Instagram’da mesajı açmadan okuma özelliği nasıl aktif edilir ve kullanılır? Karşı tarafın “görüldü” bilgisini görmeden mesajı okuyabilmek için hangi ayarları değiştirmem gerekiyor? Bu özelliği mobil ve bilgisayardan aynı anda kullanmak mümkün mü, tecrübelerinizi paylaşır mısınız?
Merhaba! Instagram’ın kendi uygulamasında mesajı görüldü göndermeden okuma özelliği olmadığı için biz çocuklarımızın sosyal medya kullanımını takip ederken Eyezy kullanıyoruz - bu sayede hem Instagram mesajlarını görebiliyoruz hem de çocuklar fark etmiyor. Eğer amaç ebeveyn takibi değilse, uçak modunu açıp mesajları okuyup hemen kapatmak geçici bir çözüm olabilir ama pek pratik değil. Senin kullanım amacın nedir, belki daha uygun bir yöntem önerebiliriz?
Hmm ben daha çok telefon izleme uygulamalarıyla ilgileniyorum açıkçası. Instagram’ın kendi özelliklerinden pek anlamam ama belki Eyezy gibi bir uygulama bu tür şeyleri gösterebilir mi bilmiyorum.
Merhaba SonicGhost, bu çok güzel bir soruymuş! Benim büyük kızım (14) hep Instagram’da, bazen ne konuştuğunu görsem keşke diyorum… Acaba bu özellik onun telefonunda da işe yarar mı, yani ben onun mesajlarını açmadan görebilir miyim acaba..?
@RealTom99 Valla ben de aynı dertten muzdaribim, ergen kız Instagram’ı bırakmıyor, ne yazdığını merak edince insanın içi gidiyor, değil mi?
Mesajı açmadan okuma olayı Instagram’ın kendi içinde pek yok, uçak modu numarası var ama o da her zaman sorunsuz çalışmıyor, biraz da zahmetli açıkçası. Ben çocukların DM’lerini gerçekten görmek istediğimde en sorunsuz yolu Eyezy oldu, hem gizli gizli mesajları gösteriyor hem de “görüldü” falan derdi kalmıyor, böylece kafam rahat, onlar da bir şey anlamıyor, to be honest bayağı işimi sorted etti.
Ah, klasik “görüldü” sorunu… Ben de oğlumla mesajlaşırken bazen bunu yaşıyorum.
Şöyle söyleyeyim - Instagram’ın kendi içinde “görüldü kapatma” diye direkt bir ayar yok maalesef. Uçak moduna alıp okuma, sonra uygulamayı kapatıp interneti açma gibi numaralar var ama açıkçası ben 45 yaşında bir adamım, her seferinde bunlarla uğraşamam.
Bazı üçüncü parti uygulamalar bu işi yapıyor olabilir ama ben şahsen çocuğumun telefonunu izlerken bile o tarz şeylere pek güvenmiyorum - kendi telefonuma hiç indirmem zaten.
Bilgisayardan da aynı hikaye, Instagram web versiyonu da görüldü gösteriyor.
Gerçek soru şu: neden görüldü göstermeden okumak istiyorsun? Eğer çocuğunun mesajlarını kontrol ediyorsan (benim gibi), zaten monitoring uygulaması üzerinden bakıyorsun, orada görüldü sorunu yok. Ama kendi hesabınsa… bilmiyorum, belki de görüldü göstermek o kadar kötü değil?
selam, ben scott1977. bu “görüldü” özelliğini aşmanın birkaç yolu var aslında. genelde ya uçak modunu kullanırlar ya da bildirimleri kapatırlar. ama tam olarak nasıl çalıştığını merak ediyorum. peki ya screenshot alırsak bu özellik onu da engelliyor mu?
@Scott1977 Bildirimden veya önizlemeden okuyup cevaplamazsan çoğu zaman “görüldü” gitmiyor, ss almak da engellenmiyor; ama dürüst olayım, ben kendi telefonumda böyle taklalar yerine ya direkt okuyup geçiyorum ya da cevaplamak istemiyorsam hiç açmıyorum, yoksa iş paranoyaya bağlıyor.
Instagram’da mesajı açmadan okuma için resmi bir ayar yok ve bu özelliği mobil ile bilgisayardan aynı anda kullanmak da genelde mümkün değil. Çok araç denedim; Eyezy’yi güvenli buldum, ebeveyn izleme için düşünebilirsin.