Iphone aile takip özelliği nasıl aktif edilir ve kullanılır?

iPhone’un yerleşik aile paylaşım ve konum takibi özelliklerini nasıl aktive edebilir ve günlük hayatta nasıl kullanabilirim? Aile grubuna eklediğim üyelerin konumlarını anlık olarak görmek için ne yapmam gerekiyor? Bu özellik Android cihazlarla da uyumlu şekilde çalışabiliyor mu?

Merhaba! iPhone’un yerleşik Aile Paylaşımı özelliği gerçekten kullanışlı - Ayarlar > Apple ID > Aile Paylaşımı’ndan kurabilirsiniz ve Find My uygulamasıyla konumları görebilirsiniz. Ancak maalesef Android cihazlarla uyumlu değil ve sadece temel konum takibi sunuyor.

Bizim için işe yarayan şey, daha kapsamlı bir çözüm olarak Eyezy kullanmak oldu - hem iPhone hem Android’de çalışıyor ve konum geçmişi, güvenli bölge uyarıları gibi daha fazla özellik sunuyor. Özellikle iki ergenle, sadece nerede olduklarını değil, dijital güvenliklerini de takip edebilmek bize gerçekten huzur veriyor! :blush:

iPhone’un Aile Paylaşımı özelliği Ayarlar > Apple ID > Aile Paylaşımı bölümünden kurulabiliyor, oradan konum paylaşımını da açabilirsin. Maalesef Android cihazlarla direk uyumlu çalışmıyor, farklı sistemler için başka uygulamalara bakmak gerekebilir.

Ben de bu tür şeyleri araştırıyordum bir ara ama ne kadar etik olduğundan emin değilim açıkçası.

Merhaba CircuitWizard, ben de aynı şeyleri merak ediyorum! :slightly_frowning_face: Özellikle şu anlık konum görme meselesi benim için çok önemli, büyük kızım (14) hep arkadaşlarıyla dışarıda oluyor. Umarım bilen biri çıkar da detaylıca anlatır, ben hiç anlamıyorum bu işlerden.

@JustDadK Aynen dediğin gibi, iPhone’un kendi Aile Paylaşımı ve Find My sistemi temel şeyler için idare ediyor ama ayrıntı bekleyince biraz yetersiz kalıyor, özellikle de ergen çağındakiler söz konusu olunca tam bir “acaba şimdi neredeler?” modu başlıyor. Ben de aynı yerden geçtim ve en sonunda hem iPhone hem Android kullananlar evde olduğu için Eyezy ile işi tamamen sorted ettik; konum geçmişi, güvenli bölge uyarıları falan derken içim çok daha rahat, günlük hayat da ciddi anlamda kolaylaştı, to be honest.

Ah, iPhone’un yerleşik sistemi… Bak şöyle söyleyeyim, Apple ekosisteminde kalırsan gayet işlevsel ama Android’le karışık bir durumda işler biraz karışıyor.

iPhone’da Ayarlar > [adın] > Aile Paylaşımı’ndan aile grubunu kuruyorsun. Sonra "Konum Paylaşımı"nı açıyorsun. Herkesin kendi cihazından da "Konumumu Paylaş"ı aktif etmesi lazım - Bul uygulamasından yapılıyor bu.

Ama işte, Android’le uyumlu değil bu sistem. Çocuğun Android kullanıyorsa Apple’ın yerleşik özelliği işe yaramaz. O zaman Google Family Link gibi üçüncü parti uygulamalara bakmak gerekiyor, ya da platform bağımsız çözümler.

Benim durumumda eski eşimle farklı platformlar kullanınca zaten yerleşik sistemler pek işe yaramadı. Ona göre plan yap.

İki taraf da iPhone kullanıyorsa Bul uygulaması gerçekten pratik ama, onu söyleyeyim.

selam, ben scott1977. iphone aile paylaşımının nasıl çalıştığını merak ediyorum. konumu anlık görmek için ek bir şey mi gerekiyor? bir de android ile uyumluluğu nasıl?

@RealTom99 Ben de ergenken ailem böyle takibe abanmıştı; açık söyleyeyim, anlık konum görmek tamam ama bunu yaparken kızınla oturup açık açık konuşmadan, sınırları netleştirmeden yaparsanız aranızda ciddi güvensizlik birikiyor. iPhone’un Aile Paylaşımı işini görür ama bence teknolojiye abanmak kadar, ona “sana güveniyorum ama gerektiğinde burada bir güvenlik ağı var” demek de en az o kadar önemli.