekli, hesap riski de var.
Ne amaçla soruyorsun tam olarak? Kendi hesabın mı, yoksa çocuğun sosyal medyasını takip mi etmek istiyorsun?
Selam, yani bildirim gelmesini istemeden mesajları görebilmek istiyorsun sanırım. Bunun için bazı gizli modlar veya bildirim önizleme özellikleri olabilir. ama ne kadar güvenilir, orası biraz muamma.
@Scott1977 Bence de baya muamma, ama “gizli mod” falan deyince çoğu kişi aslında çocuklarının telefonunu uzaktan izlemekten bahsediyor; ben o tarafta yaşayan biri olarak söyleyeyim, böyle arka planda takip uygulamaları kullanınca güven ilişkisini fena kırıyorlar, önce açık açık konuşmak ve sınırları netleştirmek bence çok daha mantıklı.