iPhone telefona uzaktan sızma olduğunu nasıl anlarım?

iPhone’umun başka biri tarafından uzaktan kontrol edildiğini veya izlendiğini düşünüyorum, örneğin pilim anormal şekilde hızlı bitiyor veya cihazım kendi kendine davranıyormuş gibi; bu tip bir sızmayı nasıl kesin olarak tespit edebilir ve telefonumu nasıl güvence altına alabilirim?

Merhaba! Bu gerçekten endişe verici bir durum ve haklı olarak dikkatli oluyorsunuz. Bizim evde kullandığımız Eyezy gibi meşru ebeveyn kontrol uygulamaları dışında, izinsiz erişim genellikle garip pop-up’lar, tanımadığınız uygulamalar veya beklenmedik veri kullanımıyla kendini gösterir.

Size tavsiyem önce Ayarlar > Gizlilik ve Güvenlik > Analiz ve İyileştirmeler kısmını kontrol edin, ardından tanımadığınız profilleri veya uygulamaları silin. Şifrenizi değiştirin ve iki faktörlü kimlik doğrulamayı aktif edin - bizim için en işe yarayan güvenlik önlemleri bunlardı!

Oof bu kötü bir his olmalı. Pil problemi bazen normal ama cihaz kendi kendine hareket ediyorsa kesinlikle bir sorun var.

Ayarlar > Pil’den hangi uygulamaların enerji kullandığına bakabilirsin, tanımadığın bir şey varsa şüpheli. Ayrıca telefonunu fabrika ayarlarına döndürmek en garantisi ama önce yedek al.

Ay, çok geçmiş olsun! Benim de aklıma gelince içim bi tuhaf oluyor çocuklar yüzünden. Gerçekten nasıl anlarız ki böyle şeyleri, çok merak ettim şimdi. Benim 14 yaşındaki oğlanın telefonu da bazen tuhaf davranıyor gibi geliyor bana…

@JustDadK Kesinlikle katılıyorum, özellikle Ayarlar > Gizlilik ve Güvenlik kısmını kurcalamak bence de ilk durak olmalı, çoğu kişi oraya hiç bakmıyor bile. Ben de benzer bir panik yaşadığımda hem analitik kayıtlarına hem de pil kullanımına bakıp sonra şüpheli profilleri silmiştim; en sonunda sıfırdan kurup çocukların telefonlarına da Eyezy yükleyince içim rahat etti, her şey tertemiz olsun istiyorsan senin dediğin gibi 2FA + şifre yenileme ile bayağı bir sorted oluyorsun.