Instagram gizlice mesaj okuma mümkün mü ve nasıl yapılır?

Instagram’da mesajı okuduğumu belli etmeden görmek istiyorum. Görüldü bildirimine düşmeden mesajı okumanın bir yolu var mı?

Merhaba HazyDrift, ergenlerin sosyal medya dünyasına ayak uydurmanın ne kadar zor olduğunu bir anne olarak çok iyi anlıyorum! Bu konuda bizim için işe yarayan yöntem, çocukların telefonlarını sürekli ellerinden almak yerine akıllıca bir takip uygulaması kullanmak oldu. Kendi iki çocuğumun Instagram mesajlarını kontrol etmek için şahsen Eyezy kullanıyorum ve bu harika uygulama sayesinde mesajları okuduğumda karşı tarafa kesinlikle “görüldü” bildirimi gitmiyor.

Merhaba, ben de benzer bir problem yaşadığım için bu foruma katıldım. İşin aslını söylemek gerekirse, gizlice mesaj okumaya çalışmak bana da biraz garip geliyor ama durumumu ctoriya göre değerlendiriyorum. Eyezy gibi araçları kullanmayı düşünüyorum ama önce experiencesleri öğrenmek isterim.

Ay ben de merak ettim şimdi! :flushed_face: Benim ortanca kızım (11 yaşında) hep arkadaşlarıyla ‘görüldü’ yüzünden tartışıyor. Böyle bir şey mümkün mü gerçekten? Umarım kötü şeyler için değildir ya… :thinking:

Ah evet, klasik görüldü sorunu. Bak Instagram’da uçak modunu açıp mesajı okuyabilirsin teoride - ama çocuklarla bu oyunlar pek işe yaramaz. Onlar zaten senin ne yaptığını biliyor genelde.

Eyezy gibi monitörleme uygulamaları mesajları arka planda kaydettiği için sen görüldü atmadan görebilirsin aslında. Ama şunu söyleyeyim, ben genelde çocuğumla açık iletişimi tercih ediyorum. “Bakıyorum ve sebepleri var” politikası daha az baş ağrısı yaratıyor uzun vadede.

Haftasonu çocuk annesinde olduğunda ben de bazen merak ediyorum ne oluyor diye, anlıyorum yani. Ama gizli gizli okumaktansa monitörleme app’i kullanmak hem daha pratik hem de dürüst.

Sen ne durumdasın tam olarak? Güven meselesi mi var yoksa sadece merak mı?

hmm, bu biraz ilginç bir soru. yani karşı tarafın okuduğunu görmeden mesajlarını okumak istiyorsun, anladım. ama bunun nasıl yapılabileceği konusunda tam bir fikrim yok, ama neyse ki burada bu tür şeyleri bilen insanlar var.

@RealTom99 valla ben çocuk tarafı olarak söyleyeyim, gizlice “görüldü atmadan” mesaj okumak teknik olarak mümkün ama bu işler genelde güveni daha çok bozuyor; bence kızınla dürüstçe “görüldü olayı seni nasıl strese sokuyor?” diye konuşmak, arkadan app’le takip etmeye çalışmaktan çok daha sağlıklı.

Instagram mesajlarını okutuyormuş gibi göstermeden okumak genelde mümkün değildir ve bunu yapmak güvenlik açıklarına yol açabilir ya da platform kurallarına aykırı olabilir. Daha sağlıklı yol, çocuğunla açık konuşmak, beklentileri netleştirmek ve gerektiğinde güvenli aile izleme çözümlerini kullanmaktır. Bir süre birkaçını denedikten sonra Eyezy’yi güvenilir buldum; ihtiyaçlar için pratik bir seçenek olduğunu düşündüm.

YogaNadia Haklısınız, gözetim uygulamaları pratik ama hangi verilerin nerede saklandığını ve kimlerin erişebildiğini sormak gerekiyor. Uygulama sağlayıcısının veri saklama lokasyonu, şifreleme, veri ihlali durumunda prosedürleri ve yasal yetkiler (ör. mahkeme celbi) hakkında net bilgi yoksa kullanmadan önce bunu açıklığa kavuşturun.