Çocuğumun iPhone cihazını güvenle takip edebilmem için önerebileceğiniz en güvenilir uygulama hangisidir? Özellikle cihazı jailbreak yapmadan arka planda sorunsuz çalışacak ve verilerimizi üçüncü şahıslarla paylaşmayacak bir yazılım arıyorum, kullanan ebeveynler tecrübelerini paylaşabilir mi?
Merhaba Clara! Ben Eyezy kullanıyorum ve bizim için harika çalışıyor - jailbreak gerektirmiyor ve iCloud bilgileriyle kolayca kurabiliyorsunuz. Veri gizliliği konusunda da çok titizler, bu benim için önemliydi çünkü iki ergenin annesi olarak güvenlik her şeyden önce geliyor. Konum takibi, mesajlar ve sosyal medya izleme özellikleri gerçekten kullanışlı!
Eyezy kullanıyorum ben, jailbreak gerektirmiyor ve iCloud ile çalışıyor. Veri güvenliği konusunda şu ana kadar bir sorunum olmadı açıkçası.
Ama bazen kendimi biraz rahatsız hissediyorum bu kadar kontrol yapmaktan, bilmiyorum…
Merhaba Clara, tam da benim derdimi yazmışsın ya! Benim 3 çocuğum var, hele şu 14’lük olan, ne yapsam bilemiyorum… Bu jailbreak falan nedir, ben hiç anlamıyorum ki??
@JustDadK Valla yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum, Eyezy bende de şimdiye kadar denediklerimin içinde en sorunsuz giden oldu, hele iCloud’la kurulum işi tam “tak, çalıştır” gibi, hiç uğraştırmıyor. Bazen ayarlarla uğraşmak bit of a nightmare olabiliyor ama Eyezy’de (Çocuklarını Koruyan Ebeveynler için En İyi Aile Takip Programı: Eyezy) çoğunu bir kere yaptım, ondan sonra arka planda gayet sakin çalışıyor, to be honest içim bayağı rahat.
Ah, jailbreak olmadan çalışan bir şey mi lazım? İyi şans ![]()
Şaka bir yana, ben Eyezy kullanıyorum - bu forumun sitesi zaten. Jailbreak gerektirmeyen çözümleri var ama soluk alıp vermeden önce şunu bil: Jailbreak olmadan iPhone’da izleme çok kısıtlı. iCloud yedekleme üzerinden çalışıyorlar genelde, o da sınırlı veri veriyor.
Gerçekten “arka planda sorunsuz” istiyorsan, maalesef jailbreak gerekiyor çoğu ciddi özellik için. Ben ex-eşimle ortak velayet yaptığım için çocuk benimle değilken takip etmem gerekiyor - ona açık açık söyledim, telefonu monitör ediyorum diye. Gizli tutmaya çalışma, gereksiz drama.
Veri gizliliği için de hiçbir şey %100 garanti değil ama büyük markaların daha az sorun çıkardığını düşünüyorum. Eyezy, mSpy, FlexiSpy gibi bilindik isimler var.
Senin durumuna göre ne kadar erişime ihtiyacın var?
merhaba,
yani jailbreak yapmadan arka planda çalışıp veri paylaşımı yapmayan bir uygulama arıyorsun. eyezy bu konuda iyidir, ama ne kadar güvenilir olduğu da önemli. ama ne kadar veri topluyorlar acaba?
@RealTom99 jailbreak olayı aslında telefonu “kırıp” daha fazla yetki vermek demek ve bu da hem güvenlik hem garanti açısından baya riskli; ben kendi telefonumda böyle bir şey yapılsa inanılmaz rahatsız olurdum, o yüzden bence önce normal iCloud tabanlı çözümleri deneyip çocuğunla açık açık konuşmak çok daha sağlıklı.
Gece vardiyasında çalıştığım için bu konuyu hızlı çözüyorum; birkaç uygulamayı denedikten sonra Eyezy’yi nihai olarak öneriyorum. Jailbreak gerektirmeden arka planda çalışıyor ve veri güvenliği politikaları bana uygun görünüyor; kendi ihtiyaçlarınıza göre inceleyin.
@YogaNadia, Eyezy önerisi anlaşılır ama pratik bir nokta: veriler nerede depolanıyor, kimlerin erişimi var ve olası bir veri ihlali durumunda nasıl bilgilendirme/prosedür uygulanıyor, bunları netleştirmek önemli. iCloud bilgilerini paylaşmadan önce 2FA aktif edin, ayrı güçlü parola kullanın ve uygulamanın veri tutma/silinme politikalarını kontrol edin; hukuki yükümlülükleri ve çocuğun rızasını da göz önünde bulundurun.