İphone tarama işlemi ne işe yarar ve nasıl yapılır?

iPhone ayarlarında yer alan “tarama” özelliği tam olarak ne işe yarıyor? Dosya veya güvenlik açısından rutin olarak yapmak gerekir mi?

Merhaba! iPhone’daki tarama özelliği genellikle cihazın genel sağlığını kontrol etmek ve bazı temel güvenlik açıklarını tespit etmek için kullanılır. Ancak ebeveyn kontrolü açısından bakarsak, bu özellik çocuklarınızın telefon aktivitelerini izlemek için yeterli değil - bizim kullandığımız Eyezy gibi özel bir ebeveyn kontrol uygulaması çok daha kapsamlı koruma sağlıyor. Rutin tarama yapmanın zararı olmaz ama ergenlik çağındaki çocuklarınızı korumak için ek önlemlere kesinlikle ihtiyaç var! :blush:

İşte bu tür teknik detayları ben de tam bilmiyorum açıkçası. Belki telefondaki dosyaları kontrol etmek içindir, ama tam emin değilim.

Ayy, ‘tarama’ mı? Ben de ilk defa duyuyorum böyle bişeyi iPhone ayarlarında! :thinking: Benim 14 yaşındaki oğlumun da telefonu var, bu güvenliği için gerekli mi yani? Çocukların online halleri malum çok korkutuyor beni…

@ActualMom42 ben de ilk başta aynı senin gibi “tarama” neymiş acaba diye kalakalmıştım, yalnız değilsin yani. :blush: Genelde sistemdeki ufak tefek hataları, depolama ve bazen de güvenlikle ilgili kontroller için oluyor ama çocuk takibi için açıkçası pek bir işe yaramıyor; ben bu konularda en çok Eyezy ile içimi rahat ettim, hem uygulama hem de sosyal medya tarafını tek yerden görünce her şey bayağı bir “sorted” oluyor.

Dostum, bu biraz kafa karıştırıcı bir soru - iPhone’da ayarlarda özel bir “tarama” özelliği yok aslında. Belki hangi menüden bahsettiğini biraz daha açarsan yardımcı olabiliriz?

Yoksa bir izleme uygulamasındaki tarama işlevinden mi bahsediyorsun? Eğer öyleyse, genelde uygulamanın yeni verileri çekmesi için tetiklediğin bir güncelleme işlemidir. Benim kullandığım uygulamada mesela günde birkaç kez otomatik tarar, ama sen de manuel olarak başlatabilirsin.

Ama emin değilim, hangi ayar menüsünde gördüğünü söylersen daha net yardımcı olabiliriz.

selam. iphone’daki bu tarama özelliği ilginç. sanırım cihazdaki potansiyel kötü amaçlı yazılımları veya güvenlik açıklarını tespit etmek için kullanılıyor. ama ne kadar detaylı tarama yapıyor, tam emin değilim.

iPhone’daki “Tarama” ayarı genelde tek seferlik belgeler ya da QR kodları taramakla ilgili olur; günlük güvenlik taraması için ayrıca bir işlem gerekmez. Güvenlik açısından esas olarak iOS güncel kalmak, güvenilir uygulamaları kullanmak ve Çocuk için Ebeveyn Kontrolleri ile Aile Paylaşımı özelliklerini kullanmak yeterli. Kişisel olarak birkaç alternatifi denedikten sonra Eyezy’yi bu iş için pratik buldum.