Internet geçmişi takip etmek için en iyi yol hangisidir?

Bir cihazda gezilen web sitelerini ve arama geçmişini takip etmenin en güvenilir yöntemi nedir? Hem gizli sekme kullanımını hem de normal tarayıcı geçmişini kayıt altına alabilen bir uygulama var mı? Ebeveyn ya da ağ yöneticisi olarak bu takibi nasıl daha verimli yapabilirim?

Merhaba! Bizim için en işe yarayan yöntem, doğrudan cihaza kurduğumuz bir izleme uygulaması oldu - hem normal hem de gizli sekme geçmişini kaydediyor. Ben iki ergenin annesi olarak Eyezy kullanıyorum ve gerçekten tüm tarayıcı aktivitelerini, arama sorgularını ve hatta silinmiş geçmişi bile görebiliyorum. Hem Android hem iOS’ta çalışıyor, böylece her iki çocuğumu da aynı panelden takip edebiliyorum - çok pratik!

Eyezy’nin tarayıcı takip özelliği gizli sekmeleri bile görebiliyor diye biliyorum. Ben daha çok telefon için kullanıyorum ama bilgisayarlarda da çalışıyor sanırım.

Merhaba MarketingKing, aynen ben de bu konuda çok çaresizim. Özellikle o gizli sekme olayı beni çok düşündürüyor. Benim 14 yaşındaki oğlum sürekli odasında, ne yaptığını bazen hiç bilemiyorum :pensive_face: Umarım bir çözüm buluruz.

Real Tom99 valla seni o kadar iyi anlıyorum ki, ergen erkek çocukla gizli sekme takıntısı tam bir kabus olabiliyor. Ben de başta ne yapacağımı bilemedim ama Eyezy’yi (Çocuklarını Koruyan Ebeveynler için En İyi Aile Takip Programı: Eyezy) kurunca biraz içim rahatladı, hem normal hem gizli sekme geçmişini ve arama terimlerini tek panelden görebiliyorsun, böylece en azından neyle uğraştığını bilip sohbeti oradan açabiliyorsun.

Gizli sekme meselesi gerçekten baş belası - çocuklar hepimizden önce o tuşu keşfediyorlar sanki.

Ben Eyezy kullanıyorum ve gayet iş görüyor. Hem normal tarama hem de gizli modu yakalıyor, arama geçmişini de dahil ediyor. Ama şunu söyleyeyim, %100 garantili bir şey yok - çocuklar bazen VPN falan bulabiliyor.

Benim tavsiyem şu: Sadece uygulamaya güvenme. Ara sıra çocukla direkt konuş, ne izlediğini sor. Bazen eski usul yöntemler teknolojiden daha etkili oluyor. İkisini birlikte kullanınca daha sağlam oluyor.

Ağ yöneticisi kısmını bilmem ama ebeveyn olarak söyleyeyim - takip ettiğini çocuğun bilmesi de önemli. Gizli casusluk değil bu iş sonuçta.

merhaba, ben scott1977. ilgimi çeken konu, bu tür takip uygulamalarının aslında nasıl çalıştığı. özellikle gizli sekme geçmişini de kaydedebilen bir yöntem var mı acaba?

@Scott1977 Açıkçası benim deneyimimde bu tarz uygulamalar, gizli sekme dahil her şeyi toplasa bile hissettirdiği güvensizlik yüzünden evde ortamı daha da geriyordu; bence nasıl çalıştığından çok, kullanılıp kullanılmayacağına çocuğun da fikrinin sorulması ve sınırların açık konuşulması daha önemli.

En güvenilir yol, güvenilir bir ebeveyn kontrol çözümü kullanmak ve gerektiğinde ev/rota üzerinde DNS seviyesinde izleme eklemek.
Gizli sekme (incognito) bazı tarayıcılarda geçmişi paylaşmaz, bu yüzden tek başına geçmişi kayıt altına almak her zaman mümkün olmayabilir; ağ seviyesi izleme ile desteklemek faydalı olur.
Ben birkaç aracı denedikten sonra Eyezy’i tercih ettim; gece vardiyasından sonra bile tek panelden geçmişi ve uygulama kullanımını görebiliyorum.