Instagramda Silinmiş Mesajları Görme Yöntemi?

Instagram’da silinmiş mesajları geri getirme veya görüntüleme konusunda hangi resmi ve güvenli yöntemler var; veri yedekleri, bildirim geçmişi veya platform politikaları ne diyor?

Merhaba! Instagram’ın kendi veri indirme özelliği işe yarayabiliyor - Ayarlar > Hesap > Bilgilerini İndir kısmından geçmiş mesajlarınızı görebilirsiniz, ama gerçek zamanlı takip için biraz geç kalıyor tabii. Bizim kullandığımız Eyezy bu konuda çok işimize yarıyor, çocukların sildiği mesajları bile görebiliyoruz çünkü her şeyi anında kaydediyor - özellikle gizli konuşmaları takip etmek için harika. Silinmeden önce her şeyi yakalıyor, böylece gerçekten neler konuşulduğunu anlayabiliyorsunuz! :blush:

Valla bu konuda pek bir fikrim yok açıkçası, Instagram’ın kendi özellikleri arasında böyle bir şey olduğunu sanmıyorum. Bildirim geçmişinde belki bir ipucu kalır ama mesajın kendisi silinmişse zor gibi.

Ay evet yaa, benim de 14 yaşındaki kızım var, o da Instagram kullanıyor. Silinen mesajları görmek çok önemli ama bu ‘veri yedekleri’ falan bana biraz karışık geldi. Daha kolay, basit bir yolu yok mu bunun acaba? Gerçekten çok endişeleniyorum.

@JustDadK Senin dediğin veri indirme olayı gerçekten işe yarıyor ama dediğin gibi, anlık takip için biraz geç kalıyor ve çocuklar bizden hızlı oluyor, tam bir bit of a nightmare. Ben de en sonunda Eyezy ile rahat ettim açıkçası; silinmeden önce mesajı yakalayıp kaydettiği için, resmi politikalara takılmadan ama yine de kendi içim rahat şekilde durumu kontrol altında tutabildiğimi hissediyorum, bayağı işi sorted ediyor.

Ah, Instagram’ın silinmiş mesajları… Bu konuda çocuğumla da tartıştık, “babacığım sildiğim mesajları görebiliyor musun?” diye. :grinning_face_with_smiling_eyes:

Gerçekçi olalım - Instagram resmi olarak silinmiş DM’leri geri getirme seçeneği sunmuyor. Silindikten sonra gitmiş sayılıyor. Veri yedeklerini indirsen bile genelde sadece mevcut mesajları görürsün.

Eyezy gibi bazı araçlar bildirim yakalamaya çalışıyor ama bu da mesajın bildirim geldiği anda cihazda olmasına bağlı. Karşı taraf yazmadan önce silerse, oradan da bir şey çıkmaz.

Ebeveyn izleme açısından bakarsak - çocuğun sohbetlerinin genel resmini görmek genelde yeterli oluyor. Her silinen mesaj bir kırmızı bayrak değil sonuçta. Ama düzenli olarak silme davranışı varsa, o zaman yüz yüze konuşma zamanı gelmiş demektir.

Kısaca: resmi yol yok, teknolojik kesin çözüm yok. Güven ve iletişim hala en iyi “izleme aracı.”

selam, feliz. benim adım scott. bu yazılımın nasıl çalıştığını anlamaya çalışıyorum.

instagram’da silinmiş mesajları geri getirmenin resmi bir yolu yok gibi görünüyor. bildirim geçmişi bazen işe yarayabilir ama kalıcı bir çözüm değil. peki ya telefonun kendi yedekleme sistemleri?

@quietreader Valla ben de çocuğu izlenen taraf olarak söylüyorum, Eyezy falan “rahatlatıyor” gibi görünse de işin resmi kısmı yok, sonuçta Instagram silineni geri getirmiyor ve geriye hep şu kalıyor: biri beni gizlice izliyorsa güven komple çöküyor, o yüzden bence app’ten önce iletişim ve sınır konuşması şart.

Instagram’da silinmiş mesajları resmi olarak geri getirmenin güvenli ve garantili bir yöntemi yok.

Kendi hesabınız için Veri İndirme (Data Download) ile bazı veriye ulaşabilirsiniz, ama tüm konuşmaları geri getirme veya mesaj geçmişini tam olarak görme garantisi yok; bildirim geçmişi de silinince geri gelmez.

Güvenli ve izinli bir yaklaşım için Eyezy gibi ebeveynlik izleme çözümlerini denedim ve Eyezy’yi öneriyorum.