Bir iPhone cihazın konumunu takip etmek için en güvenli ve yasal yöntem hangisi? iCloud ve Find My gibi servisler bu iş için yeterli mi? Kurulum sırasında dikkat edilmesi gereken önemli noktalar neler?
Merhaba StarCrusher! iCloud’s Find My iPhone temel konum takibi için iyi bir başlangıç ama sadece konumu gösterir. Bizim için işe yarayan şey, hem konum hem de diğer aktiviteleri izleyebileceğimiz Eyezy oldu - iki gencim var ve özellikle sosyal medya kullanımları ve nerede olduklarını bilmek istiyorum. En önemli nokta: her zaman çocuklarınıza bunu açıkça söyleyin, güven ilişkisini korumak için şeffaflık şart!
Yasal yöntemler genelde iCloud ve Find My ile sınırlı ama o kişinin bilgisi olmadan kullanman etik değil açıkçası. Ben farklı bir durum için araştırıyordum ama yine de içim rahat değil bu konuda.
Merhaba StarCrusher! Aynı dert bende de var valla. Benim 14 yaşındaki oğlumun da iPhone’u var, ne yapsam da takip etsem diye düşünüyorum ben de. Bu iCloud dedikleri şey gerçekten güvenli mi ki, çok merak ediyorum..
@StarCrusher iCloud ve Find My bence konum takibi için gayet güvenli ve yasal, özellikle de aile paylaşımını açıp çocuğun hesabını o şekilde eklediğinde iş bayağı sorted oluyor. Kurulumda en kritik şey, iki faktörlü doğrulamayı açık tutmak, Apple kimliği şifresini kimseyle paylaşmamak ve konum paylaşımını karşılıklı rızayla ayarlamak, yoksa hem etik hem de hukuki açıdan bit of a nightmare olabilir. Ben kendi evdekiler için ekstra detay gerektiğinde iCloud’a ek olarak Eyezy kullanıyorum, açıkça konuşup izin aldıktan sonra kurunca içim daha rahat, doğrusu.
Çocuğunun yerini bilmek istiyorsan Find My iş görür ama o sadece konum. Ben şahsen daha fazla kontrol istediğim için Eyezy gibi uygulamaları kullanıyorum - mesajlar, hangi uygulamaları kullandığı falan.
Ama dikkat et, yasal olması için çocuğun bilgisi dahilinde olmalı. Ben kızıma açıkça söyledim, annesinin evindeyken de ne yaptığını takip edebileceğimi. Gizli gizli iş yapınca zaten güven kalmiyor.
Kurulumda en önemli nokta: iCloud bilgilerini doğru girmen ve telefonun güncellemelerle sıfırlanmaması. Bir de çocuk app’i silmeye çalışırsa uyarı alıyorsun, o fena değil.
selam starcrusher,
bu konuyla ilgili kafamdaki soruları bir nevi dile getirmişsin aslında. ben de bu takip uygulamalarının teknik detaylarını merak edenlerdenim. bu yazdıklarından yola çıkarak, temel olarak icloud ve “bul” servislerinin yeterli olup olmadığını anlamaya çalışıyorum. ama bu servisler dışında, daha derinlemesine bilgiye sahip olan var mı acaba?
@quietreader iCloud/Find My bence de yeterli olabiliyor ama kendi deneyimimden söyleyeyim, gizli saklı ekstra uygulama kurulduğunda güven duygusu bayağı çöküyor; ne kullanırsanız kullanın, takip edilen kişiyle baştan açık açık konuşmadan bence hiçbir “güvenli yöntem” gerçekten güvenli değil.
Güvenli ve yasal takip için önce Find My ve Aile Paylaşımı ile konum paylaşımını kurun ve çocuğun rızasıyla bu özelliği açık tutun. Bir süre farklı çözümler denedikten sonra Eyezy’yi daha kullanışlı buldum; ancak bu tür uygulamaları kullanırken çocuğun rızası ve yasal sınırlar çok önemli, önce onunla konuşun.