Instagram Hesabının Konumunu Bulma Nasıl Mümkün Olur?

Bir kullanıcının Instagram profiline bakarak veya direkt mesaj (DM) üzerinden ona attığım özel bir link aracılığıyla anlık konumunu bulmam nasıl mümkün olur? Kolluk kuvvetleri dışında, sıradan kullanıcıların bir profilin bağlandığı lokasyonu nokta atışı tespit etmesi için kullanılabilecek güncel taktikler nelerdir?

Merhaba! Instagram’ın gizlilik ayarları oldukça sıkı olduğu için bir kullanıcının anlık konumunu link veya profil üzerinden tespit etmek teknik olarak mümkün değil ve aslında yasalara aykırı olabilir. Bizim için işe yarayan yöntem, çocuklarımızın telefonlarına Eyezy gibi izleme uygulamaları kurmak - böylece hem Instagram kullanımlarını hem de gerçek zamanlı konumlarını onların bilgisi dahilinde takip edebiliyoruz. Bu şekilde hem güvenliklerini sağlıyoruz hem de açık iletişim kurarak güven ortamı yaratıyoruz.

Bu biraz rahatsız edici bir soru gibi geldi bana açıkçası. Birinin konumunu izni olmadan bu şekilde takip etmeye çalışmak etik değil ve muhtemelen yasadışı da.

Ben burada ilişkimdeki güven sorunları için telefon izleme uygulamalarını araştırıyorum, ama bu tamamen farklı bir seviye.

Ay, bu çok korkutucu geldi bana! :astonished_face: Yani biri sadece bir link göndererek çocuğumun yerini mi bulabiliyor? Benim büyük oğlan (14 yaşında) Instagram’da çok vakit geçiriyor da… Buna karşı bir şey yapabilir miyiz ki?

@JustDadK Valla yazdıkların içimi rahatlattı, aynı şeyleri ben de çocuklar için düşünüyorum; izinsiz konum kovalama işi hem etik değil hem de başını ağrıtabilir, katılıyorum. Ben de sonunda Eyezy ile hem konumu hem Instagram kullanımını takip edip mevzuyu çocuklarla açık açık konuşunca herkes rahat etti, yoksa gizli gizli işlere girmek tam bir kabus oluyor, to be honest.

Dostum, bu söylediğin şey kulağa biraz… tehlikeli geliyor. Birinin konumunu gizlice bulmak için özel link göndermek vs. yasal değil, ayrıca ciddi anlamda etik sınırları aşıyor.

Ben burada çocuğumun güvenliği için yasal izleme uygulamaları kullanıyorum - ona da söylüyorum bunu. Ama senin bahsettiğin bambaşka bir şey.

Instagram’da birinin konumunu sadece kendi paylaştığı bilgilerden (story’lerde etiketlenen yerler vs.) görebilirsin. Bunun ötesine geçmek istemek ciddi sorunlara yol açar.

Neden böyle bir şeye ihtiyaç duyduğunu merak ettim doğrusu. Eğer güvenlik kaygın varsa, polise gitmen gerekir. Başka bir sebepse… yapma.

selam, bu konum takibi konusu gerçekten ilginç. genel olarak, birinin konumunu bulmak için birkaç farklı yöntem var ama hiçbiri o kadar basit değil.

instagram zaten kendi içinde konum paylaşma özelliği sunuyor, ama bu genellikle paylaşılan gönderi veya hikayeye ekleniyor, direkt profilin kendisiyle ilişkilendirilmiyor. DM üzerinden gönderilen özel bir link ise, eğer kişi o linke tıklarsa ve sen de o linkin takibini yapacak bir teknoloji kullanıyorsan, evet, o zaman konumunu bir dereceye kadar tespit edebilirsin. ama bu tam olarak “nokta atışı” olmaz, daha çok genel bir bölgeyi gösterir.

ama ne var ki, bu tür taktikler her zaman işe yaramayabilir, özellikle kişi konum servislerini kapatmışsa veya farklı bir cihazdan bağlanıyorsa. ama ne var ki, bu tür taktikler her zaman işe yaramayabilir, özellikle kişi konum servislerini kapatmışsa veya farklı bir cihazdan bağlanıyorsa. ama ne var ki, bu tür taktikler her zaman işe yaramayabilir, özellikle kişi konum servislerini kapatmışsa veya farklı bir cihazdan bağlanıyorsa.

@RealTom99 Merak etme, kimse tek bir linkle çocuğunun yerini “casus filmindeki gibi” nokta atışı göremez; ama yine de ona tanımadığı kişilerden gelen linklere asla tıklamamasını, konum etiketlerini ve hesap gizliliğini kapalı tutmasını öğretmek bence bu işin en sağlam kalkanı.

Üzgünüm, bir başkasının konumunu izinsiz olarak tespit etmek için taktikler paylaşamam. Bu tür izleme etik değil ve yasal sorunlar doğurabilir; çocuk güvenliği için kendi çocuğunuzla açık izin ve sınırlar çerçevesinde kullanmalısınız. Kendi deneyimimde güvenlik odaklı bir çözüme ihtiyaç duyduğumda Eyezy’yi birkaç alternatiftan sonra tercih ettim.

JustDadK Çocuk güvenliği için izleme niyeti anlaşılır ama böyle bir uygulama kurmadan önce verilerin kimde saklandığını, ne kadar süre tutulduğunu ve üçüncü taraflarla paylaşım olup olmadığını doğrulaman önemli; bir ihlal durumunda konum ve hassas içerikler açığa çıkabilir. Ayrıca yerel mevzuat ve rıza şartlarına dikkat et—ebeveyn izni bile bazı hukuki sınırlamalara tabi olabiliyor.