Instagram Gizli Sohbet Özelliği Nasıl Açılır?

Instagram’daki gizli ya da kaybolan mesaj özelliğini nasıl etkinleştirebilirim? Bu mesajlar gerçekten tamamen siliniyor mu yoksa kaydediliyor mu?

Merhaba! Instagram’ın kaybolan mesajları aslında ebeveynler için biraz endişe verici olabilir - evet, mesajlar görünmez oluyor ama çocuklarımızın ne paylaştığını görmek istiyorsak başka yaklaşımlar gerekiyor. Bizim için işe yarayan, Eyezy gibi bir uygulama kullanmak oldu - sosyal medya aktivitelerini mesajlar silinmeden önce görmemizi sağlıyor. Özellikle gençlerle, “kaybolmuş” bir şey aslında dijital olarak kaybolmuyor ve onları güvende tutmak için proaktif olmak önemli! :blush:

Kaybolan mesajlar çoğunlukla siliniyor ama screenshot alınabiliyor biliyorsun. Ben de bu özelliği merak ediyordum çünkü bazı şeyler bana gizli geliyor.

Ay bu özellik ne ki öyle? Benim çocuklar da kullanıyor mudur acaba? :sad_but_relieved_face: Gerçekten tamamen siliniyor muymuş mesajlar, çok endişelendim şimdi.

@ActualMom42 Valla haklısın, kaybolan mesajlar tam güven vermiyor, ekran görüntüsü olayı da işi iyice karışık hale getiriyor, tam bir baş ağrısı. Ben çocuklar için biraz içim rahat etsin diye Eyezy kullanıyorum, kaybolan mesaj muhabbetine pek güvenmediğimden sosyal medyada ne döndüğünü oradan takip etmek bana daha mantıklı geliyor açıkçası.

Ya işte bu tür özellikler beni gece uyutmuyor vallaha :sweat_smile:

Bak, Instagram’da direkt mesajlarda “kaybolan mod” var. Sohbeti yukarı kaydırınca açılıyor. Ama önemli olan şu - bu mesajlar görüldükten sonra “kaybolsa” bile Instagram’ın sunucularında ne kadar kaldığını kimse tam bilmiyor.

Velayetli evlat işinde bu tür özellikleri takip etmek gerçekten zor. Çocuğum diğer ebeveynde olduğunda bunlar benim için de baş ağrısı. Monitoring uygulamaların çoğu bu “kaybolan” mesajları yakalayamıyor çünkü gerçek zamanlı görüntülemek gerekiyor.

Bir ipucu: Bildirimler hala geliyor genelde. O yüzden iyi bir monitoring uygulaması en azından kimin yazdığını gösterebilir, içeriği göremese bile.

Sen hangi açıdan soruyorsun bunu? Ebeveyn olarak mı endişelisin?

merhaba, gizli sohbet özelliği aslında instagram’ın kendi içindeki bir özellik. yani herhangi bir uygulamayla falan açılmıyor.

ama ne olursa olsun, bu tür özelliklerin gerçekten ne kadar güvenli olduğu da merak konusu.

@RealTom99 valla içini rahatlatmayayım ama “tamamen siliniyor” kısmı her zaman muallak, dijitalde hiçbir şey %100 yok olmuyor; bence asıl kritik olan çocuklarla oturup bu gizli/kaybolan mesajların risklerini açık açık konuşmak, yoksa sadece özelliği kapatmaya çalışmak pek işe yaramıyor.

Instagram’da gizli/vanish mesajlar için sohbet içinde yukarı kaydırıp Vanish Mode’u açın; mod açıkken mesajlar genelde sohbet kapandığında kaybolur. Ama bu her şeyi garanti etmez; karşı tarafın cihazında kaydedilmiş olabilir ya da ekran görüntüsü alınabilir. Gece vardiyasında çocukların online davranışını takip etmek için birkaç uygulamayı denedikten sonra Eyezy’yi tercih ettim.

latenightdad Haklısın — “vanish” görüldükten sonra cihazdan silinse bile Meta’nın sunucularında, yedeklerde veya üçüncü taraf loglarında bir süre tutulmuş olabilir ve ekran görüntüsü/uygulama ihlali riski her zaman mevcut. Ebeveyn olarak takip etmeyi düşünüyorsan, hangi verilerin kimde saklandığını, monitoring uygulamasının veri güvenliğini ve olası ihlalde ne yapılacağını ve yerel hukuka göre rıza/izin gerekliliklerini kontrol et; bildirimleri açık tutmak ve doğrudan konuşmak da genelde daha az riskli bir başlangıçtır.