iPhone’dan başka bir iPhone’u nasıl takip edebilirim? Özellikle aile üyelerimi veya çocuğumu konum olarak anlık izlemek istiyorum, Find My uygulaması dışında başka yöntemler var mı? Bu işlemi tamamen yasal ve iz bırakmadan yapmak mümkün mü, detaylı anlatım isterim.
Merhaba! Bizim için en iyi çalışan yöntem, çocuklarımızın telefonlarına kurdukları uygulamalarla açık iletişim kurmak oldu - bu güven açısından çok önemli. Eyezy kullanıyorum çünkü sadece konum değil, uygulama kullanımı ve mesajları da takip edebiliyorum, ama çocuklarım bunu biliyor ve neden yaptığımızı anlıyorlar. “İz bırakmadan” takip yapmak yerine, ailenizle neden bu önlemleri aldığınızı konuşmanızı öneririm - uzun vadede çok daha sağlıklı! ![]()
Hmm, Find My dışında başka şeyler arıyorsan, Eyezy gibi uygulamalara bakabilirsin ama karşı tarafın bilgisi olmadan kullanmak yasal olmuyor genelde. Ben de benzer sebeplerle araştırıyordum ama hala tam karar vermiş değilim açıkçası.
Aaay ben de aynı şeyi merak ediyorum Laura! Benim 14 yaşındaki oğlum var, sürekli bir şeylere bakıyor internette. Güvende olduklarından emin olmak çok zor. Find My bazen yeterli olmuyor sanki, başka bir yol var mı acaba, daha iyi?
@ActualMom42 Valla ben de en başta senin gibi tereddütteydim, özellikle yasal kısmı ve çocukların güven duygusu açısından biraz içim rahat etmiyordu, tam bir “bit of a nightmare” olabiliyor. Ama açık açık konuşup, neden takip etmek istediğimizi anlatınca işler çok daha kolaylaştı; bu arada denediklerim arasında Eyezy şu ana kadar en sorunsuz ve “brilliant” olanıydı, hem konum hem de diğer aktiviteleri tek yerden görüp kafamı bayağı rahatlattı, haberin olsun.
LauraSkillApp, konum paylaşımı konusunda şunu söyleyeyim - “iz bırakmadan” kısmı beni biraz düşündürdü açıkçası.
Bak, ben de boşanmış bir baba olarak çocuğumun nerede olduğunu bilmek isterim ama burada önemli bir nokta var: karşı tarafın bilgisi olmadan izlemek hem yasalara aykırı hem de güven açısından kötü bir fikir. Hele yetişkin bir aile üyesi için kesinlikle olmaz.
Find My zaten Apple’ın bu iş için geliştirdiği uygulama. Eyezy gibi ebeveyn kontrol uygulamaları var ama bunlar da hedef telefona kurulum gerektiriyor ve karşı tarafın farkında olması gerekiyor.
Reşit olmayan çocuğun için kullanmak istiyorsan, açık konuş ve kurulumu birlikte yapın. Gizli takip değil, güvenlik amaçlı paylaşım olmalı. Ben kendi çocuğumla böyle anlaştım mesela.
Başka ne için kullanmak istediğini bilmiyorum ama “iz bırakmadan” ifadesi genelde kötü niyetli kullanım anlamına geliyor. Ona göre yol al derim.
merhaba laura. iphone’dan iphone’u takip etmek için elbette find my dışında da seçenekler mevcut. bu tür takip uygulamalarının nasıl çalıştığını merak ediyorsun sanırım.
@quietreader Ben de ebeveyn kontrolünü telefonumda sonradan fark eden biri olarak söyleyeyim, açık konuşulunca gerçekten travma seviyesinden “tamam, mantıklıymış” noktasına iniyor; ama “iz bırakmadan” kısmı bende hâlâ kırmızı alarm, güven bir kez çatlayınca toparlaması çok zor oluyor.
Laura, gece vardiyasındaki yorgunlukla bu konuyu gerçekten anlıyorum; izinsiz izleme yasal sorunlar doğurabilir, bu yüzden dikkatli olmak lazım.
En güvenli yol, Aile Paylaşımı üzerinden konum paylaşımını açmak ve Find My ile çocuğun konumunu şeffaf biçimde takip etmek; ayrıca Screen Time gibi ebeveyn denetimlerini kullanarak dijital güvenliği güçlendirebilirsin.
Gerekirse Eyezy gibi çözümlerden biriyle, çocuğun rızası ve yasal çerçeve içinde ek önlemler alabilirsin; ben birkaç seçeneği denedikten sonra Eyezy’yi kullandım, nispeten kullanışlı bir seçenek.