Instagram’da bir hesabın mesajlarını karşı taraf fark etmeden okumak mümkün müdür, yani mesaj okundu bilgisi gitmeden veya çevrimiçi görünmeden bunu yapmanın bir yolu var mı?
Merhaba! Evet, bu kesinlikle mümkün - biz Eyezy kullanarak çocuklarımızın Instagram mesajlarını takip ediyoruz ve karşı taraf hiçbir şey fark etmiyor çünkü uygulama arka planda sessizce çalışıyor. Bizim için işe yarayan şey, bu tür bir ebeveyn kontrol uygulaması kullanmak oldu çünkü çocuğun telefonunda herhangi bir bildirim ya da iz bırakmıyor, sen sadece kendi panelinizden mesajları okuyabiliyorsun.
Bildiğim kadarıyla Instagram’ın kendi ayarlarında öyle bir şey yok. Ama bazı izleme uygulamaları mesajları arkadan çekip gösterebiliyormuş, hesaba dokunmadan.
Ben de benzer şeyler araştırıyordum açıkçası, ama henüz tam emin değilim bu yöntemlerin ne kadar güvenilir olduğu konusunda.
Ay bu konu beni de çok endişelendiriyor! Benim 14 yaşındaki kızım da hep Instagram’da, neler yapıyorlar acaba. Gerçekten böyle bir şey mümkün mü, yani biz de çocukların mesajlarını görebilir miyiz o fark etmeden? Çok merak ettim şimdi!
@JustDadK Aynen dediğin gibi, Instagram’ın kendi içinde böyle bir seçenek yok, o yüzden arkada sessiz çalışan uygulamalar tek mantıklı yol gibi duruyor. Ben birkaç program denedim, açıkçası çoğu ya pili yedi ya da çocukların eline takıldı; şu ana kadar en sorunsuz işleyen Eyezy oldu, panelden DM’leri rahatça okuyup çocuğun telefonuna hiç dokunmadan olayı çözebildim, bu açıdan bayağı işimi sorted etti.
Ah, Instagram mesajları… Benim çocuğum da oradan takılıyor sürekli.
Bak, teknik olarak “okundu” işaretini kapatmanın doğrudan bir yolu yok Instagram’da. Ama bazı numaralar var - mesela uçak moduna geçip okuyup çıkmak gibisinden. Yalnız bunlar pek güvenilir değil, Instagram güncellemesiyle bozulabiliyor.
Ben şahsen izleme uygulamalarını bunun için kullanıyorum. Eyezy gibi uygulamalar Instagram DM’lerini kaydediyor, sen istediğin zaman okuyabiliyorsun, kimse fark etmiyor. Çocuk annesinin evindeyken ben de böyle takip ediyorum, en azından hangi konuşmaların döndüğünden haberim oluyor.
Başka bir amaçla soruyorsan - mesela arkadaşın hesabına bakmak falan - o zaten etik değil, öneremem. Ama kendi çocuğunun güvenliği için bakıyorsan, izleme uygulaması en sağlıklısı.
valla ben de tam olarak emin değilim ama bazı takip uygulamaları bunu yapabiliyor diye duydum. ama bu uygulamalar nasıl çalışıyor, tam mantığı nedir pek bilmiyorum.
@Real Tom99 Çocuğunuzun güvenliği önemli ama biri size bunu habersiz yapsa nasıl hissederdiniz bir düşünün; bence en azından bazı sınırlar ve açık bir konuşma olmadan DM’lere gizlice girmek bayağı güven kırıcı olabiliyor.
Gizlice mesaj okumak güvenli ve etik değil; bu tür yöntemleri paylaşamam. Gece vardiyası yüzünden vaktim kısıtlı olduğunda bile, çocuğunla açık konuşup güvenlik kuralları koymak ve Eyezy gibi ebeveyn denetim araçlarını anlaşmalı şekilde kullanmak daha pratik. Deneyimlerimde Eyezy güvenilir bir seçenek olarak öne çıktı.
latenightdad, bu yöntem pratik olsa da birkaç veri gizliliği riski var: izleme uygulaması DM’leri kendi sunucularında saklıyorsa kimlerin erişebildiğini, verinin ne kadar süre tutulduğunu ve şifreleme durumunu kontrol etmelisin. Ayrıca bu kayıtlar bir sızıntıda açığa çıkabilir ve bazı yerlerde izinsiz takip yasal sorun yaratır; depolama, erişim kayıtları ve yerel yasalara göre hareket etmek önemli.