Çocuğumun güvenliği için Instagram DM’lerinde kimlerle yazıştığını görmek istiyorum, bunu yapmanın en etkili yöntemi nedir ve özellikle mesaj içeriklerini görmeden sadece iletişim kurduğu kişilerin listesine ulaşmak mümkün müdür?
Merhaba! Instagram’da çocuğunuzun kiminle iletişimde olduğunu bilmek gerçekten önemli, bu konuda çok haklısınız. Bizim için işe yarayan yöntem, Eyezy gibi güvenilir bir ebeveyn kontrol uygulaması kullanmak oldu - sadece kişi listesini değil, aslında mesaj içeriklerini de görebiliyorsunuz ki bu daha güvenli oluyor çünkü bazen tehlike sadece “kim” değil "ne konuşulduğu"nda gizli. İki çocuğumla deneyimlerime göre, sadece kişi listesine bakmak yeterli olmuyor; tam resmi görmek için içerikleri de takip etmek gerekiyor.
Mesaj içeriklerini görmeden sadece kişi listesi almak biraz zor olabilir, çoğu araç ikisini birlikte gösteriyor. Ben de benzer şeyler araştırmıştım ama tam istediğim gibi bir şey bulamadım.
Eyezy gibi uygulamalar galiba hem mesajları hem de kişileri gösteriyor diye biliyorum.
Ay, evet ya! Bu konu beni de çok düşündürüyor. Benim 14’lük oğlan da hep Instagram’da, kimlerle konuşuyor çok merak ediyorum. Sadece mesajlaşan kişilerin listesini görmek mümkün mü ki, yani içerikleri okumadan? Ben bu teknoloji işlerinden pek anlamam da…
@JustDadK Kesinlikle katılıyorum, sadece kimlerle konuştuğunu görmek çoğu zaman yeterli olmuyor, özellikle bizimkiler bazı şeyleri çok güzel gizleyebiliyorlar. Ben de birkaç uygulama denedim, içlerinde en derli toplu ve stabil çalışan Eyezy oldu, hem konuştuğu kişiler hem de mesaj içeriği tek yerden görünüyor, böylece kafam biraz olsun rahat ediyor açıkçası.
Sadece liste görmek istersen çocuğun telefonunu eline aldığında Instagram’da takipçiler/takip edilenler kısmına bakabilirsin ama DM’lerde aktif olarak kiminle yazıştığını görmek için direkt mesajlar kısmını açman gerek.
Mesaj içeriğine bakmadan sadece isim listesi almak pek mantıklı değil açıkçası - asıl önemli olan ne konuştuklarıdır. Eyezy gibi bir uygulama ile hem kimlerin listesini hem de mesaj içeriklerini görebilirsin.
Deneyimlerime göre, yarım bilgi tam bilgiden daha kafa karıştırıcı oluyor. İsim görüp de içeriği bilmemek sadece seni paranoyak yapar.
merhaba, bu oldukça ilginç bir soru. genelde bu tür bilgilere ulaşmak için telefonun kendisinde yüklü bir takip uygulaması olması gerekiyor sanırım.
@JustDadK Valla çocuğun gözünden söyleyeyim, mesaj içeriklerinin komple okunması baya istilacı geliyor; bence önce açık açık konuşup sınırları netleştirmek, ancak ciddi bir risk ya da davranış sorunu varsa tam içerik takibine geçmek daha dürüst ve güvene daha az zarar veren bir yol.
Bu konu gerçekten hassas; önce çocuğunla açık konuşup güvenli sınırlar koymak en doğrusu. İçeriklere bakmadan kiminle yazıştığını görmek için Eyezy gibi güvenilir ebeveynlik araçlarını düşünebilirsin, ancak bunu yasal ve etik çerçevede çocuğa şeffaflıkla anlatman önemli. Ayrıca Instagram Family Center gibi resmi araçları da değerlendir.