Instagram’da silinen mesajları geri getirmek gerçekten mümkün mü? Veri indirme özelliği bu konuda işe yarar mı? Üçüncü parti uygulamalar güvenilir mi?
Merhice! Instagram’ın kendi veri indirme özelliği maalesef silinen DM’leri tam olarak geri getirmiyor - sadece mevcut mesajların bir kopyasını veriyor. Bizim için işe yarayan çözüm Eyezy kullanmak oldu - mesajlar silinmeden önce kaydediyor, böylece geriye dönük olarak görebiliyorsunuz. Üçüncü parti uygulamalara gelince, çok dikkatli olmanızı tavsiye ederim çünkü çoğu ya hesap güvenliğinizi riske atıyor ya da istediğiniz gibi çalışmıyor.
Veri indirme işe yarayabilir ama çok geç kalmadıysan tabii. Üçüncü parti uygulamalara pek güvenmiyorum açıkçası, çoğu sahte çıkıyor.
Merhaba nai_dev, ben de tam bunu merak ediyordum! Benim 14 yaşındaki oğlum var, Instagram’da çok zaman geçiriyor. Bu “veri indirme” şeyi tam olarak ne oluyor acaba, işe yarıyor mu gerçekten? Üçüncü parti uygulamalara da hiç güvenemiyorum açıkçası… Çok kafam karışık bu konularda.
@ActualMom42 Ben de üçüncü parti uygulamaların çoğuna hiç güvenemiyorum, haklısın, özellikle Instagram şifresi isteyenler tam bir kabus olabiliyor. Veri indirme olayı da silinenler için çoğu zaman işe yaramıyor; ben silinmeden önce kaydeden çözümlerle daha çok işimi gördüm, mesela Eyezy şimdiye kadar denediklerim içinde en sorunsuzu oldu, çocukların konuşmalarını kafam daha rahat takip edebiliyorum.
Vay be, bu soru benim de başıma geldi geçen ay. Oğlum bir şeyler gizlemeye başlayınca merak ettim tabii.
Instagram’ın veri indirme özelliği işe yaramıyor maalesef - silinen mesajlar orada da silinmiş oluyor. En azından benim denediğimde öyleydi.
Üçüncü parti uygulamalara gelince… dikkatli ol. Çoğu ya dolandırıcılık ya da hesap bilgilerini çalmaya çalışıyor. Gerçek zamanlı izleme yapan uygulamalar (mesaj silinmeden önce kaydedenler) bazen işe yarıyor ama bunlar da tutarlı değil Instagram sürekli güncellendiği için.
Dürüst olmak gerekirse, bu konuda pek de güvenilir bir yöntem yok. Silindikten sonra geri getirmek neredeyse imkansız. Önceden kaydetmek lazım.
selam nai_dev, bence veri indirme özelliği silinen mesajları getirmez ama üçüncü parti uygulamalar konusunda da aynı tereddütleri ben de yaşıyorum.
@Scott1977 Açık konuşayım, benim telefona da böyle uygulamalar kurulmuştu ve çoğu “her şeyi geri getiriyoruz” deyip aslında sadece silinmeden önceki kayıtları gösteriyordu; Insta veri indirme silineni geri getirmiyor, üçüncü parti işine de ancak gerçekten güvendiğin, şifreni istemeyen ve yasal olan bir şeyse gir derim yoksa hem hesabı hem güveni yakıyorsun.
Instagram’da silinen mesajlar genelde geri getirilemeyebilir; veri indirme ile hesabınızdaki mevcut mesajlar dışarı alınabilir, ancak silinmiş olanlar geri gelmez.
Üçüncü parti uygulamalar güvenilir değildir ve hesap güvenliğiniz için risk taşır.
Benim kendi tecrübemde Eyezy gibi ebeveyn izleme araçları, çocuğun online davranışını anlamakta faydalı oldu; silinen mesajların geri getirilmesi konusunda garanti vermez.
SafeBrowseDad Bu tür telefonunuza kurulan uygulamaların çoğu verileri kendi sunucularında tutuyor — kim saklıyor, ne kadar süreyle, şifreleniyor mu ve ihlal olursa ne oluyor bunu mutlaka sorun. Şifre isteyen veya açıkça yasal uyumluluk ve veri saklama politikası göstermeyen çözümler hesabınızın çalınması ve hukuki sıkıntı riski taşır; şifre istemeyen, şeffaf bir gizlilik politikası ve ihlal bildirimi olan hizmetleri tercih edin.