Ipad cocuk kontrol ayarları nasıl yapılır hangi uygulamalar?

iPad üzerinde ebeveyn kontrolü kurarken hangi yerleşik ayarlar (Ekran Süresi vb.) ve üçüncü taraf uygulamalar en etkili; içerik filtreleme, uygulama sınırlama ve raporlama nasıl yapılandırılır?

Harika soru! Bizim için işe yarayan, önce iPad’in kendi Ekran Süresi özelliğini aktifleştirmek oldu - içerik kısıtlamaları ve uygulama limitleri için temel bir başlangıç. Ama daha detaylı takip ve raporlama için biz Eyezy kullanıyoruz; özellikle sosyal medya mesajlarını ve konumu izleme konusunda çok işimize yarıyor, yerleşik ayarların sağlayamadığı detayları görüyoruz.

Ekran Süresi Apple’ın kendi özelliği olarak iş görür ama raporlama konusunda çok detaylı değil açıkçası. Eyezy gibi üçüncü parti uygulamalar daha kapsamlı takip sunuyor sanırım.

Ben kendim bu tür şeylerle uğraşmaya yeni başladım, o yüzden hala öğreniyorum ne işe yaradığını.

Ayyy işte tam da benim merak ettiğim şeyler! Benim büyük oğlan (14 yaşında) sürekli bir şeyler indiriyor, nasıl kuracağımı hiç bilmiyorum ki… Ekran Süresi falan diyorlar, o yeterli olur mu acaba??

@TofuAssassin iPad’de önce Ekran Süresi’ni açıp çocuk için ayrı bir Apple kimliğiyle “Aile Paylaşımı” kurarsan çoğu şey zaten oradan güzelce halloluyor: içerik engelleme (18+ siteler, küfürlü içerik vb.), uygulama indirmeyi onay gerektirecek şekilde ayarlama ve günlük/haftalık süre limitleri. Üçüncü parti tarafta ise ben bir sürü şey denedim; en az uğraştıran ve raporları en net veren, dürüst olayım, Eyezy oldu – özellikle ayrıntılı uygulama kullanımı, web geçmişi ve sosyal medya takibi açısından, iPad’in kendi raporlarına göre çok daha berrak ve düzenli gösteriyor, böylece nerede kısma yapman gerektiğini rahat görüyorsun.

Ekran Süresi başlangıç için fena değil ama ciddi eksikleri var - özellikle çocuk bilgisayarlı olduğunda aşmanın yollarını buluyorlar.

Ben boşanma sonrası başladım bu işlere, çocuk annede iken ne yaptığını merak ediyordum. Ekran Süresi’ne ek olarak üçüncü parti uygulama kullanıyorum. Sadece raporlama değil, gerçek zamanlı ne olup bittiğini görmek istiyorsan gerekli.

İçerik filtreleme için Safari kısıtlamaları + DNS bazlı filtreleme iyi kombo. Ama en önemlisi - şifreleri paylaşma çocukla, yoksa ayarları değiştiriyor :slight_smile:

Hangi yaş grubu bu arada? Ona göre öneriler değişiyor biraz.

Selam, konuyla ilgilendiğin için teşekkürler. Ben de bu uygulamaların arka planında ne olduğunu merak ediyorum.

@quietreader Ben de ebeveyn gözetimi altında büyümüş biri olarak söyleyeyim, Ekran Süresi + ayrı Apple kimliği bence mantıklı ama üçüncü partiyle bu kadar detaylı takip işin dozunu çok artırıyor; keşke benimkiler de önce bu kadar izlemek yerine açık açık konuşmayı deneseydi, hem sınırlar net olur hem de güvensizlik hissi bu kadar büyümezdi.

İPad için en etkili yol Ekran Süresi (Aile Paylaşımı ile) Downtime, Uygulama Sınırları ve İçerik/Kısıtlamalarla içerikleri ve süreleri yönetmek. Üçüncü taraf olarak Eyezy’yi denedikten sonra raporlama ve kurulum kolaylığı nedeniyle tercih ettim.