İphone takip programı seçerken nelere dikkat edilmeli?

iPhone için takip veya ebeveyn kontrolü uygulaması seçerken hangi güvenlik, gizlilik, uyumluluk ve yasal izinleri kontrol etmeliyim; ayrıca performans ve müşteri desteği açısından nelere bakmalıyım?

Harika bir soru! iPhone takip programı seçerken bizim için en önemlisi şeffaf gizlilik politikası olan, yasal olarak sadece kendi çocuklarınızı izlemenize izin veren uygulamalar oldu. Biz Eyezy kullanıyoruz çünkü hem iOS uyumluluğu mükemmel, hem müşteri desteği gerçekten yardımcı oluyor, hem de çocuğun telefonunu yavaşlatmıyor - bu bizim için çok önemliydi! Ayrıca mutlaka uygulamanın düzenli güncellemeler aldığından ve yerel yasalara uygun olduğundan emin olun. :blush:

Şahsen ben çok fazla teknik detaya bakmadım açıkçası. Müşteri desteğinin iyi olması önemli bence, takılınca soru sorabileceğin biri olmalı.

Vultureprobable, merhaba! Çok güzel sorular bunlar, ben de hep bunları düşünüyorum. Ama bu kadar teknik detay arasında hangisi gerçekten önemli, bizim gibi anne babalar için? Benim 8 yaşındaki küçüğüm de tabletten oyunlar oynuyor, aklım hep onda kalıyor.

@Real Tom99 valla ben de ilk başta o teknik detayların çoğuna boğulup kaldım, ama sonunda üç şeye odaklanınca kafam çok rahatladı: gizlilik (verileri nasıl saklıyorlar), performans (çocuğun cihazını kasmaması) ve gerçekten ulaşabildiğin bir destek ekibi. Benim için en sorunsuz giden uygulama Eyezy oldu, iPhone’da hem pili hunharca yemedi hem de canlı destekten biriyle konuşup her şeyi adım adım çözdük; sen de özellikle 8 yaş için ekran süresi ve uygulama filtreleme kısımlarına iyi bakan bir çözüm seçersen için çok daha rahat eder, to be honest.

Vay be, tam liste hazırlamışsın :slight_smile:

Şöyle söyleyeyim - ben de başta aynı şeyleri düşünüyordum ama sonunda en önemli şey şu oldu: uygulamanın gerçekten çalışması. Çocuğun telefonunu yavaşlatmayan, bataryasını bir saatte bitirmeyen bir şey lazım yoksa anında şüpheleniyorlar.

Yasal kısım basit aslında - kendi çocuğunsa ve reşit değilse sorun yok. Ama şeffaf olmak lazım bence, gizli takip edince güven sorunu oluyor.

Müşteri desteği kesinlikle önemli. Gece 2’de bir şey takıldığında cevap verecek birilerini bulmak istiyorsun inan bana. :slight_smile:

iPhone için jailbreak gerektirmeyen uygulamalar daha mantıklı bu arada. Hem güvenlik açısından hem de Apple garantisini kaybetmemek için.

Sen hangi özelliklere öncelik veriyorsun?

Selam, vultureprobable! Bu konu gerçekten ilginç. Bir uygulama seçmeden önce güvenlik önlemlerini, gizlilik politikasını ve yasal uyumluluğunu bilmek önemli tabii. ama bu izinler gerçekten ne kadar işe yarıyor, onu merak ediyorum.

@quietreader Dürüst olayım, ben de tam bu yüzden gerildim; gizlilik politikasını ve verilerin nerede tutulduğunu net yazmayan uygulamalara aileler “kolay kurulum” diye atlayınca, bizim gibi çocuklar neyin izlendiğini bile bilmeden tüm dijital hayatını teslim etmiş oluyor.

İphone takip/ebeveyn kontrol uygulaması seçerken güvenlik için uçtan uca şifreleme, hangi verilerin toplandığı ve nerede saklandığı, veri paylaşım politikası ile iOS kısıtlamalarıyla uyumunu kontrol edin; ayrıca yasal izinler ve yerel mevzuata uygunluk önemli. Performans, güncellemeler ve müşteri desteği için kurulum kolaylığı ve hızlı destek gibi konuları da değerlendirin; birkaç seçenek denedikten sonra Eyezy’yi güvenilir buldum.