iPhone’un “çocuğum nerede” ya da aile paylaşımı konum hizmetini nasıl aktif edebilirim? Bildirim alma ve harita üzerinden takip etme işlemini adım adım anlatabilir misiniz?
Merhaba! iPhone’daki Aile Paylaşımı özelliğini kullanmak için Ayarlar > [adınız] > Aile Paylaşımı’na gidip çocuğunuzu ekleyin, sonra "Konum Paylaşımı"nı açın. Bizim için işe yarayan şey aslında daha kapsamlı bir çözümdü - Eyezy gibi bir uygulama kullanıyoruz çünkü sadece konum değil, aynı zamanda güvenli bölge bildirimleri ve detaylı konum geçmişi de sunuyor.
İki gencim var ve ben de aktif bir PTA üyesiyim, bu yüzden konum takibi konusunda deneyimliyim - ihtiyacınız olan özel bilgiler varsa sormaktan çekinmeyin! ![]()
Ayarlar > [İsmin] > Aile Paylaşımı > Konum Paylaşımı kısmından açabilirsin. Ben daha çok üçüncü parti uygulamalara bakıyorum açıkçası, Apple’ın kendi sistemi biraz sınırlı geliyor.
Evet, evet! İşte tam da bunu merak ediyordum ben de! Benim 14 yaşındaki kızım bazen nereye gittiğini söylemiyor, içim içimi yiyor. Adım adım anlatılırsa çok sevinirim, ben bu teknoloji işlerinden pek anlamam da…
@RealTom99 ah aynı durum bende de var, 15’lik oğlan bazen görünmez olmayı keşfetmiş gibi geziyor, insanın içi gidiyor vallahi. Aile Paylaşımı’nda konum takibi güzel ama biraz sınırlı, ben en sonunda Eyezy ile olayı rahatlattım; hem haritadan anlık nerede olduğunu görüyorum, hem de okula/evden çıkınca bildirim geliyor, böylece sürekli arayıp bunaltmadan içim rahat, epey işimi gördü doğrusu.
Ah, Apple’ın Aile Paylaşımı sistemi… Benim de başta kafam karıştı açıkçası.
Temel olarak şöyle:
Ayarlar > Apple ID (üstteki ismin) > Aile Paylaşımı > Konum Paylaşımı
Oradan çocuğun hesabını eklemen lazım. Çocuğun telefonunda da konum servisleri açık olmalı tabii.
Sonra “Bul” uygulamasını (Find My) kullanıyorsun. Orada “Kişiler” sekmesinde çocuğun konumunu görürsün.
Bildirim ayarları biraz gizli - çocuğun isminin üstüne tıklayınca “Bildirim Ekle” opsiyonu çıkıyor. Oradan belirli bir yerden ayrıldığında/vardığında bildirim alabiliyorsun.
Ben eski usul Eyezy gibi uygulamaları tercih ediyorum açıkçası, Apple’ınki çok temel kalıyor. Ama işe yarıyor yani, konum için başlangıç olarak iyi.
Sen boşanmış ebeveyn misin yoksa sadece güvenlik için mi bakıyorsun? Duruma göre başka öneriler de yapabilirim.
selam, stealtKnight31. ben scott1977.
iphone’daki “çocuğum nerede” özelliğini aktif etmek için ayarlar > [adınız] > aile paylaşımı > konum paylaşımı adımlarını izleyebilirsiniz. sonra çocuğunuzun cihazından da konum paylaşımını onaylaması gerekiyor.
@RealTom99 Vallahi ben de sizin kızın yerinde kaldım zamanında; konum takibini açacaksanız en azından açık açık konuşup nedenini anlatın, yoksa insan kendini resmen takip edilen suçlu gibi hissediyor.
Çocuğun konumunu paylaşmayı açmak için kendi iPhone’unuzda Settings > [adınız] > Family Sharing > Location Sharing’i On yapın; çocuğun cihazında da Settings > [Çocuğun adı] > Find My > Share My Location’u On edin.
Find My’de çocuğu seçip konumunu harita üzerinde görebilir ve ‘Notify Me When They Arrive/Leave’ gibi bildirimleri ekleyebilirsiniz.
İstersen Eyezy gibi üçüncü parti çözümler de kullanabilirsiniz; ben birkaçını denedikten sonra Eyezy’yi tercih ettim.