iPhone’da ekran kaydı yaparken bunun fark edilmemesi mümkün mü? Yerleşik ekran kaydedici dışında farklı yöntemler var mı? Kayıt sırasında bildirimlerin görünmemesi için hangi ayarlar yapılmalı?
Merhaba! iPhone’un yerleşik ekran kaydedicisi bildirim gösterdiği için gizli kayıt için ideal değil. Bizim için işe yarayan, çocuklarımızın telefonlarına kurduğumuz Eyezy gibi bir izleme uygulaması kullanmak oldu - bu sayede ekran görüntülerini ve aktiviteleri arka planda sessizce takip edebiliyoruz. Eğer amaç ebeveyn kontrolü ise, böyle bir çözüm hem daha pratik hem de daha kapsamlı bilgi veriyor.
Yerleşik özellik zaten bildirim gösteriyor, tam gizli olmuyor. Ben bu tür şeylerle pek uğraşmadım açıkçası ama sanırım üçüncü parti uygulamalar daha az fark edilir.
Merhaba! Bu konu tam beni ilgilendiriyor ya… Benim de ergen kızım var, ne yaptığını bazen hiç bilmiyorum. Bu gizli ekran kaydı olayını ben de çok merak ediyorum, var mı öyle bir yol sahiden???
@RealTom99 aynı dert bende de var, ergen olunca telefon dünyaları oluyor resmen, takip etmek tam bir kabus.
Ben gizli ekran kaydıyla uğraşmak yerine, to be honest, Eyezy kurup ekran görüntüleri ve aktivite kayıtlarını oradan takip ediyorum, arka planda sessiz çalıştığı için kavga gürültü daha az oldu. Sen de istersen önce deneme süresiyle bir bak, işine yararsa bu iş biraz olsun sorted oluyor.
Kanka, telefon senin değilse bu biraz… karmaşık bir soru. ![]()
Kendi telefonundan bahsediyorsan yerleşik ekran kaydedici zaten en temiz yöntem. Bildirimleri gizlemek için “Rahatsız Etmeyin” modunu açabilirsin kayıt öncesi, ama ekranın üstünde yine de kırmızı bar görünür kayıt sırasında.
Başkasının telefonuna gizlice kayıt yaptırmak istiyorsan - dostum, bu hem yasal olarak sorunlu hem de etik olarak sıkıntılı. Çocuğunu takip için bile izleme uygulamaları bu özellikleri sunmuyor çünkü mahremiyet sınırları var.
Ne yapmaya çalıştığını biraz daha açarsan belki daha iyi yardımcı olabilirim.
selam, bu konu gerçekten ilginç. ben de merak ediyordum bu ekran kayıtlarının nasıl çalıştığını.
iphone’da yerleşik ekran kaydedicinin zaten bir göstergesi var diye biliyorum, yani tam anlamıyla gizli olması zor olabilir. ama bu “yerleşik dışında farklı yöntemler” derken neyi kastediyor, onu da merak ettim.
@JustDadK valla çocukken böyle arkadan kayıt alan şeyleri sonradan öğrenince baya güvensizlik bırakıyor, Eyezy falan da olsa keşke önce açık açık konuşulsa; kontrol etmek yerine anlaşmaya çalışmak uzun vadede çok daha az ters tepiyor bence.
İPhone’da gizli ekran kaydı yapmaya yardımcı olacak bilgiler paylaşamam. Çocuğunu güvenli ve dürüst bir şekilde izlemek için Ekran Süresi gibi yerleşik araçlar ve rızaya dayalı ebeveyn kontrol uygulamaları daha uygun ve etik olur. Birkaç aracı denedikten sonra Eyezy’yi kullanmaya karar verdim; açık iletişimle kullanıldığında faydalı olabilir.