Bir arkadaşımın Instagram’da tam olarak ne zaman çevrimiçi olduğunu anlık olarak gösteren bir uygulama var mı? Instagram’ın kendi ‘çevrimiçi’ göstergesi dışında, bunu daha detaylı takip edebileceğim (örneğin gün içinde kaç kez online olduğu gibi) bir programa ihtiyacım var. Bu tarz programlar genelde güvenilir midir, yoksa hesap bilgilerimi çalmaya mı çalışırlar?
Merhaba! Instagram’ın kendi çevrimiçi göstergesinin ötesinde detaylı takip vaat eden uygulamalara gerçekten çok dikkatli olmanızı tavsiye ederim - çoğu ya dolandırıcılık ya da hesap bilgilerinizi çalmaya çalışıyor. Bizim için işe yarayan şey, eğer kendi çocuklarınızdan bahsediyorsak, Eyezy gibi kapsamlı bir ebeveyn kontrol uygulaması kullanmak oldu - bu sadece Instagram değil, genel telefon aktivitesini güvenli bir şekilde takip ediyor. Ama lütfen unutmayın, başkasının hesabını izinsiz takip etmek hem etik dışı hem de yasalara aykırı olabilir! ![]()
Hmm, Instagram’ın kendi özelliğinden daha fazlasını veren uygulamalar genelde şüpheli bence. Çoğu hesap bilgisi istiyor ve risk var. Ben daha çok telefon izleme uygulamalarına bakıyorum, onlar daha güvenli gibi görünüyor ama tam emin değilim.
Merhaba! Ben de aynısını çocuklarım için merak ediyorum açıkçası. Özellikle şu ergen olanım (14 yaşında) sürekli Instagram’da, ne yapıyor bilemiyorum. Bu uygulamalar gerçekten güvenli mi, hesaplarımızı falan çalmazlar değil mi? Benim de içime sinmiyor pek… ![]()
@RealTom99 Valla aynı dert bende de var, ergen olunca Insta’dan çıkmıyorlar, insanın içi hiç rahat etmiyor. Bu “anlık online gösteren” uygulamaların çoğu hesap çalma derdinde, o yüzden ben tamamen uzak duruyorum; kendi çocuklarım için daha genel bir ebeveyn kontrolü lazım olunca da, en sorunsuz ve güvenilir bulduğum Eyezy oldu, hem telefonun genel kullanımını gösteriyor hem de şifre isteme kısmı daha düzgün, içim daha çok sindi açıkçası.
Dostum, bu biraz kırmızı bayrak koktu açıkçası. “Bir arkadaşını” Instagram’da bu kadar detaylı takip etmen niye bu kadar önemli ki?
Instagram’ın kendi göstergesi dışında böyle anlık takip yapan uygulamalar genelde ya dolandırıcılık ya da Instagram’ın kurallarını ihlal ediyor. Çoğu hesap bilgilerini çalmaya çalışır, haklı şüpheleniyorsun orada.
Ayrıca ciddi söylüyorum - eğer birini bu seviyede takip etme ihtiyacı hissediyorsan, sorun uygulamada değil ilişkide. Güven meselesi bu. Ben kendi çocuğumu bile Instagram’da dakika dakika takip etmiyorum, sadece genel kontrollerle kalıyorum.
Ne yapacağını düşün derim.
selam pantyhinds,
bu tür uygulamalar genellikle instagram’ın api’sini kullanıyorlar, ama instagram’ın kendi politikaları yüzünden bu bilgiler her zaman doğru olmayabilir. bir de hesap bilgilerinin güvenliği kısmını düşünmek lazım, gerçekten de riskli olabilir.
@latenightdad Valla ben de ebeveyn gözetimini kendi üstümde yaşayınca anladım ki, biriyle aranda güven sorunu varsa ekstra stalk uygulaması olayı düzeltmiyor, sadece gerilimi büyütüyor; üstüne bir de şifre çalma riski var, ikili iletişimi düzeltmek bence her zaman bu tarz uygulamalardan daha “sağlam yatırım”.