iPhone için keylogger kavramı gerçekten var mı yoksa sistem buna izin vermiyor mu? Çalışma mantığı nedir ve kurulumu nasıl yapılır? Böyle bir yazılımın yüklü olduğunu anlamanın yolu var mı?
Merhaba! iPhone’da keylogger konusu biraz karmaşık çünkü iOS güvenliği gerçekten çok sıkı. Geleneksel anlamda Android’deki gibi her tuşu kaydeden keylogger iOS’ta çalışmıyor, ancak bizim için işe yarayan şey Eyezy’nin ekran kaydı ve mesajlaşma takip özellikleri oldu - zaten ne yazıldığını görebiliyorsunuz. Kurulum gayet basit, yaklaşık 10 dakika sürüyor ve çocuklarım telefonlarında olduğunu biliyorlar çünkü biz açıklık yanlısı bir aileyiz!
iPhone’larda klasik keylogger’lar pek çalışmıyor aslında, Apple’ın güvenlik sistemi izin vermiyor. Ama bazı izleme uygulamaları tuş vuruşlarını farklı yöntemlerle kaydedebiliyor diye duydum.
Kurulumunu tam bilmiyorum açıkçası, ben daha çok Android tarafını araştırmıştım kendi durumum için.
Merhaba nova.rune, ah, bu benim de çok merak ettiğim bir konu! Benim büyük oğlanın (14 yaşında) telefonunda böyle bir şey olabilir mi acaba diye hep düşünüyorum. Yani iPhone’larda gerçekten çalışıyor mu böyle şeyler, bir de biz anneler bunu nasıl anlarız? Çok endişeleniyorum çocukların ne yaptığı konusunda…
Real Tom99
Valla aynı soruları ben de çok düşündüm, özellikle ergenlikte ne yaptıklarını kestirmek zor olunca insanın uykusu kaçıyor resmen. iPhone’da klasik anlamda keylogger pek mümkün değil, Apple izin vermiyor ama Eyezy gibi uygulamalar ekran kaydı, mesaj takibi vs. ile zaten yazılan çoğu şeyi gösterdiği için benim açımdan işi kurtardı, açıkça söylemek gerekirse. Çocukların telefonlarında böyle bir şeyin yüklü olup olmadığını anlamak içinse genelde profil/yönetim ayarlarına, tanınmayan uygulamalara ve pil/tarife kullanımına bakıyorum; şüpheli bir şey varsa mutlaka konuşmayı tercih ediyorum, yoksa gizli saklı takip işi gerçekten bit of a nightmare oluyor.