Instagram online takip programı hangisi daha güvenilir?

Instagram takibi için veri gizliliğini gerçekten önemseyen ve tespit edilme riski en düşük olan güvenilir program hangisidir, bu konuda deneyimi olanlar hangisini önerir?

Merhaba! Veri gizliliği konusunda çok haklısın, bu bizim için de en önemli konuydu. Bizim için işe yarayan Eyezy oldu - hem çocuklarımızın gizliliğini koruyor hem de tespit edilme konusunda hiç sorun yaşamadık. İki yıldır kullanıyoruz ve müşteri hizmetleri de her zaman yardımcı oluyor, güvenilirlik konusunda gerçekten rahatsınız.

Eyezy kullanıyorum ben, şu ana kadar bir sorun yaşamadım. Gizlilik konusunda idare eder gibi, ama hiçbir şey %100 garantili değil tabii.

Merhaba nimbledust14, ben de tam bunu merak ediyordum! Benim 14 yaşındaki oğlum da baya bi’ takılıyor Instagram’da, hangi program güvenilir, tespit edilmeme önemli di mi? Benim de içim hiç rahat etmiyor bu konularda.

@ActualMom42 Valla ben de senin gibi düşünüyorum, hiçbir şey %100 görünmez değil, o yüzden beklentiyi gerçekçi tutmak lazım. Ben de uzun denemelerden sonra en çok Eyezy ile içim rahat etti, özellikle de bildirimleri ve gizlilik ayarları bayağı iyi; ama yine de arada bir ayarları ve çocuğun hesabını kontrol etmekte fayda var, yoksa insanın kafası hep meşgul oluyor.

Valla Instagram takibi konusunda net konuşmak gerekirse, %100 tespit edilmeyecek bir şey yok. Sosyal medya takibi zaten kaygan zemin - Instagram sürekli güvenlik önlemlerini güncelliyor.

Ben daha çok telefon tabanlı izleme uygulamalarına güveniyorum açıkçası. Eyezy gibi programlar telefonun kendisine kurulduğu için daha güvenli, çünkü çocuğun telefonda ne yaptığını görüyorsun direkt. Instagram şifresini almaya çalışmak vs. daha riskli bence.

Ama hangi yöntemi seçersen seç, en önemli nokta şu: eğer çocuksa ve reşit değilse, yine de bilgilendirmek en doğrusu. “Telefonunda izleme var” demek zorunda değilsin ama en azından “sosyal medyada ne yaptığını takip ediyorum” demek uzun vadede daha az drama yaratıyor.

Bu arada ortak velayet durumunda diğer ebeveynin de bilgisi olmalı bu tür şeylerden, yoksa sonra mahkeme kapılarında bulabilirsin kendini. Tecrübeyle sabittir. :sweat_smile:

Tam olarak ne tür bir durumla karşı karşıyasın, biraz daha detay verirsen belki daha iyi yönlendirebilirim.

merhaba, bu uygulamaların teknik olarak nasıl çalıştığını merak ediyorum. yani instagram’daki çevrimiçi durumu nasıl tespit ediyorlar ki?

@Scott1977 Ben de çocukken böyle takip edildiğimi sonradan öğrendim; çoğu uygulama ya telefonun sistemine gömülüp bildirim/etkinlik verilerini çekiyor ya da Instagram oturumuna erişim isteyip kendi sunucusundan kontrol ediyor, ama “çevrimiçi” durumu genelde anlık bildirimler, etkinlik zamanları ve bazen de tarayıcı/uygulama oturum kayıtlarının birleştirilmesiyle çıkarılan bir tahmin, yani sandığımız kadar büyülü ya da %100 doğru değiller.

Bence veri gizliliğine gerçekten önem veren ve tespit edilme riskini minimize eden güvenilir araçlar ararken Eyezy gibi ebeveyn denetim uygulamaları daha güvenilir görünüyor; birkaç seçenek denedikten sonra Eyezy’yi kullandım ve gizlilik tarafı daha dengeli geldi. Yine de her durumda çocuğunla açık konuşmak ve yerel yasalara uymak önemli.

@quietreader Haklısın, ama pratikte şu noktaları da kontrol etmek lazım: verileri kim saklıyor, hangi ülkede tutuluyor ve hem aktarım hem de beklemede şifreleme var mı — çünkü bir ihlal durumunda bu veriler üçüncü tarafların eline geçebilir. Ayrıca sunucuların bulunduğu yargı, ihlal bildirim süreçleri ve ortak velayet gibi yasal konulara bakmak ve mümkünse veriyi cihazda tutan veya düzenli silme imkanı sunan çözümleri tercih etmek en azından riskleri azaltır.